EL CAS DELS 3 PORQUETS

AUDITORIUM SA MÀNIGA, 9 DE NOVEMBRE A LES 18 H

Preu: 8 euros. Reserva d’entrades: Auditòrium Sa Màniga 971587373

 

 

 

 

 

 

 

 

SINOPSI: Tres detectius volen investigar la veritat sobre el conte dels tres porquets. L’objectiu és senzill: demostrar la innocència del llop i fer-se així rics i milionaris. D’aquesta manera, a través de la reconstrucció dels fets que proposen els protagonistes, reviurem la vertadera història dels tres porquets acompanyats  d’una vintena  d’àries i escenes d’òperes de W. A. Mozart. Podrem escoltar fragments de les òperes Don Giovanni, La flauta màgica, Le nozze di Figaro i La Clemenza di Tito.

L’original i creativa faula dels 3 porquets ens transmet una excel.lent moralitat perfectament vàlida avui en dia: la del valor de la feina planificada i ben feta a través de la utilització del propi enginy. Ens trobam davant un conte clàssic que Disney popularitzà els anys 30 on tots vàrem aprendre que l’obligació va abans que la diversió.

Euroclàssics en la seva cinquena producció operística per a escolars (després de La Flauta Màgica, El barber de Sevilla, Les noces de Figaro i Hansel i Gretel ) se suma a l’equip de  Disset Teatre, creadors de Les fades de la bella dorment (Premi al millor espectacle de titelles i objectes de la fira Feten 2011), que assumeixen la direcció de l’espectacle. Presentam una producció amb tres cantants acompanyats d’un piano en una òpera-faula cantada i parlada en català on els nins també intervindran activament dins l’espectacle.
L’òpera va ser estrenada a la FIET de Vilafranca el desembre de 2012 i porta una trentena de funcions a teatres i escoles a Mallorca i Eivissa.

 

L’espectacle es pot  representar tant a la pròpia escola com a teatres amb uns preus assequibles, a partir de 3 euros per alumne (Preu per a funcions amb 200  alumnes). 

DURADA: 50 MINUTS

Aquesta versió inclou gairebé una vintena d’àries, duets o tercets de vàries òperes de Mozart.
Aquí teniu el llistat d’àries que s’intepretaran a l’òpera:
Obertura (fragment)                                                       “Don Giovanni”
Protega il gisto cielo il zelo del mio cor                           “Don Giovanni”
Prenderò quel brunettino, che più le pido mi par            “Cosí fan tutte”
Secondate, aurette amiche, secondate i miei desiri        “Cosí fan tutte”
Cinque, dieci, venti, trenta                                           “Le nozze di Figaro”
Ah, perdona il primo affetto                                         “La clemenza di Titus”
Madamina! Il catalogo è questo                                    “Don Giovanni”
Aprite, presto aprite                                                   “Le nozze di Figaro”
Du feines täubchen nur herein                                   “Die Zauberflöte”
Il mio tesoro intanto andate a consolar                      “Don Giovanni”
Ah, guarda sorella, se bocca più bella                         “Cosí fan tutte”
Zu hilfe, zu hilfe                                                      “Die Zauberflöte”
Ah, fuggi il traditor                                                  “Don Giovanni”
Hm!, hm!, hm!, hm!                                                “Die Zauberflöte”
L’ho perduta, me meschina                                      “Le nozze di Figaro”
Das klinget so herrlich, das klinget so schon!             “Die Zauberflöte”

Inscripcions a travès de l’email euroclassics@terra.es o del telèfon 657387424

DATES DISPONIBLES

Fitxa artística
Sílvia Fluixà i  Inma Hidalgo – sopranos
Roger Berenguer – tenor
Joan Miquel Muñoz i Pere Joan Costa – baritons
Producció, direcció musical i piano: M. Victòria Cortès i Francesc Blanco
Direcció: Disset Teatre (Carme Serna, Mariaje López, Juanma Palacios i Pep Pérez). www.dissetteatre.com

SILVIA FLUIXÀ – soprano
Ha finalitzat el Grau Superior de Cant al Conservatori Superior de les Islas Baleares. Ha estudiat amb Juana Llabrés, Carmen Bustamante, Alicia Nafé i Michelle Wegwart.
Ha participat en diverses masterclass amb Silvia Greenberg, Iliana Cotrubas i Amelia Fele.
És professora de Cant a l’escola de música “Adagio” a Cala d’or  i a San Cayetano, Palma.
Ha estat finalista de l’Art Jove dues vegades amb el Trío de música de cambra “Náyades” el 2001 i 2002, semifinalista al concurs “Premio Manuel Ausensi” el 2006 i finalista al concurs de Lied “Fidelia Campiña” el 2009.
Participà en la producció del Doctor Miracle i Suor Angelica al Teatre Principal de Palma de Mallorca el 2008 i 2011.
A finals de 2008 començà a dirigir el Cor de l’Hospital de Son Llàtzer.

INMA HIDALGO – soprano
Nascuda a Barcelona, començà la seva formació musical i teatral l’any 2002 en la Fundaciò del Teatre Principal de Palma, ingressant com a membre del Cor Juvenil i de l’ Aula Teatral, amb el professor Carles Pujols, on realitzà diferents obres teatrals i musicals destacant “La vida en un instant” i “Una nit de Musicals”.
Des del 2005, forma part del Cor Titular del Teatre Principal, col.laborant en els diferents muntatges de les Temporades d’Ópera del teatre.
Actualment, estudia cant en el Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, amb la professora Joana Llabres, i cursa Magisteri Musical a la UIB.
Ha interpretat el rols de patge en l’ópera “Rigoletto” de Verdi, Novizzia “Suor angelica” de G.Puccini, Rosita “Luisa Fernanda” de F. M. Torroba, Encarna “La Revoltosa” de R. Chapí, Marcellina “Les Noces de Fígaro” de W.A. Mozart  i Mare/Bruixa  “ Hansel i Gretel” de Humperdinck amb la companyia Euroclassics, sota la direcció de Mª Victoria Cortés.
També, ha participat en l’ ópera “Le astuzzie femminili” de D. Cimarosa produïda pel Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, sota la direcció de M.Victòria Cortès i Antoni Aragón.

