M. Victòria Cortès – recital de piano

Teatre Xesc Forteza, 25 d’octubre a les 21h

Auditorium sa Màniga, 26 d’octubre a les 20:30

Les obres més romàntiques del repertori pianístic.
Música de totes les èpoques inspirada en els més alts sentiments amorosos.
Acompanyaran les peces musicals alguns textos que les inspiraren o fragments de cartes d’amor dels compositors amb la veu de Caterina Alorda.

Preu: 8 euros anticipada / 10 el dia del concert.
Venda anticipada d’entrades:  a Internet www.cultura.palma.es o www.generaltickets.com i (llevat de festius) al Punt d’Informació del Centre Històric c/ Almudaina, 9A (matins de dilluns a divendres de 9:30-13:30h) i al  Mar i Terra  Espai de Cultura c/ Sant Magi, 91 (tardes de dimarts a divendres de 18:30-21h).
Venda general d’entrades: a Taquilla del Teatre Xesc Forteza (1h abans de començar)

Programa

Erotik  op.43 n. 5 d’E.Grieg
Amor carnal. L’amor més sensual

Sonata Clar de Lluna de L.v. Beethoven
Amor immortal. “…l’amor ho demana tot i completament i amb raó…”

Preludi op. 23 n. 4 de S. Rachmanninof
Amor essencial. “… La música… és amor. Germana de la música és la poesia i la seva mare el sofriment.”

Romança sense paraules op.38 n.5 (passió inquieta) de F. Mendelssohn
Amor equilibrant.  L’excepcional bellesa i dolçor de la seva esposa van moderar els atacs d’irritabilitat a què era propens

 

Nocturne  op. 9 n. 1  de F.Chopin
Amor intens. ”..Me mirava fixament als ulls…i el meu cor ballava amb ella…les seves mirades fetes besades m’anegaven….El meu cor estava presoner…Ella m’estima…”
Cançó de bressol de “La història de Babar” de  F. Poulenc

Amor maternal. És la cançó de bressol que la seva mare canta al seu fill, l’elefant Babar

Romanza n.2 op. 28 de R. Schumann
Amor desequilibrat ”…la música ens restitueix del nostre ésser més íntim, però sense la realitat i lluny del torment…”
Clair de lune de C. Debussy
Amor malincònic. Inspirat en el poema del mateix nom de Paul Verlaine “…sempre cantant en to menor l’amor triomfal i la vida oportuna…”

Liebestraum n.3 de F. Liszt
Amor passional. Liszt s’inspira en la poesia de Freiligrath “Oh, estima, estima tant com puguis! ¡Oh, estima, estima tant com deguis!
Caresse d’E. Satie
Amor obsessiu. “…Però inevitablement el pensament em duu una i altra vegada a ella, a res més que ella, l’unic i gran amor que he tengut..”

Quejas o la dama y el ruiseñor d’E. Granados
Amor inspirador. “Ah! Són els amors com flor a mercè de la mar. Amor!, Ah! No hi ha cantar sense amor”

Intermezzo op. 118 n.2 de J. Brahms
Amor prohibit. L’opus 118 el va dedicar a Clara Schumann, l’esposa del seu amic i el seu amor platònic durant tota la seva vida.

Romeo i Julieta (la separació) de S. Prokofieff
Primer amor. La dolorosa separació dels amants més coneguts de la literatura mundial.

M. VICTÒRIA CORTÈS – piano

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Toledo,  Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia) i Itàlia. Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90”, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Cal destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés l’any 2002.  Des de l’any 2003 és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Ha realitzat concerts varis com a acompanyant de cantants amb solistes com Antonio Aragón, Joana Llabrés, Maia Planas, Assumpta Mateu, Bartomeu Bibiloni, Rodrigo Álvarez, M. Luisa Corbacho o Ana María Sánchez.

Ha treballat com a directora musical, realitzant aixímateis les traduccions i adaptacions i la correpetició de les òperes “La flauta màgica”, “El barber de Sevilla”, “Les noces de Figaro”, “Hansel i Gretel” i la darrera “El cas dels tres porquets” (amb músiques de Mozart) amb la col.laboració de Disset teatre, adaptades per a públic infantil que han tengut una gran acceptació a les Illes. L’any 2012 va fer de correpetidora de l’òpera “Carmen” de Bizet dirigida pel mestre José M. Moreno i el 2013 va repetir amb “La flauta màgica” de W. A. Mozart baix la direcció del mestre Martin Fischer-Diskau.