Clicau per veure el trailer de La Bohème

 

5 de maig a les 20h. Auditori de Peguera

Preu: 20 €.

Informació i reserves:
Calvià: www.calvia.com/cultura
Tel 971139181 i 667102581
cultura@calvia.com

Les reserves se poden fer al Departament de cultura i als centres cultural
A les taquilles a les 19:00

Compra les teves entrades a GIGLON.COM

6 de maig a les 20:30 Auditorium sa Màniga

Preu: 20 €. Informació i reserves. Horari d’atenció al públic: De dimarts a divendres: de 10 a 14 h. i de 18 a 20 h. Dissabtes, de 17 a 20 h.Diumenges, dilluns i festius: tancat
c. de son galta, 4. 07560 Cala Millor (Mallorca).  971 587 373 http://www.samaniga.es/

Compra les teves entrades a GIGLON.COM

7 de maig a les 19:30 a la Fàbrica Ramis. Inca

Preu: 20 €. Venda anticipada a la Fàbrica Ramis. Gran via de Colón, 28. Inca T 971 50 19 00 info@fabricaramis.com
http://fabricaramis.com/es/agendacultural/boheme
A taquilla a les 18:30 h

Informació: euroclassics4@gmail.com

LA BOHÈME de G. Puccini

Òpera completa escenificada

Música de Giacomo Puccini. (Lucca, 1858-Bruselas, 1924).
Òpera en quatre actes.
Llibret de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, basat en la novel.la Scènes de la vie de Bohème de Henri Murger.
Estrenada al Teatro Regio de Turín, l’1 de febrer de 1896.

3 úniques funcions a Mallorca

FITXA ARTÍSTICA
Rodolfo – Jorge Armando Jasso
Mimí – Guiomar Cantó
Marcello – Jorge Tello
Musetta – Ximena Agurto
Shaunard – Pedro Quiralte-Gómez
Colline – David Cervera
Benoit/Alcindoro – Miguel Sola
Cor ciutat de Mallorca. Teen Spirit Chorus. Director: Joan Laínez
Agrupació coral femenina de sant Francesc. Director: Juan Rosselló
Piano – Francesc Blanco
Direcció musical – M. Victòria Cortès
Direcció d’escena – Sergi Baos

GUIOMAR CANTÓ – soprano
Va iniciar els seus estudis musicals de piano a l’Escola Mozart de Conca i posteriorment amb el catedràtic Don Manuel Carra amb el qual va estudiar durant 15 anys. Va començar a prendre classes de cant amb la catedràtica Donya Aída Monestir al mateix temps va compaginar els seus estudis musicals amb la llicenciatura de Dret i Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat Complutense de Madrid. El 2013 va obtenir la Titulació Superior de Cant a l’Escola Superior de Cant Madrid on va estudiar amb Pilar Pérez Íñigo i Julio Alexis Muñoz.
Durant aquests anys, va ampliar els seus estudis a Itàlia, Estats Units, Àustria i Regne Unit amb grans cantants i repertoristes com Virginia Zeani, Dolora Zajick, Ettores Papadia, Carlos Aransay, Omar-Jonatàs Sánchez, Barbara Bonney, Carlos Chausson, Mariella Devia, Raúl Giménez, Francisco Araiza, Judith Pezoa, Giulio Zappa i Anna Tomowa-Sintow, amb aquesta última al Mozarteum de Salzburg on ha cantat en diversos esdeveniments inclòs el “Akademiekonzerte” en 2010 durant el Festspiele.
Ha guanyat la beca-concurs Àngel Vegas d’ampliació d’estudis atorgada per les Joventuts Musicals de Madrid i Amics de l’Òpera el 2012. any en què va ser també finalista del concurs permanent de Joventuts Musicals. El 2015 ha resultat guanyadora del premi concedit per l’Associació Amics de l’Òpera de Madrid per realitzar un recital dins del seu programa de concerts anuals. En 2016 ha obtingut en el Concurs Francesc Viñas el Premi Ferrer-Salat i ha resultat finalista de la tercera edició del concurs líric Enzo Sordello a Cuneo, Itàlia.
Ha actuat en diversos teatres per tota la geografia espanyola com el Teatre Camps Elisis de Bilbao, Casa Granada de Madrid, Teatre Belles Arts de Madrid, Teatre Galileo de Madrid, Teatre Romea de Múrcia, Auditori Badel de Cartagena, Auditori Mestre Padilla d’Almeria, teatre Montecarlo de Bunyol, teatre de la Bañeza, teatre Calderón de la Barca de Saragossa, Auditori Paco de Lucía, Auditori González Menéndez Pinar, teatre Maella, teatre Colón de la Corunya, teatre Principal de Castelló entre d’altres.
Ha interpretat personatges principals de sarsuela com Teresa a la sarsuela Don Quintín el amargao de Guerrero, Visita i Neus en la sarsuela El Bateo de Chueca, Rosaura de Los Gavilanes també de Guerrero i Susana de la Revetlla de la Coloma. En 2016 ha ofert un seguit de recitals de sarsuela dins el programa Primavera Lírica organitzat per la diputació de Càceres.
El seu debut internacional ho va fer al 2014 al Festival de Bel Canto a Bad Wildbad interpretant Corinna a Il viaggio a Reims(G. Rossini) dirigida per Antonino Fogliani. També ha gravat en aquest festival el paper de Delia d’Il viaggio a Reims per la discogràfica Naxos. Ha cantat la premiere de la Cantata Il vot filial de Rossini al Kurtheater al costat del pianista Michele D’Elia.
A més entre els seus papers d’òpera representats es troben els rols de Gretel de Hänsel und Gretel, Königin der Nacht i Zweite Dame de Die Zauberflöte, Adina a L’elisir d’amore al teatre Romagosa sota la direcció de Daniel Muñoz, de Micaela de l’òpera de Carmen, Annina de la traviata i Mimì de la Bohème al teatre Principal de Castelló amb l’Orquestra Lírica de Castelló.
En aquesta temporada a més cantarà els rols de la Antonelli del duo de “La Africana” sota la batuta de Jose Antonio Irastorza, Tecla del Armilla Blanc de Chueca a Els Teatres del Canal al costat de la JORCAM i Giulietta i Antonia de l’òpera Les Contes d’Hoffman a l’Auditori de Tenerife Adán Martín.

