Vicenç Esteve, Antoni Aragón, Carlos Cremades

Francesc Blanco – piano


SETEMBRE

Dissabte 1   Teatre Principal de Santanyí a les 21:00

Venda anticipada (15 euros) : fins el 20 d’agost, Ferreteria Mestre 971653592.
Venda d’entrades (18 euros) als punts habituals des del 20 d’agost: papereria Daus, super Spar i Fotos Bordoy

Diumenge 2 Esglèsia de Montision de Pollença a les 20:00

amb la Camerata Pollencina. Director: Rodrigo Hamu

Venda anticipada: Club Pollença, Tapimar. C/ Cecilio Metelo, 43, Artesania. C/Temple, 6, Club tercera edat Colonya i sa Nostra

PROGRAMA

1ª Part

Bella enamorada de El Último Romántico R. Soutullo y J. Vert
No Puede ser de La Tabernera del Puerto P. Sorozábal
Por el humo se sabe de Doña Francisquita A. Vives

Funiculì, Funiculà                                                           L. Denza

Catari, catari, canzone napoletana                           S. Cardillo
A Vucchella                                                                   P. Tosti
Musica Proibita                                                         E. Gastaldon

O Sole mio                                                                E. di Capua
Recull de cançons populars

2ª Part

Jota de El Trust de los Tenorios J. Serrano
Fiel espada triunfadora de El huésped del Sevillano J. Guerrero

E lucevan le stelle de Tosca G. Puccini
Pourquoi me réveiller de Werther J. Messenet
Vesti la giubba, de Pagliacci R. Leoncavallo

No sóc més que un joglar de Mikado Gilbert i Sullivan
Nessun Dorma de Turandot G. Puccini

VICENÇ ESTEVE – tenor
Neix a Barcelona en una família de gran tradició musical, comença molt petit els seus estudis de solfeig i piano i canta en el cor de veus blanques del Gran  Teatre del Liceu de Barcelona. Als 16 anys inicia els estudis de cant dirigit pel seu pare, el baríton Vicenç Esteve. Debuta com a tenor amb el paper protagonista de la sarsuela “La Dolorosa” a Barcelona.
El 1993 interpreta el protagonista de l’òpera “Marina” i comença a cantar un ampli repertori de sarsuela i òpera als teatres i sales de concert més importants d’Espanya.
Ha obtingut premis als concursos de cant internacionals Francisco Alonso ( Madrid 1994 ), Jaume Aragall ( Girona 1995 ), Eugenio Marco ( Sabadell 1996), Operalia ( Burdeos 1996 ), Ciudad de Logroño ( Logroño1997 ) i Vall d’Uixó ( Castelló 2001 ).
Al Wexford Festival Opera (Irlanda) és guardonat amb “The Gerard Arnhold Bursary” el 2003, concedit a un jove intèrpret per la seva actuació a “L’Elisir d’amore”.
Ha cantat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, al Palau de la Música Catalana, al Festival d’Òpera de Butxaca , Òpera a Catalunya, Festival de Música de Torroella de Montgrí, Òpera de Cambra de Catalunya, Festival de Ópera de Oviedo, Málaga, Menorca, Tenerife, Granada, Teatre Principal de Palma de Mallorca, Teatro de la Maestranza a Sevilla , al Teatro de la Zarzuela de Madrid, etc.
El 1998 és convidat per Plácido Domingo a interpretar el paper de Nemorino de “L’Elisir d’amore” a la Washington Opera House. Fora d’Espanya ha cantat també a França i Bèlgica amb la compañía francesa En plein air cantant “La Bohême” i “Madame Butterfly”; ”Doña Francisquita” al Théâtre du Capitole de Toulouse; a Itàlia al Teatro Verdi de Sassari i al Comunale de Bolonia amb “El Retablo de Maese Pedro”, al Teatro Rossini de Lugo i al Teatro di Città di Castello amb “La Scala di seta”.
Ha actuat amb grans figures de la lírica com Josep Carreras, Jaume Aragall, Plácido Domingo, Joan Pons i Vicenç Sardinero entre d’altres.
Ha protagonitzat moltes sarsueles com ara “Cançó d’amor i de guerra” amb V. Sardinero; “Doña Francisquita” dirigit per J. Tamayo; “Luisa Fernanda”, etc. i entre les òperes líriques “Rita”, “ L’Elisir d’Amore”, “Don Pasquale”, “La Traviata”, “Falstaff”, “La Bohème”, “Cosi fan tutte” o “El barbero de Sevilla”.
A la temporada 1998-1999 debuta al Gran Teatre del Liceu amb les òperes “Salomé”, “Parsifal” i “La Flauta Màgica” dirigida per Comediants.
El 7 d’octubre de 1999 interpreta el rol de Pong de “Turandot” a la reinauguració del Liceu, dirigit per Núria Espert i la mateixa temporada intervé a “Sly” amb Josep Carreras.
A la temporada 2005/06 del Gran Teatre del Liceu canta a “Otello”, “Maria del Carmen” i “Lohengrin”.
El 2008 actua de nou al Palau de les Arts, amb l’òpera “Turandot” dirigida pel cineasta xinès Chen Kaige i la batuta de Zubin Mehta i també participa a “Parsifal” i a la “Gala Puccini” sota la direcció de Plácido Domingo. L’estiu d’aquest any canta “Orfeo” a Palma de Mallorca en una posada en escena de La Fura dels Baus i a Andratx protagonitza “ La Bruja”.
L’any 2009 participa a ”El Rey que rabió” amb direcció d’Emilio Sagi, en el rol de “Jeremías” i a “Turandot” amb direcció musical de Lorin Maazel, totes dues al Palau de les Arts. Continua protagonitzant “El Superbarber de Sevilla” de la companyia Tricicle per al Gran Teatre del Liceu, com ja ve fent des de l’any 2003 per tot el territori espanyol i canta de nou al Liceu “Turandot” amb el rol de Pong i dirigit per Núria Espert i “Madame Butterfly” al Teatre Jovellanos de Gijón.
Recentement participa a l’estrena mundial de l’ópera “Yo, Dalí”, al Teatre de la Zarzuela de Madrid i al Gran Teatre del Liceu, i próximament “La Flauta Mágica” també al Liceu, entre d’altres projectes.

