18 d’abril a les 20:00. Esglèsia de s. Felip Neri

Preparam els

Ximena Agurto – soprano
Gloria Berón – soprano
Jorge Jasso – tenor
Jorge Tello – baríton
M. Victòria Cortès – piano
Francesc Blanco – piano

Venda anticipada a Musicasa Conservatori. C/ San Francesc de Sales, 16. Tel 971498299.
Taquilla oberta una hora abans del concert.

Compra tus entradas en GIGLON.COM

Programa: fragments de la Bohème de Puccini i àries d’òpera famoses

Si può?, soi può? “Pagliacci”                             G. Puccini

Je veux vivre “Roméo et Juliette”                         C. Gounod

Che gelida manina “La Bohème”                         G. Puccini

La ci darem la mano “Don Giovanni”                         W. A. Mozart

Donde lieta usci “La Bohème”                            G. Puccini

Tornami a dir che m’ami “Don Pasquale”                     G. Donizetti

Quando m’en vo“La Bohème”                         G. Puccini

In un coupé “La Bohème”                             G. Puccini

 

Largo al factotum della città “Il barbieri di Siviglia”                 G. A. Rossini

O soave fanciulla “La Bohème”                        G. Puccini

Tu che di gek sei cinta “Turandot”                      G. Puccini

Chacun le sait “La fille du régiment”                         G. Donizetti

La donna é mobile “Rigoletto”                         G. Verdi

Al mio venire hai mutato di colore, finat de l’acte III de “La Bohème”                 G. Puccini

 

GLORIA BERÓN – soprano
La soprano Glòria Berón viu a Palma de Mallorca des de 2003 i és la primera ciutadana d’origen estranger que REPRESENTANT A LES ILLES BALEARS obté un important premi en un certamen d’òpera internacional, que li va ser lliurat per l’As. Amici Teatre alla Scala, en Milà. Va ser guardonada amb la menció a millor intèrpret lírica, en el concurs Intercentres de Madrid, representant al Conservatori Superior de Palma.
Guanya una beca d’estudis per assistir a la Universitat del Litoral, Facultat de música, i guanya llavors el seu primer concurs al Mozarteum Santa Fe (filial Salzburg). Prossegueix la seva carrera a l’Institut Superior d’Art del Teatre Colón de Buenos Aires. Porteriorrment forma part de l’elenc del cor d’òpera del Teatre de la Plata (qui anys després la rebés a Salomé de Richard Strauss com cover de solista).
Ha realitzat diferents actuacions com a solista de concert o cobrint rols protagònics en nombroses produccions, debutant als 23 anys com a Comtessa de Noces de Fígaro de Mozart, en la companyia d’òpera de la UBA dirigida pel mestre Oscar Castro. En el teatre Colón de Buenos Aires (sala d’òpera moderna) cal destacar que va protagonitzar les òperes: “La mà de bridge” de Samuel Barber i “Hin und Zurück” de Paul Hindemith. És convidada a cantar al Vaticà, a la basílica de Sant Pere, en la celebració de la beatificació de Joan Nepomuceno Cegri. A Mallorca, Teatre Principal, protagonitza la sarsuela “Cançó d’amor i guerra” i al Castell d’Andratx va ser la principal protagonista a La revoltosa, La huéped del sevillà, La revetlla de la Coloma, i Luisa Fernanda.
Acompanyada en diverses ocasions per l’Orquestra Simfònica Balear, Orquestra Simfònica d’Eivissa, Orquestra Gent Gran de Mallorca, Orquestra Auba 91, Orquestra Rodenkirchener de la ciutat de Köln, ia Buenos Aires Orquestra Brides, Camerata de la Uba, etc. A Itàlia ha cantat pel festival d’Estiu (Rome Festival) les òpera “Hansel i Gretel” i “La Boheme”. Ha estrenat “Goyescas” de Granados al Festival d’Alsàcia em Estrasburg.
És professora de cant a l’Acadèmia Renaixement i s’ocupa de la tècnica vocal i assistència de direcció a la Capella Musical de la Seu de Mallorca.

