SALA DANTE, 19 DE DESEMBRE A LES 20:30

Un passeig per algunes de les òperes més conegudes del repertori operístic:

MOZART, BIZET, ROSSINI, STRAUSS i WAGNER
La Flauta Màgica, Les noces de Figaro, Cosí fan tutte, Carmen, El ratpenat, Tanhäusser, El Barber de Sevilla, Cenerentola

MAIA PLANAS – soprano
RODRIGO ÁLVAREZ – bariton
FRANCESC BLANCO M. VICTÒRIA CORTÈS – piano

Preu: 12 euros.
Venda anticipada: Musicasa Conservatori i Tot Clàssic
Venda general: Sala Dante una hora abans del concert
www.saladante.com

PROGRAMA

GEORGES BIZET
Entreactes de Carmen
Ària de Micaela “C’est des contrebandiers” de l’òpera Carmen
Ària d’Escamillo “Votre toast, je peux vous le rendre” de l’òpera Carmen

RICHARD WAGNER
Cor de pelegrins i sel.leccions de Tanhäusser
Ària de Wolfram “WieTodesanung… O du, mein holder Abendstern” de  l’òpera Tanhäusser

GIOACCHINO ROSSINI
Obertura del Barber de Sevilla
Ària de Fiorilla “Non si da follia maggiore”de l’òpera Il turco in Italia
Aria de Dandini “Come un ape ne giorni d’aprile” de l’òpera Cenerentola

JOHANN STRAUSS
Obertura d’El rat penat (Die Fledermaus)
Ària d’Adele Die Fledermaus: “Mein Herr Marquis”

WOLFGANG AMADEUS MOZART
Obertura de La Flauta Màgica
Ària de Fiordiligi “Come scoglio“  de l’òpera  Cosi fan tutte
Ària de Guiglelmo “Rivolgete a lui lo sguardo” de l’òpera  Cosí fan tutte
Duet Susanna-Comte “Crudel perche fin’ora” de l’òpera Le nozze di Figaro

MAIA PLANAS, soprano

Neix a Palma de Mallorca. Comença els seus estudis de cant conduïda per Marisa Roca. Continua la seva formació amb la mezzosoprano Sylvia Corbacho. Obté el títol Professional de Cant pel Conservatori de Música i Dansa de les Illes Balears. Cursa estudis superiors de cant a la Hochschule für Musik Köln a Alemanya amb Edda Moser i Arthur Janzen. Ha assistit a cursos de tècnica i interpretació amb Carme Bustamante, Dolors Aldea, García Morante, Kamal Khan, Joan Pons, Nicolas Giusti, Francisco Làzaro, Enedina Lloris i Josep Miquel Ribot

entre d’altres.
Ex-membre de la Coral Universitat de les Illes Balears, dirigida per Joan Company, amb qui realitza les seves primeres intervencions com a solista. Intervé en diverses produccions d’òpera del Teatre Principal de Palma, com La Cenerentola, Tosca, Orfeo ed Euridice, Lakme, Carmen i Turandot. Ha realitzat recitals arreu del país, Espanya, França, Jordània i Nova York. Entre les seves actuacions cal destacar el Lobgesang de Mendelssohn a l’Auditorium de Palma de Mallorca, el Magnificat de Bach al Palau de la Música Catalana de Barcelona, la Missa Nelson de Haydn a l’Auditori Josep Carreres de Vilaseca, la Novena Simfonia de Beethoven al Teatre Grec de Barcelona així com el Messiah de Händel a Saint André (França) i a la Basílica de Sta. Maria del Mar de Barcelona. Participa en el muntatge de l’opereta “Orfeu als Inferns” d’Offenbach i dirigida per Joan Antón Rechi que es representà al teatre Romea de Barcelona. Participa en l’estrena de l’Òpera-documental “Amb els peus a la lluna” de Parera Fons i direcció de Paco Azorín, estrenada el juliol de 2010 al Festival Grec de Barcelona. Ha col.laborat amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Camerata “Sa Nostra”,
Orquestra Barroca de Mallorca, Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, bcn216… Ha traballat sota la direcció de mestres com Kamal Khan, Markus Bosch, Joan Company, B. Sargent, F. Marina, F. P. Deker i Y. Traub entre d’altres. Fou membre del grup vocal de la “Junge Kammeroper Köln” a Alemanya durant les temporades 2001 i 2002. Participa en les produccións del Gran Teatre del Liceu per al públic familiar, “La Ventafoncs”, “Hansel i Gretel”, “La Primera Cançó” i la recent estrenada “Guillem Tell”. El 2005 guanya el 3r Premi del VIII Certamen de Cant per a veus joves Premi Manuel Ausensi.
Participa en la gravació de “Geografies de l’Ànima”, i “Enllà del mar”, dos treballs discogràfics amb cançons per a veu i piano d’Antoni Parera Fons.