JORGE ARMANDO JASSO – tenor
Neix en la Ciutat de Mèxic. Graduat superior en cant 2003 per (Escuela Nacional de Música de la Universitat (UNAM) Mèxic.
Ha estudiat amb Teresa Berganza, Rodolfo Acosta, Dalmau González, Francisco Araiza, Javier Camarena, Irene Theorin, Gustavo Galán, Giovanna di Rocco, Reeh, Francesca Roig (Barcelona).
Guanya el Primer premi en el XIV Concurso de Canto Francisco Araiza en 2003 (Mèxic)
Membre honorari al costat de el gran pianista Xinès Lang Lang com a “Confrares de Mèrit”
promeses del cant i de la música “Confraria del Cava” Barcelona 2007
Com a solista ha participat en diverses Òperes, recitals i concerts nacionals e Internacionals, etc.
Rols inclosos: el Swan de Carmina Burana de Carl Off, Tamino i Monostatos de La Flauta
Mágica de WA Mozart, Ferrando de l’òpera “Cosí fan tutte” de WA Mozart, Il Conte  d‘Almaviva de Il Barbiere di Siviglia de G. Rossini, Edgardo en Lucia di Lammermoor de G. Donizetti, Nemorino en l’òpera L’elisir d‘amore de Gaetano Donizetti, Il Duca di Mantova de Rigoletto de Giuseppe Verdi, Alfredo Germont de la Traviata de G. Verdi, Le Remendado en Carmen de G. Bizet, Ahmet en el l’estrena de l’òpera El Mercader de Somnis de Salvador Brotons. Eloi en la Sarsuela “Cançó d’Amor i de Guerra” de Rafael Martínez Valls.
El Príncipe Sergio en “La Sarsuela Katiuska” de P. Solozábal, Solista en la Missa de
Coronació K317 en C de WA Mozart, Missa de Les Santes de Manuel Blanch, Messiah de
G.F. Händel.
Guanyador del Concurs de Cant Mirna Lacambra, havent accedit al Curs de professionalització en el personatge de Edgardo de l’Òpera Lucia di Lammermoor de G.
Donizetti. Sabadell 2014.
Es un dels 2 tenors seleccionats en les audicions per reforçar del Cor del Gran Teatre del
Liceu, en l’Òpera Maria Stuarda Novembre 2014, Norma Gener 2015, Tristan i Isolda Març
2015, Nabucco, Benvenuto Cellini, Lucia di Lammermoor, Otello, Götterdämerung, Simon  Boccanegra i Turandot.
El proper compromis: El rol de Nemorino en Atenes Grècia en maig 2016.