ROGER BERENGUER – tenor
Nascut a Palma, estudia cant en el Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, amb Toni Aragón. Té catorze anys d’experiència coral cantant als cors de Nins Cantors de Sant Francesc, i als cors Juvenil i Cor d’Òpera de la Fundació Teatre Principal de Palma, amb la conseqüent participació en les temporades d’òpera pròpies del teatre, amb títols com ”Il barbiere di Siviglia”de G. Rossini; ”La Boheme” de G. Puccini; Lakmé de L. Delibes, ”Rigoletto” de G. Verdi, o Carmen de G. Bizet. Interpretacions com a solista en el Requiem de W. A. Mozart amb la direcció de Xavier Gelabert i el cor Ars Antiqua de Manacor; i en l’òpera Le astuzie femminili de D. Cimarosa (òpera d’estudiants del Cosnervatori de Mallorca), en el rol de Filandro; a més de la participació en la sarsuela ”La verbena de la Paloma” de T. Bretón, en el rol de Don Sebastián, amb la direcció de Jose Maria Moreno.
El 2013 participarà a la producció “La flauta Màgica” de Mozart al Teatre Principal de Palma.

JOAN MIQUEL MUÑOZ – baríton                                                

Neix l’any 1990 a Palma. És diplomat en Magisteri Musical per la Universitat de les Illes Balears. Inicia la seva formació musical a les corals de l’escola Sant Josep Obrer, on comença a estudiar cant amb la professora Margalida Ripoll. Des del 2010, forma part de la Coral Universitat de les Illes Balears i del Cor Jove dels Països Catalans. Des del 2012, és membre del WorldYouthChoir, reconegut com a Artista per la Pau per la UNESCO.
Ha rebut classes de Fanny Marí, Antoni Aragón, Joana Llabrés, David Mason i Michelle Wegwart. Actualment realitza els estudis de Cant al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears amb Josep Miquel Ribot.

Ha participat com a solista al Messiahde Händel al Teatre Principal de Palma, així com al RequiemfürMignon de Schumann al Palau de la Música Catalana de Barcelona. El 2011, participa en la I Setmana Lírica de Santanyí interpretant els rols de Bartoloi Antonio aLe Nozze di Figaro.Recentment, ha col·laborat amb el Conservatori Superior de les Illes Balears i la Coral Universitat de les Illes Balears en el muntatge de la 9na Simfonia de Beethoven, al Castell de Bellver.

PERE JOAN COSTA – bariton
Nascut a Palma l’any 1965, compta amb una àmplia formació en arts escèniques, així com també de tipus musical i líric. Ha participat en nombrosos muntatges musicals i teatrals (Desbarats, Mort de Dama, La Passió, La meva Ismènia, King Arthur… ), així com també ha fet anuncis publicitaris i curtmetratges.  Va formar part dels conjunts musicals  Eclipse i  Línea Contínua.
També ha estat membre del cor de la Fundació del Teatre Principal de Palma dins la corda de tenor. Ha actuat a diverses Sarsueles com a solista (Gigantes y cabezudos, Los gavilanes, Doña Francisquita com a Cardona, El barberillo de Lavapiés com a Lamparilla, La tabernera del puerto… )  i cal destacar la seva feina com a cantautor i compositor de més de cent cançons tant en català com en castellà.
Ha cantat el paper de Bartolo del Barber de Sevilla de G. Rossini i el paper del pare a Hansel i Gretel de Humperdinck en les adaptacions per a escolars d’Euroclàssics.

M. VICTÒRIA CORTÈS – piano i direcció musical

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia). Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90?, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca. Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

FRANCESC BLANCO – piano. Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.

DISSET TEATRE. Direcció escénica, dramatúrgia, vestuari, espai escènic i il.luminació.

 

Disset Teatre va néixer l’any 2008, fruit de la unió de Carme Serna, Mariaje López, Juanma Palacios (actors) i Pep Pérez (tècnic). Tots els actors som deixebles d’Alfred Casas i hem begut del seu món amb l’espectacle L’abric, guanyador del Premi al Millor Espectacle a la XVI edició de la Fira de Titelles de Lleida. El nostres espectacles es mouen dintre del teatre gestual i visual, i es dirigeixen a tots els públics. El gest, la dansa, les màscares i els titelles són els ingredients que, juntament amb un to còmic i poètic, ens ajuden a transmetre les històries que portem al cap.
La nostra primera obra és El Vol de Calàndria, guanyadora del Premi al Millor Projecte de Teatre Visual de l’Institut de Teatre 2008. Les actrius Alba Cayón i Esther López van col•laborar en la seva creació, a més de comptar amb l’assessorament artístic d’Alfred Casas.
Al novembre de 2009 vam estrenar La Gola del Llop, de Juanma Palacios. L’obra va guanyar el Premi Boira de Dramatúrgia 2009. En Francesc Gil hi va col•laborar com a actor i, en Joan Cusó, com a director.

El nostre darrer espectacle és Les fades de La Bella Dorment Estrenat al teatre de Vilafranca de Bonany el 10 d’octubre del 2010. Dirigit a públic familiar i Premiat amb el millor espectacle de Titelles i Objectes FETEN 2011.

AMB LA COL.LABORACIÓ DE: