LES 3 MEZZOS

Waltraud Mucher – Marisa Roca- Frédérique Sizaret
Francesc Blanco – piano
Romina Colotto – direcció d’escena

“L’habitual en un concert és que tres cantants líriques pugin a un escenari i cantin, però aquestes fantàstiques intèrprets van més enllà i s’atreveixen amb una mica de drama, uns tocs d’humor i divertides coreografies. M’he permès el caprici i el luxe de convidar-les a jugar dins d’un marc aparentement seriós i el resultat no ha pogut ser més deliciós. Ha estat un plaer treballar amb Fred, Marisa, Waltraud i Xisco”
Romina Colotto
Fent homenatge als concerts i repertori que presentàrem el 2012 amb els 3 tenors i que reeditàrem l’estiu passat amb les 3 sopranos, enguany tenint en compte l’èxit obtingut en les passades edicions proposem una tercera part, les 3 mezzos, substituint tenors i sopranos per mezzosopranos.
El repertori que s’interpretarà tal com es feia a les edicions anteriors és un recull del les àries més famoses que hi ha per a aquesta veu en l’àmbit de l’òpera, la sarsuela, i també el musical. En aquest cas el repartiment és més internacional i comptam amb les veus ja conegudes de Waltraud Muncher, alemanya, Frédérique Sizaret, francesa, i Marisa Roca, mallorquina, acompanyades al piano per Francesc Blanco, creador del projecte. En definitiva, unes veus conegudes que interpretaran un repertori fresc i agraït per refrescar-nos les orelles aquest estiu.

29 d’agost 21:30 Castell de Bellver

Preu: Anticipada 12 €. Taquilla: 15 €. Venda anticipada a:
PICH c/ Almudaina, 9A  matins de dilluns a divendres de 9:30-13:30h tel. 971225900
Tot Clàssic c/ Missió num. 2 tel. 971713369 de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 17 a 20 hores, dissabtes de 10 a 14 hores.
Mallorca Rutes c/ Morey, de dilluns a divendres de 10 a 19’00 h, dissabte de 10 a 15’00 h.
info@mallorcarutes.com www.mallorcarutes.com
MUSICASA CONSERVATORI. C/ Francesc de Sales, 16 Tel. 971498299

30 d’agost 20:00 Església del convent de Sóller

Venda anticipada: Can Toni Reia C/ de sa Lluna, 27 Tel. 971630424 (Sóller)
i Tenda Sete C/ Marina, 24 Tel. 971632918 (Port de Sóller)

5 de setembre  21:00 Auditorium sa Màniga

Reserves: 971587373 de dilluns a divendres de 10 a 14 h (Setembre).
Agost: de dimarts a divendres d’11 a 13 h. Divendres 15 tancat

6 de setembre  21:00 Claustre de sant Domingo de Pollença

Venda anticipada: CLUB POLLENÇA Tel. 971530000 i REIAL CLUB NÀUTIC DEL PORT DE POLLENÇA

PROGRAMA
I
- Voi che sapete de Le Nozze di Figaro W.A. Mozart
- Smanie implacabili de Cosí fan tutte W.A. Mozart
- Che faro senza Euridice de Orfeo ed Euridice C.W. Gluck

 

-Connais-tu le pays? de Mignon        A. Thomas
- Ich lade gern mir Gäste ein de Die Fledermaus (El ratpenat) J. Strauss
- Amour, viens aider ma feblesse de Samson et Dalila C. Saint-Saën

 

- O sole mio E. di Capua

 

- Como nací en la calle de la Paloma de El barberillo de Lavapiés F. Barbieri
- Al pensar en el dueño de mis amores de Las hijas del Zebedeo R. Chapí
- Que te importa que no venga? de Los claveles J. Serrano

 

- Granada A. Lara

II

- Air de la Griserie, La Périchole J. Offenbach
- Faites lui mes aveux de Faust Ch. Gounod
- Meine Lippen, sie küssen so heiss de Giuditta F. Lehár

 

CARMEN de G. Bizet
- Seguidilla
- Habanera
- Les tringles des sistres tintaient

 

- Three little maid’s from school del Mikado A. Sullivan
- Big Spender Cy Coleman
- Speak Low de One Touch Of Venus    K. Weill
- Climb Ev’ry Mountain de The sound of Music R. Rodgers
-I Feel Pretty/Tonight de Wast Side Story    L. Bernstein