XIMENA AGURTO- soprano
Neix a Lima – Perú, inicia els seus estudis musicals com a integrant del Cor Nacional de Nens del Perú. Va tenir com a mestres de cant a Andrés Santa Maria, i al reconegut tenor català Eduard Gimenez al costat de Maria Soler. És guanyadora en dues oportunitats del “Concurs de Joves solistes de l’Orquestra Simfònica Nacional del Perú” (2000 i 2001). Realitza estudis superiors en el “Conservatori Nacional de Música del Perú”. És membre estable del “Cor Nacional del Perú” de l’any 2003 al 2009, amb els qui participa també com a solista.
Participa com a solista en les temporades d’òpera i sarsuela de l’Associació Romanza i Prolirica del Perú amb qui debuta al 2006 en els rols de Zerlina (Don Giovanni) i Duquessa Carolina (Luisa Fernanda). En anys consecutius realitza els rols de Papagena (La Flauta màgica) i Rosaura (Los Gavilanes) L’abril del 2008 interpreta el paper de la Comtessa de Ceprano al costat del tenor Juan Diego Florez en l’òpera “Rigoletto” de Verdi. En els anys 2009 – 2010 realitza estudis de Postgrau en el “Conservatori Liceu” de Barcelona, Espanya i debuta cantant romances de sarsuela acompanyada per l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta del mestre Rubén Gimeno.
Guanyadora del Primer Premi Femení en el “Concurs Internacional de Cant Torrelavega”, Santander – Espanya, així mateix debuta al Palau de la Música (Barcelona) cantant la “Missa en Do” i “Fantasia Coral” de Beethoven, el “Messias” de Handel i Carmina Burana de Carl Orff acompanyada per l’Orquestra Simfònica del Vallès. El 2011 debuta a Munic, Alemanya cantant àries i duos de la òperes Rigoletto i La Traviata a la Hubertussaal-SchlossNymphenburg, Al novembre del mateix any guanya el Primer Premi en el “Concurs Internacional de Cant Jacinto Guerrero”, Madrid – Espanya.
Ha realitzat recitals a piano i orquestra a l’Auditori Torrent de València, Palau de la Música de Barcelona, Auditori Nacional de Música de Madrid, Nieuwe of Littéraire Societeit de Witte a La Haia, Holanda, al Bolivar Hall a Londres, Anglaterra i Teatre de la Sarsuela de Madrid. Així mateix fa el seu debut al Teatre Sao Carlos de Lisboa, Portugal amb el paper de Rosaura de la sarsuela “Los Gavilanes” i al Teatre de Marbella amb el paper principal de l’Opera “Marina”.
Realitza un Perfeccionament en Cant al Centre de Perfeccionament Plácido Domingo del Palau de les Arts de València, on va treballar amb distingits mestres com Ernesto Palau, Cristina Gallardo-Domas, Davide Livermoore, Roger Vignoles i Emilio Sagi. L’any 2013 debuta el paper de Pamina de la Petita Flauta Màgica, producció del Gran Teatre del Liceu dins la seva programació El Petit Liceu; i al desembre d’aquest mateix any s’alça amb el Primer premi del Concurs Josep Mirabent i Magrans en la categoria de cant.
Al gener de 2014 guanya el tercer premi en el Concurs Internacional de cant “Francesc Viñas”, així com el premi especial al millor intèrpret de sarsuela, atorgat pel Teatre Nacional de la Zarzuela, el premi extraordinari de l’Associació d’Amics de l’ ‘Òpera de Sabadell, i el premi del públic.
També en 2014 va fer el seu debut en el paper de “Adina” ( “l’Elisir d’Amore”) al Gran Teatre Nacional de Perú, cooproducida per “Produccions Nausica” (Busseto-Itàlia).
Així mateix guanya el Segon Premi Oficial en el Concurs Internacional de Sarsuela “Ana Maria Iriarte”
L’any 2015 debuta el paper d’Elvira a l’Òpera L’Italiana in Algeri, producció de l’Associació d’Amics de l’òpera de Sabadell sota la direcció de Santiago Serrate al Teatre Faràndula de Sabadell, Teatre Fortuny de Reus, Teatre Kursaal de Manresa i Teatre Auditori de Sant Cugat (2015).
Així mateix debuta el paper de Marieta de la Zarzuela La Dogaresa a la temporada 2014 – 2015 del Teatre de la Zarzuela. dirigida pel mestre Cristóbal Soler.
Recentment debuta el paper de Francisquita de la sarsuela Doña Francisquita al Gran Teatre Nacional del Perú dirigida pel mestre Oliver Díaz.

JORGE TELLO – baríton
Realitza els seus estudis superiors de cant al “Conservatorio Nacional de Música de Lima”, ciutat on comença la seva carrera musical. A Barcelona cursa el Post-Grau musical al Conservatori del Liceu, on rep classes del tenor Eduard Giménez.
Les seves primeres aparicions com a solista a Espanya les fa amb “Amics de l’Òpera de Sabadell”, participant en diversos títols com Carmen, Tosca, Romeo i Juliette, La Traviata o La Bohème. També a Sabadell ha debutat el paper de Figaro de “Il Barbiere di Siviglia”, personatge amb què va rebre una gran acceptació de públic i entesos. Ha repetit aquest personatge en diverses produccions dins Catalunya i també a Recanati (Itàlia) amb la companyia VillainCanto, on també ha personificat Marcello de “La Bohème” i Giorgio Germont de “La Traviata”, personatge que també ha tingut la oportunitat de repetir en altres produccions. També ha donat vida a personatges com Belcore de “L’Elisir d’Amore” i Malatesta de “Don Pasquale”.
Un punt a part ha estat el seu desenvolupament en el repertori rossinià, com ha demostrat a les produccions de “Il Signor Bruschino” i “L’occasione fa il ladro”, aquesta última sota la direcció del tenor Raúl Giménez. L’últim treball sota la direcció del tenor rossinià ha estar la recent estrena de “El Màgic Elisir” d’A. García Demestres amb direcció escènica de Joan Font (Comediants).