 

JORGE ARMANDO JASSO – tenor
Neix en la Ciutat de Mèxic. Graduat superior en cant 2003 per (Escuela Nacional de Música de la Universitat (UNAM) Mèxic.
Ha estudiat amb Teresa Berganza, Rodolfo Acosta, Dalmau González, Francisco Araiza, Javier Camarena, Irene Theorin, Gustavo Galán, Giovanna di Rocco, Reeh, Francesca Roig (Barcelona).
Guanya el Primer premi en el XIV Concurso de Canto Francisco Araiza en 2003 (Mèxic)
Membre honorari al costat de el gran pianista Xinès Lang Lang com a “Confrares de Mèrit”
promeses del cant i de la música “Confraria del Cava” Barcelona 2007
Com a solista ha participat en diverses Òperes, recitals i concerts nacionals e Internacionals, etc.
Rols inclosos: el Swan de Carmina Burana de Carl Off, Tamino i Monostatos de La Flauta
Mágica de WA Mozart, Ferrando de l’òpera “Cosí fan tutte” de WA Mozart, Il Conte  d‘Almaviva de Il Barbiere di Siviglia de G. Rossini, Edgardo en Lucia di Lammermoor de G. Donizetti, Nemorino en l’òpera L’elisir d‘amore de Gaetano Donizetti, Il Duca di Mantova de Rigoletto de Giuseppe Verdi, Alfredo Germont de la Traviata de G. Verdi, Le Remendado en Carmen de G. Bizet, Ahmet en el l’estrena de l’òpera El Mercader de Somnis de Salvador Brotons. Eloi en la Sarsuela “Cançó d’Amor i de Guerra” de Rafael Martínez Valls.
El Príncipe Sergio en “La Sarsuela Katiuska” de P. Solozábal, Solista en la Missa de
Coronació K317 en C de WA Mozart, Missa de Les Santes de Manuel Blanch, Messiah de
G.F. Händel.
Guanyador del Concurs de Cant Mirna Lacambra, havent accedit al Curs de professionalització en el personatge de Edgardo de l’Òpera Lucia di Lammermoor de G.
Donizetti. Sabadell 2014.
Es un dels 2 tenors seleccionats en les audicions per reforçar del Cor del Gran Teatre del
Liceu, en l’Òpera Maria Stuarda Novembre 2014, Norma Gener 2015, Tristan i Isolda Març
2015, Nabucco, Benvenuto Cellini, Lucia di Lammermoor, Otello, Götterdämerung, Simon  Boccanegra i Turandot.
El proper compromis: El rol de Nemorino en Atenes Grècia en maig 2016.