 

WALTRAUD MUCHER

Va néixer a Klagenfurt, Àustria. Es llicencià a la Universitat de Música de Graz en les especialitats de Música i Italià. Continuà els seus estudis a Graz profunditzant en el cant clàssic amb el professor Karl Ernst Hoffmann, reconegut internacionalment. El seu ampli repertori de concerts i cançons avarca des de la música barroca fins estrenes i enregistraments d’obres contemporànies.
Al llarg dels anys guanya diversos premis en concursos internacionals i treballa per a la ràdio i la TV. Participa a diversos festivals i canta amb diferents orquestres reconegudes sota la batuta de directors com Fabio Luisi, Milan Horvat, Michael Gielen, Peter Rundel i Ralf Weikert. A partir de 1990 actua a diversos teatres d’òpera a Alemanya (Bremen, Komische Oper Berlin, Dessau, Dresden, Cottbus, Chemnitz) i a Àustria (Klagenfurt i Graz). El 1997 passa a ser membre del Staatstheater Cottbus com a primera mezzosoprano, on fins l’any 2007 actuà a òperes interpretant papers com Carmen, Dalila a Samson i Dalila , Cherubino a Le Nozze di Figaro com, Rosina a Il Barbiere di Siviglia, Ulrica a Un Ballo in Maschera, Charlotte a Werther, Begbick a Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny entre altres.

Des del 2007 viu a Berlín on continua les seves activitats com a cantant autònoma i a més, treballa al costat del seu marit Ralf Gregan, director de cinema i guionista cinematogràfic, elaborant programes de “chansons”. Aquest mateix any destacà especialment al Festival Styriarte Graz amb les 5 Cançons per Contralt y orquestra de Franz Schreker al teatre de Chemnitz a la funció de Martina Laborde a l’ópera actual “Love and other Demons” de Peter Eötvös.
Actualment resideix a Mallorca (Sóller) una part de l’any on realitza nombrosos projectes i recitals acompanyada per la pianista americana Suzanne Bradbury, amb qui també viatja arreu d’Europa, participant als principals festivals de l’illa com són el de Sóller, de Son Bauló, a l’Auditori d’Alcúdia i al Festival de Deià. A més, també ha participat en alguns Oratoris amb els cors Fundació Studium Aureum interpretant les Cantates de Bach, el Messias de Händel i la Cançó de la terra de Mahler, a més de la Passió segons Sant Joan amb el cor Acadèmia 1830.
Dins el camp de la pedagogia ha fet classes de cant al conservatori de música St Pölten (Vienna) i a la Universitat de Música de Graz. A les seves classes inclou noves tècniques energètiques que provenen del Reiki i el Ioga.

 

MARISA ROCA
Nascuda a Palma de Mallorca. Compagina, des de l’inici de la seva carrera, el lieder, l’oratori i l’òpera. El seu repertori abasta des de l’Edat Mitjana fins a compositors actuals.
És professora associada d’Educació de la Veu i Didàctica de la música, al Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat Autònoma de Barcelona, i professora de Cant i Pedagogia al Centre Professional i Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.
Ha cantat les parts de mezzosoprano i contralt solista dels principals oratoris i concerts del repertori clàssic: Cantates, Passió Sant Joan, Sant Mateu i Magnificat de Bach, Te deum de Marc-Antoine Charpentier, Missa en DoM, op.86 i 9a. Simfonia de Beethoven, Messies de Händel, Missa Brevis en FaM i Missa in tempore Belli de Haydn, Missa de la Coronació, Vesperae de Confessore i Requiem de W. A. Mozart, Stabat Mater de Pergolesi, Beatus Vir, Gloria i Magnificat de Vivaldi, Oratori de Nadal de C. Saint- Sae?ns, El Pessebre de P. Casals, Ivan el Terrible de S. Prokofiev, El Amor brujo de Falla, 3a. Simfonia de Mahler, etc.
També ha participat en l’estrena d’obres de compositors actuals: Mon cher Miró(Valent), L’Enamorada (B. Poquet i Bru Morey), Serenata de Campanet, op.52 (Bryan Barnes), En Tofol de Son No-res (A.Rodríguez i A. Dolc?) El Rei en Jaume I (A. Perera Fons i G. Frontera) i Stabat Mater de Jordi Doménech.
Dins del repertori líric ha interpretat professionalment 40 rols entre principals i secundaris, d’entre els quals cal destacar: “Carmen” de Bizet al Teatre d’Opera de Cheboksary (Rússia) i amb “Opera 2001” per 32 Teatres d’ Espanya i Portugal, Preziosilla (Forza del Destino de Verdi), Mrs. Meg (Falstaff de Verdi), Angelina (La Cenerentola de Rossini), Isabella (L’Italiana in Algeri de Rossini), Isolier (Le Compte Ory de Rossini), Cherubino (Las bodas de Figaro de Mozart), Segona i Tercera dama (La flauta màgica de Mozart), Suzuky (Madama Butterfly de Puccini), Nicklausse (Les Contes de Hoffmann, d’Offenbach), Dido (Dido & Aeneas de Purcell), Dinah (Trouble in Tahiti de Bernstein), Mère Marie (Diálologo de Carmelitas de Poulenc), Baggot (El pequeño deshollinador de Britten), Sra. Noé (El Diluvio de Noé de Britten), Milli (Der Ferne Klan de Schreker), Aurora (Doña Francisquita de Vives), Bruja (La Bruja, Chapí), Mezzosoprano en la producció del Gran Teatre del Liceu per a funcions familiars D’Òpera, Allegro Vivace, etc. Totes interpretades en els principals Teatres, Festivals i Temporades d’òpera d’Espanya.