PEDRO QUIRALTE-GÓMEZ – baix-baríton
Nascut a Castelló de la Plana al setembre de 1985. Un cop finalitzats els seus estudis amb les màximes qualificacions, viatja a la “Accademia Nazionale di Santa Cecilia” (Roma) on cursa durant tres anys el programa per a joves cantants “Òpera-Studio” sota la tutela de la soprano Renata Scotto obtenint mitjançant concurs la “Borsa d’Estudi” el que li permet ingressar en el “Ensamble” de l’Accademia amb qui debuta en els principals teatres d’Itàlia i Europa compartint cartell amb els artistes més prestigiosos del moment com Javier Camarena, Ewa Podles, Thomas Hampson, Daniella Barcellona, Sumi Jo, Cecilia Bartoli (etc). I sota la batuta de directors com Bruno Campanella, Antonio Pappano, Kent Nagano, Carlos Amat…
Continua la seva formació sota la guia de D.Carlos Chausson i Celsa Tamayo.
Malgrat la seva joventut, al cantant castellonenc ho avala una sòlida projecció internacional cantant en nombrosos escenaris europeus i americans, dels quals destaca el seu debut a Roma dirigit pel Mestre Nagano (Viaggio a Reims, Rossini) o la Filla del Regiment cantada en el Teatre Real (Madrid) dirigida pel Mestre Bruno Campanella en la present temporada. Ha cantat a Nova York, Virginia, Mont-real, Milà, Nàpols, Florència, Brussel·les, Nantes, Zuric, París, Barcelona, Madrid, València, Granada, Logronyo, Bilbao … amb un ampli repertori que abasta des de Vivaldi fins Puccini, destacant: Comte (Matrimonio Segreto), Geronio, Poeta (Turc a Itàlia) Dandini, Alidoro (Cenerentola) Figaro-Comte (Le nozze di Figaro), Guiglielmo / Alfonso (Cosi fan tutte), Masetto, Don Giovanni (Don Giovanni) Dulcamara, Belcore ( elisir), Lubino (la Cosa Rara), Melisso (Alcina) … Recentment ha debutat el paper de Belcore (elisir d’amore) a l’Òpera de Virgínia, amb gran èxit de crítica i públic així com el “Slook” de la Canvieu- di Matrimoni, obra que tornarà a interpretar en la temporada que vé.
Compagina el repertori operístic amb el concertístic i l’oratori havent cantat les parts solistes de: Missa de la Coronació (Mozart). Requiem (Mozart), Stabat Mater I Petite Messe Solenelle (Rossini), Rèquiem de Faure, Requiem de Brahms, La creació (Haydn), Messies (Haendel) … i destacant en el seu repertori grans cicles lideristicos com: “Winterreise” (Shubert) .
Entre els seus més recents compromisos destaca l’estrena de l’obra “Com està Madriz” al Teatre de la Sarsuela de Madrid i al Teatre Campoamor d’Oviedo.

DAVID CERVERA – baix
José David Cervera Gil, neix el 1986, natural de Vilamarxant (València), Espanya.
El 1993 comença seus estudis musicals, de bombardí i trombó, a l’escola de música de la banda Unió A. Musical de Vilamarxant, amb els professors D. Gaspar Sanchis, Sr. J. M. Arrué i D. Julio Martínez. El 2008 finalitza els estudis superiors de música, en l’especialitat de trombó, al Conservatori Superior de Música de Castelló amb el professor D. S. Tarrasó.
En 2004 comença els estudis de cant. Des de 2005 estudia amb el baix-baríton Francisco Valls. El 2009 es trasllada a Madrid, on estudia a l’Escola Superior de Cant, amb el professor D. Juan Lomba i els repertoristes Sra. Pilar Gall i D. Duncan Gifford, obtenint el Títol Superior de Música en l’especialitat de Cant.
El 2009 va ser finalista del Concurs Internacional de cant “Manuel Ausensi” al Gran Teatre del Liceu de Barcelona i el 2010 va guanyar el tercer premi en el Concurs Internacional de cant a Colmenar Viejo (Madrid).
Com a solista ha interpretat l’òpera “Pinocchio” (Omino) de Natalia Valli, “La Bohème” (Colline), “Turandot” (Timur), “Lucia de Lammermoor” (Raimondo), “La Flauta Màgica” (Sarastro) i “Don Giovanni “(Commendatore). Al maig de 2013 va debutar en el “Teatre Petruzzelli” de Bari (Itàlia) a la òpera “Rigoletto” (Sparafucile). En 2016 debuta al Teatre Campoamor d’Oviedo amb l’òpera “La Bohème “al paper de Colline.
En oratori ha cantat la “Missa de Coronació” i “Rèquiem” de Mozart, “Rèquiem” de Fauré, “Missa Solemnis “i” Stabat Mater “de Rossini i la” Missa de Glòria “de Puccini. Ha col·laborat en l’enregistrament del disc de la Cantata “Oda a Jovellanos” de J. Muñiz i A. Gamoneda. També ha realitzat diversos recitals d’òpera i sarsuela, entre ells el del cicle de joves cantants, d ‘ “Amics de l’Òpera de Madrid “.