XIMENA AGURTO- soprano
Neix a Lima – Perú, inicia els seus estudis musicals com a integrant del Cor Nacional de Nens del Perú. Va tenir com a mestres de cant a Andrés Santa Maria, i al reconegut tenor català Eduard Gimenez al costat de Maria Soler. És guanyadora en dues oportunitats del “Concurs de Joves solistes de l’Orquestra Simfònica Nacional del Perú” (2000 i 2001). Realitza estudis superiors en el “Conservatori Nacional de Música del Perú”. És membre estable del “Cor Nacional del Perú” de l’any 2003 al 2009, amb els qui participa també com a solista.
Participa com a solista en les temporades d’òpera i sarsuela de l’Associació Romanza i Prolirica del Perú amb qui debuta al 2006 en els rols de Zerlina (Don Giovanni) i Duquessa Carolina (Luisa Fernanda). En anys consecutius realitza els rols de Papagena (La Flauta màgica) i Rosaura (Los Gavilanes) L’abril del 2008 interpreta el paper de la Comtessa de Ceprano al costat del tenor Juan Diego Florez en l’òpera “Rigoletto” de Verdi. En els anys 2009 – 2010 realitza estudis de Postgrau en el “Conservatori Liceu” de Barcelona, Espanya i debuta cantant romances de sarsuela acompanyada per l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta del mestre Rubén Gimeno.
Guanyadora del Primer Premi Femení en el “Concurs Internacional de Cant Torrelavega”, Santander – Espanya, així mateix debuta al Palau de la Música (Barcelona) cantant la “Missa en Do” i “Fantasia Coral” de Beethoven, el “Messias” de Handel i Carmina Burana de Carl Orff acompanyada per l’Orquestra Simfònica del Vallès. El 2011 debuta a Munic, Alemanya cantant àries i duos de la òperes Rigoletto i La Traviata a la Hubertussaal-SchlossNymphenburg, Al novembre del mateix any guanya el Primer Premi en el “Concurs Internacional de Cant Jacinto Guerrero”, Madrid – Espanya.
Ha realitzat recitals a piano i orquestra a l’Auditori Torrent de València, Palau de la Música de Barcelona, Auditori Nacional de Música de Madrid, Nieuwe of Littéraire Societeit de Witte a La Haia, Holanda, al Bolivar Hall a Londres, Anglaterra i Teatre de la Sarsuela de Madrid. Així mateix fa el seu debut al Teatre Sao Carlos de Lisboa, Portugal amb el paper de Rosaura de la sarsuela “Los Gavilanes” i al Teatre de Marbella amb el paper principal de l’Opera “Marina”.
Realitza un Perfeccionament en Cant al Centre de Perfeccionament Plácido Domingo del Palau de les Arts de València, on va treballar amb distingits mestres com Ernesto Palau, Cristina Gallardo-Domas, Davide Livermoore, Roger Vignoles i Emilio Sagi. L’any 2013 debuta el paper de Pamina de la Petita Flauta Màgica, producció del Gran Teatre del Liceu dins la seva programació El Petit Liceu; i al desembre d’aquest mateix any s’alça amb el Primer premi del Concurs Josep Mirabent i Magrans en la categoria de cant.
Al gener de 2014 guanya el tercer premi en el Concurs Internacional de cant “Francesc Viñas”, així com el premi especial al millor intèrpret de sarsuela, atorgat pel Teatre Nacional de la Zarzuela, el premi extraordinari de l’Associació d’Amics de l’ ‘Òpera de Sabadell, i el premi del públic.
També en 2014 va fer el seu debut en el paper de “Adina” ( “l’Elisir d’Amore”) al Gran Teatre Nacional de Perú, cooproducida per “Produccions Nausica” (Busseto-Itàlia).
Així mateix guanya el Segon Premi Oficial en el Concurs Internacional de Sarsuela “Ana Maria Iriarte”
L’any 2015 debuta el paper d’Elvira a l’Òpera L’Italiana in Algeri, producció de l’Associació d’Amics de l’òpera de Sabadell sota la direcció de Santiago Serrate al Teatre Faràndula de Sabadell, Teatre Fortuny de Reus, Teatre Kursaal de Manresa i Teatre Auditori de Sant Cugat (2015).
Així mateix debuta el paper de Marieta de la Zarzuela La Dogaresa a la temporada 2014 – 2015 del Teatre de la Zarzuela. dirigida pel mestre Cristóbal Soler.
Recentment debuta el paper de Francisquita de la sarsuela Doña Francisquita al Gran Teatre Nacional del Perú dirigida pel mestre Oliver Díaz.

JORGE TELLO – baríton
Realitza els seus estudis superiors de cant al “Conservatorio Nacional de Música de Lima”, ciutat on comença la seva carrera musical. A Barcelona cursa el Post-Grau musical al Conservatori del Liceu, on rep classes del tenor Eduard Giménez.
Les seves primeres aparicions com a solista a Espanya les fa amb “Amics de l’Òpera de Sabadell”, participant en diversos títols com Carmen, Tosca, Romeo i Juliette, La Traviata o La Bohème. També a Sabadell ha debutat el paper de Figaro de “Il Barbiere di Siviglia”, personatge amb què va rebre una gran acceptació de públic i entesos. Ha repetit aquest personatge en diverses produccions dins Catalunya i també a Recanati (Itàlia) amb la companyia VillainCanto, on també ha personificat Marcello de “La Bohème” i Giorgio Germont de “La Traviata”, personatge que també ha tingut la oportunitat de repetir en altres produccions. També ha donat vida a personatges com Belcore de “L’Elisir d’Amore” i Malatesta de “Don Pasquale”.
Un punt a part ha estat el seu desenvolupament en el repertori rossinià, com ha demostrat a les produccions de “Il Signor Bruschino” i “L’occasione fa il ladro”, aquesta última sota la direcció del tenor Raúl Giménez. L’últim treball sota la direcció del tenor rossinià ha estar la recent estrena de “El Màgic Elisir” d’A. García Demestres amb direcció escènica de Joan Font (Comediants).