FRÉDÉRIQUE SIZARET
La mezzosoprano francesa Frédérique Sizaret acaba els seus estudis al Conservatori de Tours obtenint el primer premi en violí , música de càmera i cant . El 1996 obté el màster en musicologia i aquest mateix any integra el Centre de Formation lyrique de l’Òpera Nacional de París .
El 1997 debuta a l’Òpera de Rennes en el paper d’ Dryade a ” Ariadne auf Naxos ” i al teatre de Bordeaux en el paper de Miss Rose a ” Lakmé ” a l’amfiteatre de l’Òpera de la Bastilla va interpretar els rols de : Tisbe , Olga , Dorabella , Charlotte , Siebel , i Cherubino . El 1999 ofereix un recital al teatre de Nagaoka , Japó. El 2000 debuta a Alemanya en el paper de Carmen en els teatres de Wuppertal i Gelsenkirchen . Aquest mateix any interpreta el paper de Dido de ” Dido and Aeneas ” de Purcell a Palma de Mallorca . Al setembre de 2000 signa un contracte amb la companyia del teatre de Saarbrücken on interpreta papers principals de la seva fach : Smeraldine , Siebel , Cherubino , Suzuki , Sesto i la Nonne ( ” infinit Nero “) de Sciarrino . En 2002-2003 va ser contractada com a artista convidada al Staatstheater de Stuttgart en les produccions de ” Fledermaus ” ( Orlofsky ) i de ” L’Orfeo ” ( Pastore i Speranza ). A Palma de Mallorca participa en les produccions de ” Carmen ” ( Mercedes ) , ” Lakmé ” , “Suor Angelica” , ” Die Zauberflöte ” i “Rigoletto”.
En el repertori d’Oratori canta ” La Vida de | ” ( Hindemith ) , el ” Gloria ” de Vivaldi , la ” Missa Sancti Hieronimy ” (M. Haydn ) a Tours , Chartres i Bourges entre 1998-2000 , la ” novena simfonia ” de Beethoven , ” La petite Messe solennelle ” de Rossini ( Paris i Mallorca ), ” Peer Gynt ” d’E Grieg i l’Oratori de Nadal de JS Bach amb l’Orquestra simfònica de les Balears. Amb el Studium Aerum cantés en diversos concerts , entre els quals podrem destacar un Homenatge a Debussy i “Les quatre estacions” de Haydn . juntament amb Miquel Estelrich al piano , va presentar l’any passat un recital de cançons de Jaume Mas Porcel .
Durant els últims tres anys en l’àmbit docent ha treballat tant a nivell de técnica vocal individual ( classes de cant a l’escola de música de Calvià i Inca , professora de cant i fonètica francesa amb la coral Universitària ) com de tècnica col · lectiva , dirigint les classes de cor i el ” cor infantil del Centre Educatiu Àgora Portals ” . El seu coneixement de la veu i delrepertori francès li permet ocupar durant tres anys el lloc de professora de Fonètica Francesa aplicada al cant al departament de cant del conservatori superior de les Illes Balears.

FRANCESC BLANCO - piano
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.