Duet Blanco-Cortès – piano a quatre mans 

   

1 de GENER  18:00 h   Preu: 10 € 

  

VENDA ANTICIPADA
www.generaltickets.es
Venda anticipada d’entrades
:  llevat de festius,  al Teatre Municipal Catalina Valls Passeig Mallorca, 9 (matins de 10 a 14 hs), al Punt d’Informació del Centre Històric c/ Almudaina, 9A (matins de 9,30-13,30h) i al Mar i Terra Espai de Cultura c/ Sant Magi, 91 (tardes de 18,30-21h).
 
  
Venda general d’entrades : a Taquilla del Teatre Xesc Forteza (1h abans de començar)  

www.cultura.palma.es  

Programa: valsos i polques de J. Strauss II

I
Histories dels boscos de Viena (Vals)
Polca Xit-Xat
Veus de primavera (Vals)
Vals de l’ombra
II
Roses del sud (Vals)
Pizzicato-Polka
Obertura del Rat penat
El Danubi Blau (Vals)  

DUET BLANCO-CORTÈS – piano a quatre mans
Integrat pels pianistes Francesc Blanco i M. Victória Cortés, es formà l’any 1994. Des de llavors ençà ha realitzat nombrosos concerts com a duet solista o amb acompanyament d’orquestra arreu de las Illes Balears, Barcelona i Salzburg, guanyant el segon premi del concurs “Art Jove” de la Direcció General de Joventut l’any  1997.
Com a duet solista ha  actuat amb l’Orquestra Simfònica de Balears (en tres ocasions com a duet solista), Deutsch-Französische Kammerorquester, Kammerphillarmonie Baden-Württemberg i Basler Festival Orquester interpretant obres per a dos pianos i orquestra de Bach, Mozart, Saint-Saens  i Bartok.
El duet Blanco-Cortès té editats dos Compact-Discs, un per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart, i l’altre amb obres per a piano  sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics.
El 2001 coordinaren i interpretaren l’espectacle “Liliana i El Carnaval dels animals” amb la Basler Festival Orquester i l’actriu Caterina Alorda que fou vist per 5000 alumnes d’escoles de Mallorca. El curs 2003-04 el seu montatge de l’espectacle “Pere i el llop” fou vist per 10000 alumnes a Mallorca. L’any 2006, la seva producció de l’òpera La Flauta Màgica de Mozart arribà a 15.000 escolars de Balears. Altres produccions d’òpera per escolars han estat El Barber de Sevilla de Rossini, Les noces de Figaro de Mozart i Hansel i Gretel de Humperdinck.
L’any 2002 actuaren a un concert  dins del Festival de primavera de Sofia (Bulgaria) que va ser enregistrat i retransmès en directe per la televisió nacional búlgara via digital. A la temporada 2002-03 actuaren a Roma i a Mallorca estrenaren un programa amb música que combina el jazz i la clàssica (Cross Over) per a dos pianos i percussió. El 2004 interpretaren les simfonies1, 2, 5 i 6 de Beethoven en la versió per a piano a quatre mans i actuaren al Festival Carniola d’Slovènia. El 2005 presentaren el rèquiem alemany de Brahms i el Carmina Burana d’Orff amb la Capella Mallorquina, així com la integral de valsos de Brahms.
La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 del seu CD dedicat a l’obra cambrística i pianística de Pere Tintorer va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”
Des de 2004 han actuat a unes 30 funcions de Carmina Burana de Carl Orff.