MIGUEL SOLA – BARÍTON
Miguel Sola realitza els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Madrid i obté el premi d’honor fi de carrera en cant.
L’activitat musical d’aquest cantant és molt extensa i variada, ja que ha participat en concerts, Operes, Polifonia, Sarsuela, Oratoris i diverses estrenes mundials portats a terme a Espanya, destacant l’Òpera Cristòfor Colom del Mestre Balada al Liceu de Barcelona juntament a Monserrat Caballé i Josep Carreras dirigit per Tito Capobianco. Participa a la sarsuela El Gat Montés del Mestre Penella, al costat de Plácido Domingo i sota la direcció d’Emilio Sagi, amb una producció del teatre de la Zarzuela a la Maestranza de Sevilla i Tòquio, en el mateix any.
Al desembre del 2003 li és concedit el premi Federico Romero per la seva continuada dedicació al gènere líric. És convidat al Festival de Bayreuth a interpretar el paper principal de l’òpera Mosè de Rossini, amb èxit de crítica.
Participa en diferents gravacions discogràfiques com la de les Sarsueles La Revoltosa i la Gran Via amb l’orquestra de la comunitat de Madrid dirigida per Miguel Roa i al costat de Plácido diumenge. També cal destacar els nombrosos enregistraments en DVD de les produccions Un Ballo in Maschera, Tosca, Madame Butterfly, Le Nozze di Figaro, Jenufa i Werther al Teatro Real de Madrid i Cyrano de Bergerac, protagonitzat per Plácido Domingo, al Palau de les arts Reina Sofia.
Ha treballat amb directors importants com Victor Pablo Pérez, Jesús Lopez Cobos, Miguel Ángel Gómez Martínez, José Ramón Encinar, Miguel Roa, Molinari, García Asensio, Luís Remartínez, Odón Alonso, Ros Marbà, Theo Alcántara, Frühbeck de Burgos, Maximiano Valdés, Josep Pons, Celebidaque, Boncompagni, Alain Lombard, Marco Armiliato, Wilhelm Keitel, John Neshling, Romano Gandolfi, Riccardo Chailly, el mateix Plácido Domingo entre d’altres.
Té un ampli repertori de concert on destaca cantant la Novena Simfonia de Beethoven sota la batuta del Mestre Lombard al Teatre de la Maestranza de Sevilla. Una de les seves últimes actuacions en l’importantíssim festival Barroc de Cracòvia costat de l’orquestra de l’Acadèmia Bizantina.
És convidat per a la gala de Nadal a Amsterdam a la sala del Concertgebow, sota la batuta de Ricardo Chailly. Destaca la seva participació en diversos festivals d’òpera, com Arenes D`Avenches encarnant el personatge de Zúñiga, de l’Opera Carmen, La Traviata, Il Barbiere Vaig donar Siviglia. Va ser lloat per la crítica al Teatre de Laussane havent brodat el paper com Don Alfonso (Vaig cosir Fan Tutte) en una producció del meravellós director, ja desaparegut, Giorgio Strehler.
És un habitual en totes les temporades d’Opera i Sarsuela del país amb directors ja esmentats i al costat de cantants de mes rellevància en el món: Plácido Domingo, Monserrat Caballé, Josep Carreras, Joan Pons, Jaume Aragall, Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Vicente Sardinero, Katia Riciarelli, Rayna Kavaisvanka, Mateu Manuguerra, entre altres. Ha treballat amb els directors d’escena més importants en el món, com ara Franco Zeffirelli, Emilio Sagi, Luis Iturri, Simón Suárez, Núria Espert, Zennaro, Trevisano, Paco López, Luis Bozzo, Jesús Castejón, Eric Vigie, Ignacio García, Mario gas, Gerardo Maya, entre molts altres.
Gràcies a la seva llarga trajectòria en aquesta cursa té un ampli repertori en papers secundaris com Benoit, Alcindoro, de Boheme, Samuel d’Un Ballo in Maschera, Sacristano de Tosca, Bonzo de Madame Butterfly, Johan de Werther i un llarg etc.

COR CIUTAT DE MALLORCA
A finals de 2013, diversos components de l’Orfeo Mayurqa i del Mallorca Gay Men ‘s Chorus, al costat d’alguns estudiants d’art dramàtic, decideixen ajuntar-se per poder participar al festival de corals que se celebra tots els anys a Tarragona. Es demana la col·laboració del director coral Joan Laínez, que s’apunta al projecte i comença a escollir diferents temes per interpretar-los en el festival, centrant-se en la música gospel i ritmes afins.
El cor s’estrena el 2 de març de 2014 a un concert de música gospel. A aquest concert se suma un a Felanitx i un altre més, al maig, convidats a participar al Festival de Primavera de la UOM. Una col·laboració amb el Cor Cantus Firmus – SC La Violeta (de Centelles, Barcelona). I la petició de músics de l’Orquestra Simfònica Illes Balears per acompanyar-los en el concert de presentació del documental “Acords, del Cel al carrer”.
Els compromisos musicals que comencen a omplir l’agenda del Ciutat: Concert del Dia Europeu de la Música, Concert gospel a les Nits a la Fresca d’Andratx (amb un ple total), Concert Benèfic a Lloseta (amb l’assistència de més de 900 espectadors ), Concert al costat del Cor Vivace a Palma de Mallorca, Concert a Benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, dos concerts nadalencs (acompanyats per la Jove Orquestra Illes Balears i el Mallorca Gay Men ‘s Chorus) …
Decidits a fer un pas més en el seu recorregut musical, els gairebé vuitanta integrants que formen en aquest moment el Cor Ciutat de Mallorca es decideixen, per ampliar i incloure en el seu repertori, per obra una inèdita a Espanya: el “Eternal Light: A rèquiem “, del compositor Howard Goodall. Obra que s’estrena, al costat de la Jove Orquestra Illes Balears i el Cor Cantus Firmus – S-C- La Violeta a Felanitx i que és portada a la Sagrada Família de Barcelona, Centelles i al Teatre Principal de Palma.
Al juny, i acompanyats de nou per la Jove Orquestra Illes Balears, s’estrenen en Andrtax la simfonia “Serra de Tramuntana”, del jove compositor mallorquí Antoni Mairata, encarregada per l’ajuntament d’aquesta població en honor a la Serra de Tramuntana.
I segueixen els concerts, al costat de la Banda de Música de Campos, la Banda de Música de Llucmajor, el Cor Ciutat de Tarragona.
Actualment, sense deixar de banda els concerts de música gospel, el Cor Ciutat de Mallorca es troba preparant el seu nou repertori, que serà estrenat a finals de març. En aquesta ocasió l’obra escollida és la Mass of the Children (Missa dels nens) del reputat compositor anglès John Rutter.

