TEATRE MAR I TERRA

12 de juny a les 20:30

Homenatge a la compositora
NATALIA SOLÀ
(Palma de Mallorca, 1934)

-INTERIORS-

Cicle de Cançons

Vindrà la boira pels camins (poema: Miquel Martí i Pol)

Mare, si fos mariner  (poema: Miquel Martí i Pol)

Collarets de llum (poema: Miquel Martí i Pol)

L’Eixartell (poema: Antoni Morell)

La Grandalla (poema: Xavier Plana)

Jo voldria parlar… (poema: Marc Tintoré)

Pastor de somnis (poema: Esteve Albert)

La pluja de primavera (poema: Joan Saladrich)

Un molí que no moldrà (poema: Orobitg Carner)

Dolça trobada (poema: Riberaygua de Santa Coloma)

Rossinyol (poema: Josefina Obiols)


(Excepte Martí Pol, la resta són poetes andorrans)

 

soprano: Abigail Sardón

mezzo: Frédérique Sizaret

tenor: Antoni Lliteres

baríton: Lluís Sintes

actriu: Marga López

piano: Francesc Blanco

ABIGAIL SARDÓN – soprano
Empezó a estudiar canto con la profesora Juana Mª Llabrés. Más tarde formalizó sus estudios ingresando en el Conservatorio Profesional de música y danza de Palma de Mallorca y posteriormente en el Conservatorio Superior de Illes Balears.
Ha sido componente desde hace 10 años de Studium Cor de Cambra, destacado por el alto nivel interpretativo en la música comprendida entre los siglos XVII-XX, y Studium Aureum, agrupación dedicada a la música antigua. Con ella, ha participado en el montaje de óperas, oratorios y representaciones barrocas entre otros: Dido & Eneas y King Arthur de H. Purcell, Vísperas de C. Monteverdi, Die Tageszeiten de G.P. Telemman, Acis y Galatea de A. Lliteres, Apolo & Daphne de G.F. Haendel, Jephté y Jonás de G. Caríssimi…
Como solista ha formado parte de los grupos de cámara Concert Barroc y La Mantuanella, abarcando un repertorio de los siglos XV- XVIII, ha realizado recitales con los pianistas Agustín Aguiló, David Mohedano y Andreu Riera, interpretando obras de Mozart, Haendel, Schumann, Brahms, Satie, Monsalvatge, Falla…
También como actividades pedagógicas del Conservatorio, ha participado en los montajes de las óperas “La Finta Semplice” y “Die Zauberflüte” de W.A. Mozart y “Le Astuzzie Feminile” de D. Cimarosa. También ha actuado para la compañía Euroclàssics en óperas adaptadas para niños con papeles como Reina de la noche (Die Zauberflüte) o Susanna (ópera “Le nozze di Figaro” de W.A. Mozart).
Con todas estas formaciones, ha participado el Festival Internacional de Deià, Festival de Artà, Festival de Música de Cámara de Cala Morlanda, Ciclo de Conciertos “Un hivern a Mallorca”, Ciclo “Concerts pedagògics de la Caixa”, Ciclo de Música Antiga de Palma, Temporada de la Orquestra Simfònica de Balears, entre otros.
Ha participado con los anteriores grupos en la grabación de discos y vídeos.
Actualmente, estudia con el Profesor Josep Miquel Ribot.

FRÉDÉRIQUE SIZARET – mezzosoprano.
Realitza els seus estudis al Conservatori de Tours i obté el primer premi en violí, música de cambra i cant. Obté la seva titulació de Musicologia el 1996. El mateix any s’integra al Centre de Formation lyrique de l’Opera Nacional de Paris. Durant les temporades 1997/98 interpreta el paper de Dryade a « Ariadne auf Naxos » a Rennes, al teatre de Bordeaux interpreta el paper de Miss Rose a « Lakme » i canta els papers de « Tisbe », « Olga », « Dorabella », « Charlotte », « Siebel » y « Cherubino » a l’anfiteatre de l’Opera de la Bastille. En 1999 fou convidada a Japó per donar un recital al teatre de Nagaoka. El 2000 debuta a Alemanya als teatres de Wuppertal i Gelsenkirchen al paper de Carmen. El mateix any interpreta el paper de Dido del « Dido y Aeneas » de Purcell a Mallorca. El Septembre del 2000 firma un contracte amb la companyia del teatre de Saarbrücken per interpretar papers com: Smeraldine, Siebel, Cherubino, Suzuki, Sesto y la Nonne (« Infinito Nero » de Sciarrino). Durant la temporada 2002-2003 ha cantat Orlofsky del Fledermaus i Pastore i Speranza de « L’Orfeo » a l’Staatstheater de Stuttgart.

