12 de juliol Claustre de sant Domingo de Pollença. 21:00

14 de juliol Auditorium sa Màniga. 21:00

8 de setembre Teatre Xesc Forteza. 21:00

9 de setembre Auditori de Peguera. 21:00

ZORAN TODOROVICH, Tenor
Un dels tenors més importants del món i actualment solista a Otello i Turandot
a la Deutsche Oper am Rhein i a Düsseldorf.
http://www.ztodorovich.com/

ZORAN TODOROVICH, Tenor
Francesc Blanco – piano

PROGRAMA
I

Cançons de F. P Tosti (1846-1916)

Vorrei morire

Tormento

Penso

Chirarrata abruzzese

Sognio

A sera

Tristezza

Vorrei

Aprile

II

Mattinata R. Leoncavallo

La serenata P. Mascagni

Musica Proibita S. Gastaldon

E lucevan le stelle de “Tosca” G. Puccini

Vesti la guibba de “Pagliacci” R. Leoncavallo

Nessun dorma de “Turandot” G. Puccini

 

ZORAN TODOROVICH, Tenor

Nascut a Belgrad, Zoran Todorovich ha guanyat reconeixement internacional en el liricospinto i ha aparegut en els principals teatres com l’Òpera Estatal de Baviera, Staatsoper de Berlín, Països Baixos Opera, Teatre Reial de la Monnaie a Brussel·les, l’Òpera de Viena, Òpera de San Francisco, Los Angeles opera, Deutsche Oper de Berlín, teatre del Capitoli, Tolosa, l’òpera de Marsella, òpera Semper Deutsche Oper, Staatsoper de Berlín, Royal opera, Covent Garden i diversos altres, així com al Festival de Bregenz i al teatre Nacional de Tòquio .
El seu ampli repertori inclou la major part de les funcions clau d’un tenor dramàtic i el 2009 va tenir un gran èxit quan va cantar el seu primer paper de Wagner, el paper principal en Lohengrin, que va actuar al Teatre Massimo de Palerm. Zoran Todorovich va començar la temporada 2010/2011 amb el seu primer Andrea Chenier a L’Òpera de Marsella. Va tornar al Teatre Massimo de Palerm com Dick Johnson a La Fanciulla del West, després de la qual cosa va cantar la seva primera actuació de Jean en Herodiade de Massenet per a la Flemish Opera a Gant i Anvers. Todorovich torna a l’Òpera Estatal de Baviera a Munic com Pollione en Norma oposada Edita Gruberova i també va ser soci de Gruberova en Roberto Devereux en el concert a Varsòvia.
També va cantar el paper de Ismaele en concerts de Nabucco a Brussel·les i com Pinkerton a Tòquio.
Al setembre de 2011, Todorovich torna a l’Òpera de Ginebra, on va aconseguir gran èxit com Manrico a Il Trovatore el 2009, en una nova producció d’Andrea Chénier.
A continuació, va fer el seu debut a l’Òpera de la Bastilla a París com a do Álvaro a La Forza del Destino.
Els seus projectes també inclouen el seu debut al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, al mateix paper, i tant La Fanciulla del West i Francesca da Rimini de l’Òpera de Montecarlo.
Todorovich també va cantar Turridu a Cavalleria Rusticana i Pagliacci a Canio a l’Òpera de Zuric.
En 2013 va afegir una nova wagneriana i uns nous papers de Verdi al seu repertori; apareixent com Radamés a Aida a Marsella i com Parsifal per a la Flemish Opera.
En següents temporades (2014/2015) va cantar Fidelio a Lieja, Otello en concert a Anvers / Gant, La tragèdia florentina a Torí i en l’Òpera de Montecarlo amb el mestre pinça Steinberg.
Todorovich també tenia un paper de Dick Johnson en la nova producció de Fanciulla del West, a l’Òpera de Zurich amb el mestre Marco Armiliato, Pagliacci a Moscou i Düsseldorf, Carmen i la nova producció de Turandot en el funciona Deutsche Düsseldorf, La Rondine a Tel Aviv amb Angela Gheorghiu (amb qui va cantar un concert de gala a Baden-Baden) i la força del destí a Tòquio,
Aquesta temporada (2016/2017) ha fet el seu debut en la nova producció d’Otello a la Deutsche Oper am Rhein.

FRANCESC BLANCO – piano i producció.
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.