JOAN LAÍNEZ – director dels cors Ciutat de Mallorca i Teen Spirit Chorus
Joan Laínez neix a Llucmajor, i comença els estudis de música als 7 anys amb la professora Antònia Noguera, continuant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca estudiant Piano sota la supervisió de Margalida Palou i Miquel Segura. Posteriorment es trasllada a Barcelona i segueix completant els seus coneixements amb la pedagoga i musicòloga Carme Poch.
Durant els últims anys ha perfeccionat i consolidat els seus coneixements com a director coral realitzant cursos a diferents ciutats (Palma de Mallorca, Maó, Barcelona, Sevilla, …) amb els mestres Manel Cabero, Joan Company, Fernando Marina, Pep Vila i Javi Bustos entre d’altres. Complementa els seus estudis sent ell mateix corista de la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma i, posteriorment i durant 10 anys, a la Coral Universitat de les Illes Balears.
En la seva activitat com a pianista ha realitzat nombrosos concerts juntament amb corals com JJMM de Palma de Mallorca, Coral Universitat de les Illes Balears, Coral Madre Alberta, Coral UOM, Coral de Pollença, Coral de sa Pobla, Coral de Nins Cantors de Sant Francesc, coral Juvenil de la Federació de Palma, Mestres cantaires o coral Femenina de Sant Francesc, entre d’altres. Amb aquests concerts ha visitat llocs tan variats com l’Auditorium de Palma de Mallorca, Teatre Principal de Palma, Teatre Municipal de Palma, l’Auditori de Barcelona, Auditori del Conservatori Superior de Música de Palma o Auditori del Diari de Mallorca, recorrent diferents pobles de Mallorca i Menorca i donant “salts” ocasionals a l’estranger, visitant ciutats com Roma, Assís, l’Alguer i Tetuan.
Ha participat en diferents enregistraments, tant per a televisió (acompanyant a la Coral Universitat de les Illes Balears per a TVE Balears o amb l’Orfeó Mayurqa al “Concert de Nadal” per a IB3) com en diferents CD ( “El cant del llaurador” juntament amb la cantant i rapsoda Francesca Canyelles i dedicat a la música tradicional i popular de les Illes balears, “Així de fent escola” amb l’Escola de música i Danses de Mallorca, “Celebrem l’Seyor” al costat del Orfeó Mayurqa …). I ha estat, durant sis anys, director del reputat cor Orfeó Mayurqa.
Actualment dirigeix diferents formacions corals: Cor de Pollença, Cor ciutat de Mallorca, Mallorca Gay Men ‘s Chorus, Noname Chorus, Teen Spirit Chorus i un projecte social amb Quatre Vents, el cor infantil del Terreno. Així mateix ha participat el diferents produccions musicals com “Blancaneus”, “La Ventafocs” i “La Bella i la Bèstia” (del director Rafel brunet) o “repòquer”, de la companyia Illamor.
Amb el Cor Ciutat de Mallorca ha realitzat concerts al costat de la Jove Orquestra Illes Baleras a la Sagrada Família de Barcelona, l’estrena nacional de “Eternal Light: a Requiem” d’H Goddall, així com l’estrena mundial de la simfonia “Serra d’ Tramuntana “del jove compositor Antoni Mairata. Així mateix ha realitzat un repertori de gospel amb el Cor Ciutat de Mallorca, que ja ha estat vist per més de 6.000 persones en els diferents concerts realitzats fins ara.
Amb el Mallorca Gay Men ‘s Chorus ha realitzat prop de setanta concerts i actuacions en només tres anys, amb més de 15.000 espectadors a l’illa de Mallorca. Ha participat, a més, al programa de televisió nacional “Alaska i Corones”, al costat de La Terremoto de Alcorcón i al concert al Cadogan Hall de Londres, convidats pel cor Pink Singers.