 

 

 

 

ANTONI LLITERES – tenor.

Neix a Artà, on hi creix en la música popular gràcies a la seva padrina. Allà inicia la seva formació musical, que continua anys més tard al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca amb Antoni Aragón i Joana Llabrés. Cursà el primer curs del Grau Superior al Conservatori del Liceu amb Eduard Giménez i actualment acaba els estudis a Mallorca sota la tutoria de Josep Ribot. També ha rebut classes de Carmen Bustamante, Marta Pujol, David Mason, Amelia Felle i Michelle Wegwart, entre d’altres.
Com a solista, des del 2010 forma part de l’agrupació Fet a casa que ofereix concerts lírics, ha participat al Festival de Música Clàssica de Puigpunyent 2011 organitzat per David Gómez i ha interpretat també part de El Messies de Händel el (2011 i 2012) i el concert de Glòria el 2012, ambdós dirigits per Irina Capriles al Teatre Principal de Palma.
Així mateix, ha cantat la Missa de la Coronació de Mozart dirigit per Felipe Aguirre, i ha col·laborat amb l’orquestra Ars Musicae de Bunyola durant l’estiu del 2012. Properament participarà com a solista a l’òpera La Flauta Màgica de Mozart, organitzada pel Teatre Principal de Palma.


LLUÍS SINTES- bariton
Nascut a l’illa de Menorca, debuta al Gran Teatre del Liceu l’any 1.992, escenari en el que ha sobrepassat amb escreix el centenar de representacions. També ha cantat en moltes ocasions al Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona. El 1998 és convidat pel mític Lindsay Kemp a cantar Zauberflöte als Festivals de Peralada i Galicia. Al 1999 inaugura el nou Liceu interpretant la monumental Turandot que dirigí Núria Espert. Ha cantat també als millors teatres de l’estat espanyol, mentre que la seva carrera internacional el porta a debutar amb gran èxit al cèlebre Concertgebouw d’Amsterdam, Holanda, així com a França, Itàlia, Ucraïna, Andorra, Veneçuela, Perú, el Japó, la Xina i Estats Units.
La seva extensa discografia inclou: Turandot, Carmen, Hamlet, Manon, El paradís de les muntanyes, Contranit, Oda a Verdaguer, Garcia Lorca, De la tierra latina, Rèquiem de Benguerel, El Timbaler del Bruc, Ave Maria (amb el gran orgue de Maó). Per segells com: Virgin, TDK, EMI-Classics, RTVE-Música, Discmedi, Columna Música i Naxos.

MARGA LÓPEZ – actriu
Nascuda a Palma, el gener de 1973, és licenciada en Dret i Psicologia. En el món de la interpretació, s’ha format com actriu amb professors nacionals i internacionals de teatre, audiovisual i doblatge tant a Mallorca com a Barcelona.
En teatre, ha treballat en les principals companyies de Mallorca com Iguana Teatre, Diabéticas Aceleradas, Tic Teatre, Compañía Xesc Forteza, Fundació Teatre Principal i El Somni Produccions. Té la seva pròpia companyia de teatre educatiu, “Teatre de Vellut”.
Ha estat guardonada amb el premi ATAPIB a la millor actriu de 2013 i amb el premi del públic a la millor actriu a la 4ª edició de Teatre de Barra 2014.
A banda d’això, ha treballat en sarsueles com “La verbena de la paloma” i “Doña Francisquita” i a l’ópera “La flauta màgica”, sempre en papers d’actriu. En televisió, ha participat a la sèrie de televisió “Mossèn Capellà” i és actriu i directora de doblatge.

 

 

 

FRANCESC BLANCO – piano.
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok. Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears. En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.