 

RODRIGO ÁLVAREZ, baríton .

Llicenciat per l’Escola Superior de Cant de Madrid continua la seva formació becat per la prestigiosa Escola Superior de Música Reina Sofia .
Ha debutat en escenaris emblemàtics espanyols com són el Teatre Real, Auditori Nacional , Teatre de la Zarzuela , Palau de la Música de Barcelona i Teatre Falla de Cadis .
Destaquen produccions com Boris Godunov, Lohengrin, Turandot, Boheme, Carmen, Magnificat de Vivaldi, Requiem de Fauré entre d’altres, i sota les batutes dels mestres Hartmut Haenchen, Giovanni Antonini, Alberto Zedda i José María Moreno .
És convidat a participar en la cinquena edició del Festival Cultural Internacional de Música Simfònica de Alger .
Rep el premi ” Manuel Ausensi ” al millor intèrpret de Sarsuela al ” XXXI Concurs Internacional de Cant Ciutat de Logronyo” .
Ha interpretat el paper de Lord Sidney de “Il Viaggio a Reims” al Rossini Opera Festival a Pesaro, Itàlia, sota la batuta del mestre Alberto Zedda i Emilio Sagi; va ser seleccionat en el concurs Mirna Lacambra per interpretar el paper de Don Giovanni de Mozart, estrenada al teatre “La Faràndula” de Sabadell .
Ha debutat el paper de “Julián” de La Verbena de la Paloma en la temporada de Sarsuela d’Andratx , Mallorca , i participat en títols com La Revoltosa , El Barberillo de Lavapiés i Doña Francisquita, sota la direcció del mestre José María Moreno .
Ha realitzat nombrosos concerts com a solista, entre els quals destaquen obres com “Rèquiem” de W.A. Mozart, l’òpera “Acis i Galatea” de G.F. Haendel, cantates 147 i 67 de J.S. Bach, “Carmina Burana” de Carl Orff , ” Missa de la Coronació ” de WA Mozart, “Te Deum ” d’A. Bruckner, “Rèquiem” de Fauré o “Missa de Glòria” de Puccini, entre d’altres, amb l’Orquestra Simfònica de Madrid , l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, la Banda Municipal de Palma, l’Orquestra Alemanya Rodenkirchener, l’Orquestra Simfònica d’Eivissa, l’Orquestra Clàssica de Mallorca, Camerata Sa Nostra, etc .

  DUET BLANCO-CORTÈS – piano a quatre mans

Integrat pels pianistes Francesc Blanco i M. Victória Cortés, es formàl ‘any 1994. Des de llavors ençà ha realitzatnombrososconcertscom a duet solista o ambacompanyamentd’orquestraarreu de las Illes Balears, Barcelona i Salzburg, guanyant el segonpremi del concurs “Art Jove” de la Direcció General de Joventutl’any  1997.
Com a duet solista ha  actuatambl’OrquestraSimfònica de Balears (en tres ocasionscom a duet solista), Deutsch-FranzösischeKammerorquester, Kammerphillarmonie Baden-Württemberg i Basler Festival Orquesterinterpretant obres per a dos pianos i orquestra de Bach, Mozart, Saint-Saens  i Bartok.
El duet Blanco-Cortès té editats dos Compact-Discs, un per al segell ONA Digital, ambprimersenregistramentsmundialsd’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart, i l’altreamb obres per a piano  sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatremans de F. Chopin per a segell Unió Músics.
El 2001 coordinaren i interpretaren l’espectacle “Liliana i El Carnaval delsanimals” amb la Basler Festival Orquester i l’actriu Caterina Alorda que fouvist per 5000 alumnesd’escoles de Mallorca. El curs 2003-04 el seumontatge de l’espectacle “Pere i el llop” fouvist per 10000 alumnes a Mallorca. L’any 2006, la sevaproducció de l’òpera “La Flauta Màgica” de Mozart arribarà a 15.000 escolars de Balears.
L’any 2002 actuaren a un concertdins del Festival de primavera de Sofia (Bulgaria) que va ser enregistrat i retransmès en directe per la televisió nacional búlgara via digital. A la temporada 2002-03 actuaren a Roma i a Mallorca estrenaren un programa amb música que combina el jazz i la clàssica (Cross Over) per a dos pianos i percussió. El 2004 interpretaren les simfonies1, 2, 5 i 6 de Beethoven en la versió per a piano a quatremans i actuaren al Festival Carniola d’Slovènia. El 2005 presentaren el rèquiemalemany de Brahms i el Carmina Buranad’Orffamb la Capella Mallorquina, aixícom la integral de valsos de Brahms.
La reedició de la discogràficaLa ma de Guido el 2004 del seu CD dedicat a l’obracambrística i pianística de Pere Tintorer va ser candidat al premi al millorintèrpret de música clàssicaals “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”