17 de març a les 20:30 h. Església de s. Felip Neri

Torna a Palma la Reina de la nit de la Flauta màgica del Teatre Principal de Palma el 2013

Compra les teves entrades a GIGLON.COM
Taquilla oberta una hora abans del concert.

PROGRAMA

A. Thomas
A vos yeux de Hamlet

V. Bellini
A non credea…ah non giunge

G. Bizet
Entr’acte de Carmen (piano)

G. Donizzetti
Il dolce suono de Lucia de Lamermoor

pausa

R. Chapí
Mi tío se figura de El rey que rabió

A. Vives
Romanza de Cosette de Bohemios

G. Giménez

Intermedio de La boda de Luis Alonso

F. A. Barbieri
Un tiempo fue de Jugar con fuego

A. Vives
Canción del ruiseñor de Doña Francisquita

G. Giménez-M. Nieto
Me llaman la primorosa de El barbero de Sevilla

 

SILVIA VÁZQUEZ- soprano

Neix a Port de Sagunt (València). Realitza els seus estudis al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. Va estudiar amb el baríton Francisco Valls i posteriorment amb el també baríton Carlos Chausson.

Ha treballat amb directors musicals com: Zubin Mehta, Lorin Maazel, Carlo Rizzi, Paolo Arrivabeni, Carlo Montanaro, Miguel Ángel Gómez Martínez, Patrick Fourniller, A. Zedda, J. López Cobos, … i també amb directors d’escena com Emilio Sagi, Gian Carlo del Mònaco, José Carlos Plaza, Luís Olmos, Michal Znaniecki, Massimo Gasparón, Daniele Abbado, Damiano Michieletto, La Fura dels Baus, Daniel Slater, Nicolás Joel, etc.

Ha cantat a: El Teatre Scala de Milà dirigida per Lorin Maazel, Palau dels Arts de València Reina Sofia i Teatre Comunale de Florència dirigida per Zubin Mehta, Grand Théâtre du Genève, Teatre Carlo Felice de Gènova, Opera Royal Walloni de Liège, Konzerthaus de Berlín, Concertgebouw d’Amsterdam, Festival d’Opera a Wexford, Teatre d’Opera de Gant, Festival de Música de Ravello, Teatre Euskalduna (Abao), Teatre de la Maestranza de Sevilla, Teatre de la Sarsuela de Madrid, Teatre de la Maestranza de Sevilla, Teatre Campoamor d’Oviedo, Teatre Arriaga de Bilbao entre d’altres.

A més ha interpretat els rols d’òpera: Lucia di Lammermoor (Lucia) de Donizetti, La Traviata (Violetta) de Verdi, Rigoletto (Gilda) de Verdi, Le Comte Ory (Comtesse Adele) de Rossini,, Il Barbiere di Siviglia (Rosina ) de Rossini, Die Zauberflöte (Königing der Nacht) Mozart, Don Pasquale (Norina) de Donizetti, L’elisir d’amore (Adina) de Donizetti, Lakmé (Lakmé) de Delibes, 1984 (Gym Instructress i Drunken woman) de Lorin Maazel, Manon (Manon) de Massenet, l’Empresari (Madame Herz, Madame Silberklang) de Mozart, Giorno di Regno (Giulietta) de Verdi, l’isola del piacere (Amelina) de V. Martín i Soler, Il Mondo della Lluna ( Flaminia) de Haydn, etc

En sarsuela: va participar en l’estrena absoluta de Juan José (Toñuela) de Sorozábal, Doña Francisquita (Francisquita) de Vives, La Tabernera del Port (Marola) de Sorozábal, La cançó d’Oblit (Rosina) de J. Serrano, El barberillo de Lavapies (Marquesita) de FA Barbieri, l’Hoste del Sevillano (Raquel) de J. Guerrero i La Bruixa (Rosalia) de R. Chapí, El Jurament (Maria) de Gaztambide entre d’altres.

En oratori ha interpretat: Carmina Burana de Carl Orff, les Noces de Stravinski, la Missa en do menor KV 258 de Mozart, Missa en do Major de Dvorák i Cantata Dona Nobis Pacem de V. Williams, Requiem KV 626 de Mozart, Requiem de Fauré, Missa de la Coronació de Mozart, Missa en Do major Op.86 de Beethoven, la Missa de Santa Cecília de Gounod, Glòria de Vivaldi, Cantata de la Coronació del Kaiser Leopold II de Beethoven, Cantates 51 i 202, 4a Simfonia de Mahle r, Magnificat de Bach i Trois Poemes de Estephane Mallarmede Ravel.

 

M. VICTÒRIA CORTÈS – piano

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia). Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90?, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca. Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.