AGRUPACIÓ CORAL FEMENINA DE SANT FRANCESC. Director: Juan Rosselló
Coral fundada el 2006 pel seu actual director.
En més de 10 anys d’història ha efectuat innumerables concerts i diferents viatges i trobades amb altres corals.
Ha participat a grans projectes com el rèquiem de faure a la seu o com fa un parell de mesos compartint escenari amb la coral de sant marc (chicos del coro).
Ha viatjat a Roma, salamanca, Granada, Madrid, i pel futur està preparant un viatge a alemania pel proper desembre.
Remarcar que l’any passat coincidint amb el 10 aniversari va treure el seu primer enregistrament.

FRANCESC BLANCO – piano i producció.
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.

M. VICTÒRIA CORTÈS – direcció musical
Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia). Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90?, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca. Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

SERGI BAOS– direcció escènica
Formació:
Universitat de les Illes Balears. Llicenciatura de filologia hispànica.
Estudis musicals: Solfeig (grau elemental) i piano (grau elemental i fins a 7é de piano) per el conservatori de les Illes Balears.
curs de dramatització per Leo Bassi.
Curs d’improvisació. Per Carles Molinet.
Curs d’improvisació. Per Carles Castillo.
Curs de dramatització. Per Pere Fullana.
Curs de clown i bufó. Per Berty Tobies.
Curs de Màscara neutra. Per Philip Pechaud.
Curs de Creació d’espectacle. Per Stefan Metz.
Curs de Shakespeare. Per Lilo Baur.
Curs de Creació d’espectacle, “Teatro desde el blanco”. Per Jorge Sánchez.
Curs d’improvisació. Per Joan Carles Bellviure.
Curs de dramatúrgia. Per Alfredo Sanzol.
Experiència laboral:
Teatre:
Com a actor:
Actor a “Peter Pan”, per la companyia “Teatre Educatiu”, dirigit per Gonzalo Baz .
Actor a “Històries de la botiga encantada” per la companyia “Teatre de la sargantana”, dirigit per Pere Fullana.
Actor a “L’experiència Verne” per la companyia “Teatre de la sargantana”, dirigit per Pere Fullana.
Actor a “Fum” per “Con el canto en la sien”. Dirigit per Xabi Uriz.
Actor a “L’estrany estrany cas de Theo Winterbottom” per “Fum teatre”. Dirigit per Xabi Uriz. Premi Art jove de dramatúrgia.
Actor a  “Des de l’obscur” per “L’ombra del cranc”. Dirigit per Pere Fullana.
Finalista del concurs “Art Jove: certamen de monòlegs” amb el monòleg “Fotocòpies” escrit per Sergi Baos. Dirigit per Xabi Uriz.
Finalista del concurs “Art jove: certamen de monòlegs” amb “Amb una petita ajuda dels amics”. Escrit per Sergi Baos i Xabi Uriz. Dirigit per Xabi Uriz.
Actor a “El malalt imaginari” de Moliere, per la companyia “Iguana teatre”, dirigit per Pere Fullana.
Actor a “Feroe” per la companyia “Iguana teatre” dirigit per Pere Fullana.
Actor a “Seqüències” per “Produccions del Mar”. Dirigit per Joan Carles Bellviure, Biel Jordà, Pere Fullana i Rafel Duran.
Actor a “Siau Benvingut” per “Fundació Teatre Principal de Palma”. Dirigit per Luca Bonadei.
Actor a “La capsa de Mu” per “En blanc”. Dirigit per Biel Jordà.
Actor a “Camarada K” per “Produccions del Mar”. Dirigit per Joan Carles Bellviure. Nominada als Premis Max de Teatre.
Actor a “Però com cony s’escriu Txèkhov” per “Fundació Teatre Principal de Palma”. Dirigit per Joan Carles Bellviure.
Actor a “Cel·la 8” per “TIC teatre”. Dirigit per Biel Jordà.
Actor a “L’actor en desequilibri”. Dirigit per Joan Carles Bellviure.
Actor a “La rara anatomia dels centaures” per la companyia “Iguana teatre”. Dirigit per Pere Fullana.
Actor a “Amadeus” per “Fundació Teatre Principal”. Dirigit per Roberto Romei.
Actor a “La maledicció” per “Fundació Teatre Principal”. Dirigit per Lluqui Herrero.
Actor a “Ser o no ser Otel·lo o com tot se’n va a la merda un dia qualsevol” per “Teatre de Vellut i Neo-rural”. Premi projectes del Teatre Principal “en ocasió de…”. Dirigit per Joan M. Albinyana.
Actor a “Edimburgh” per “Fundació Teatre Principal”. Dirigit per Joan M. Albinyana.
Com a autor i director:
Autor i director de “Horroris causa” per “TIC teatre”. Premi projectes teatrals ajuntament de Palma.
Autor i director de “Domènech i Domènech” per “Teatre de Vellut”. Finalista Premi Bòtil.
Autor i director de “Plata no es” per “Teatre de Vellut”.
Director de “Weltaschauung II” per “Microteatre de guerra i pau”.
Director de “Confessió o la picada d’una puça” per “Microteatre per ficció”.
Director de “El temps fugit” per “Microteatre per solatge”.
Director de “Alícia i Lola” per “Microteatre per luxúria”.
Director  i adaptació de “Ivànov, ja no hi ha mosques” per “El somni produccions”.
Autor i director de “Creepy” per “Teatre de Vellut”.
Autor i director de “El moix gris” per “Microteatre per fantasia”.
Director de “Pacient Emma S.” Per “Microteatre per pors”.
Autor i director de “Il·luminació” per “Teatre de Vellut”.
Televisió:
Actor capitular a la sèrie de ficció “Laberint de passions” per IB3 televisió. Producció de “Boca boca” i “Nova televisió”.
Actor protagonista de la sèrie de ficció “Ous amb caragols” per IB3 televisió. Producció de “Nova televisió”.
Actor capitular a la sèrie de ficció “Mossèn Capellà” per IB3 televisió. Producció de “Nova televisió”.
Guió:
Guionista de la sèrie de ficció “Llàgrima de sang” per IB3 televisió. Producció de “Boca boca” i “Nova televisió”.
Guionista de la sèrie de ficció “Mossèn Capellà” per IB3 televisió. Producció de “Nova televisió”.