CARLOS CREMADES – tenor

Nascut a Barcelona, cursà estudis musicals al Conservatori Superior de Música del Liceu, on obtingué el títol de professor superior d’acordió. De caràcter autodidàctic, segueix les tècniques de cantants com Margarita Sabartés, Bonaldo Giaiotti, Luciana Serra, Cynthia Sanner o Raúl Giménez. Ha interpretat el rol del duc de Màntua de Rigoletto, Almaviva d’Il barbiere di Siviglia, Alfredo de La Traviata o Ernesto de Don Pasquale. Recentment ha interpretat Faust de Gounod.

ANTONIO ARAGÓN SAUGAR – tenor
Nascut a Palma de Mallorca realitza estudis de cant a l’esmentada ciutat. Rep a més classes de Lambert Climent, W. Hollweg, Juan Oncina, H. Crook, William Mateuzzi, Carmen Bustamante i Alejandro Zabala.
Col·labora amb diferents grups de música antiga, Capella de Ministrers, Capella Reial de Catalunya,Estil Concertant, Camerata Iberia i EnsembleElyma. També amb l’orquestra Barroca de Sevilla i La Orquestra Barroca de Salmanca, i el grup Studium. També amb l’orquestra Turiae Camerata de València.
Ha participat en les temporades d’òpera del Teatre Principal a Palma en produccions com ara Bastien undBastienne, Die Zauberflöte, L’italiana in Algeri, La Fanciulla del West, La sonnambula, Don Pasquale,…
En el repertori orquestral ha interpretat obres com el Magnificat, Oratori de Nadal i diverses Cantates i Pasions de Bach, Missa de Santa Cecília de Gounod, La Missa de la Coronació, Réquiem, Missa en do menor,  de Mozart, Les Estacions i La Creació de Haydn, El Messies i JudasMaccabeus de Haendel, El retablo de Maese Pedro de Falla,…

PABLO LÓPEZ – baix-bariton
Neix a Palma de Mallorca. Entra en contacte amb l’òpera, la sarsuela i el teatre als cors del teatre Principal de Palma. Es diploma en magisteri musical per la UIB al mateix temps que comença a estudiar cant de la mà de Sylvia Corbacho. Posteriorment es tresllada a Barcelona a on es llicencia en art dramàtic per l’institut del teatre i a on cursa la llicenciatura de cant, a l’ESMUC. Estudia i rep masterclasses de diferents professionals com ara        E. Lloris, C. Chausson, R. Giménez, B. Giaiotti, P. Vaglieri…

Ha cantat per tota la geografia espanyola pels principals auditoris i teatres com el palau de la música de Barcelona i de València, el palacio de festivales de Santander,els auditoris de Tenerife i Madrid, l’auditori de Barcelona, el teatro Pérez Galdós… així com a Bulgària, França, Itàlia, Bèlgica i Colombia..

La seva activitat profesional es centra bàsicament en la música escénica, a on ha interpretat, entre d’altres els rols de Figaro i Bartolo (nozze di figaro), Don Alfonso (così fan tutte), Don Pasquale, Belcore y Dulcamara (elisir d’amore), Uberto (serva padrona), Bartolo y Basilio (barbero de Sevilla), Sparafucile (Rigoletto), Colline (la Bohème), Colas (Bastian und Bastienne), Pascual (Marina), Marcel (el timbaler del Bruc) o Simpson (la tabernera del puerto).           Ha estrenat diverses òperes com Religión Porteña i Cielo andino (M. Annunziata), El dubte de Leonora (E. Ferrer), Sort (D. Antolí), Un futur esplèndid (A. Sardà), Romança sota la lluna (Ll. Melo). També va cantar a la reestrena mundial de l’òpera the magic opal (I. Albéniz) a l’auditorio nacional de Madrid

Des de fa nou temporades canta a les òperes de la programació infantil del Gran Teatre del Liceu, cantant les òperes la petita flauta mágica i allegro vivace (amb dirección de comediants) i el superbarber (amb dirección de tricicle), amb les que realitza gires per tota Espanya.

Paral.lelament desenvolupa una carrera com a director d’escena (La traviata, Marina, El barberillo de Lavapiés. La gran vía, la revoltosa…), i com a creador d’espectacles relacionats amb el món de l’òpera i amb la intenció d’apropar-la a diversos públics (arepó. Òpera-53, òpera-33)

FRANCESC BLANCO-piano.
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok. Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears. En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.