MIGUEL SOLA – BARÍTON

Miguel Sola realitza els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Madrid i obté el premi d’honor fi de carrera en cant.
L’activitat musical d’aquest cantant és molt extensa i variada, ja que ha participat en concerts, Operes, Polifonia, Sarsuela, Oratoris i diverses estrenes mundials portats a terme a Espanya, destacant l’Òpera Cristòfor Colom del Mestre Balada al Liceu de Barcelona juntament a Monserrat Caballé i Josep Carreras dirigit per Tito Capobianco. Participa a la sarsuela El Gat Montés del Mestre Penella, al costat de Plácido Domingo i sota la direcció d’Emilio Sagi, amb una producció del teatre de la Zarzuela a la Maestranza de Sevilla i Tòquio, en el mateix any.
Al desembre del 2003 li és concedit el premi Federico Romero per la seva continuada dedicació al gènere líric. És convidat al Festival de Bayreuth a interpretar el paper principal de l’òpera Mosè de Rossini, amb èxit de crítica.
Participa en diferents gravacions discogràfiques com la de les Sarsueles La Revoltosa i la Gran Via amb l’orquestra de la comunitat de Madrid dirigida per Miguel Roa i al costat de Plácido diumenge. També cal destacar els nombrosos enregistraments en DVD de les produccions Un Ballo in Maschera, Tosca, Madame Butterfly, Le Nozze di Figaro, Jenufa i Werther al Teatro Real de Madrid i Cyrano de Bergerac, protagonitzat per Plácido Domingo, al Palau de les arts Reina Sofia.
Ha treballat amb directors importants com Victor Pablo Pérez, Jesús Lopez Cobos, Miguel Ángel Gómez Martínez, José Ramón Encinar, Miguel Roa, Molinari, García Asensio, Luís Remartínez, Odón Alonso, Ros Marbà, Theo Alcántara, Frühbeck de Burgos, Maximiano Valdés, Josep Pons, Celebidaque, Boncompagni, Alain Lombard, Marco Armiliato, Wilhelm Keitel, John Neshling, Romano Gandolfi, Riccardo Chailly, el mateix Plácido Domingo entre d’altres.
Té un ampli repertori de concert on destaca cantant la Novena Simfonia de Beethoven sota la batuta del Mestre Lombard al Teatre de la Maestranza de Sevilla. Una de les seves últimes actuacions en l’importantíssim festival Barroc de Cracòvia costat de l’orquestra de l’Acadèmia Bizantina.
És convidat per a la gala de Nadal a Amsterdam a la sala del Concertgebow, sota la batuta de Ricardo Chailly. Destaca la seva participació en diversos festivals d’òpera, com Arenes D`Avenches encarnant el personatge de Zúñiga, de l’Opera Carmen, La Traviata, Il Barbiere Vaig donar Siviglia. Va ser lloat per la crítica al Teatre de Laussane havent brodat el paper com Don Alfonso (Vaig cosir Fan Tutte) en una producció del meravellós director, ja desaparegut, Giorgio Strehler.
És un habitual en totes les temporades d’Opera i Sarsuela del país amb directors ja esmentats i al costat de cantants de mes rellevància en el món: Plácido Domingo, Monserrat Caballé, Josep Carreras, Joan Pons, Jaume Aragall, Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Vicente Sardinero, Katia Riciarelli, Rayna Kavaisvanka, Mateu Manuguerra, entre altres. Ha treballat amb els directors d’escena més importants en el món, com ara Franco Zeffirelli, Emilio Sagi, Luis Iturri, Simón Suárez, Núria Espert, Zennaro, Trevisano, Paco López, Luis Bozzo, Jesús Castejón, Eric Vigie, Ignacio García, Mario gas, Gerardo Maya, entre molts altres.
Gràcies a la seva llarga trajectòria en aquesta cursa té un ampli repertori en papers secundaris com Benoit, Alcindoro, de Boheme, Samuel d’Un Ballo in Maschera, Sacristano de Tosca, Bonzo de Madame Butterfly, Johan de Werther i un llarg etc.