20 d’abril

RECITAL D’ÒPERA I SARSUELA

Ximena Agurto-soprano

Marc Sala-tenor

M. Victòria Cortès-piano

PROGRAMA

Part I
- DUO: Tornami a dir (Don pasquale)
- Com’e gentil de don Pasquale
- Ximena: Je dis que rien ne m’epouvante (Carmen)
- Marc: Una furtiva lagrima (Elisir d’amore)
- O luce di quest’anima (Linda di Chamounix)
- DUO La fille del regiment

Part II
- DUO Ese pañuelito blanco (La chulapona)
- Pensar en él (Marina)
- Bella enamorada (El último romántico)
- Canción del Ruiseñor (Doña Francisquita)
- Flor roja (Los Gavilanes)
- DUO: Caballero del alto plumero (Luisa Fernanda)
- Bis: Esulti pur la barbara (Elisir d’amore)

 

 XIMENA AGURTO- soprano
Neix a Lima – Perú, inicia els seus estudis musicals com a integrant del Cor Nacional de Nens del Perú. Va tenir com a mestres de cant a Andrés Santa Maria, i al reconegut tenor català Eduard Gimenez al costat de Maria Soler. És guanyadora en dues oportunitats del “Concurs de Joves solistes de l’Orquestra Simfònica Nacional del Perú” (2000 i 2001). Realitza estudis superiors en el “Conservatori Nacional de Música del Perú”. És membre estable del “Cor Nacional del Perú” de l’any 2003 al 2009, amb els qui participa també com a solista.
Participa com a solista en les temporades d’òpera i sarsuela de l’Associació Romanza i Prolirica del Perú amb qui debuta al 2006 en els rols de Zerlina (Don Giovanni) i Duquessa Carolina (Luisa Fernanda). En anys consecutius realitza els rols de Papagena (La Flauta màgica) i Rosaura (Los Gavilanes) L’abril del 2008 interpreta el paper de la Comtessa de Ceprano al costat del tenor Juan Diego Florez en l’òpera “Rigoletto” de Verdi. En els anys 2009 – 2010 realitza estudis de Postgrau en el “Conservatori Liceu” de Barcelona, Espanya i debuta cantant romances de sarsuela acompanyada per l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta del mestre Rubén Gimeno.
Guanyadora del Primer Premi Femení en el “Concurs Internacional de Cant Torrelavega”, Santander – Espanya, així mateix debuta al Palau de la Música (Barcelona) cantant la “Missa en Do” i “Fantasia Coral” de Beethoven, el “Messias” de Handel i Carmina Burana de Carl Orff acompanyada per l’Orquestra Simfònica del Vallès. El 2011 debuta a Munic, Alemanya cantant àries i duos de la òperes Rigoletto i La Traviata a la Hubertussaal-SchlossNymphenburg, Al novembre del mateix any guanya el Primer Premi en el “Concurs Internacional de Cant Jacinto Guerrero”, Madrid – Espanya.
Ha realitzat recitals a piano i orquestra a l’Auditori Torrent de València, Palau de la Música de Barcelona, Auditori Nacional de Música de Madrid, Nieuwe of Littéraire Societeit de Witte a La Haia, Holanda, al Bolivar Hall a Londres, Anglaterra i Teatre de la Sarsuela de Madrid. Així mateix fa el seu debut al Teatre Sao Carlos de Lisboa, Portugal amb el paper de Rosaura de la sarsuela “Los Gavilanes” i al Teatre de Marbella amb el paper principal de l’Opera “Marina”.
Realitza un Perfeccionament en Cant al Centre de Perfeccionament Plácido Domingo del Palau de les Arts de València, on va treballar amb distingits mestres com Ernesto Palau, Cristina Gallardo-Domas, Davide Livermoore, Roger Vignoles i Emilio Sagi. L’any 2013 debuta el paper de Pamina de la Petita Flauta Màgica, producció del Gran Teatre del Liceu dins la seva programació El Petit Liceu; i al desembre d’aquest mateix any s’alça amb el Primer premi del Concurs Josep Mirabent i Magrans en la categoria de cant.
Al gener de 2014 guanya el tercer premi en el Concurs Internacional de cant “Francesc Viñas”, així com el premi especial al millor intèrpret de sarsuela, atorgat pel Teatre Nacional de la Zarzuela, el premi extraordinari de l’Associació d’Amics de l’ ‘Òpera de Sabadell, i el premi del públic.
També en 2014 va fer el seu debut en el paper de “Adina” ( “l’Elisir d’Amore”) al Gran Teatre Nacional de Perú, cooproducida per “Produccions Nausica” (Busseto-Itàlia).
Així mateix guanya el Segon Premi Oficial en el Concurs Internacional de Sarsuela “Ana Maria Iriarte”
L’any 2015 debuta el paper d’Elvira a l’Òpera L’Italiana in Algeri, producció de l’Associació d’Amics de l’òpera de Sabadell sota la direcció de Santiago Serrate al Teatre Faràndula de Sabadell, Teatre Fortuny de Reus, Teatre Kursaal de Manresa i Teatre Auditori de Sant Cugat (2015).
Així mateix debuta el paper de Marieta de la Zarzuela La Dogaresa a la temporada 2014 – 2015 del Teatre de la Zarzuela. dirigida pel mestre Cristóbal Soler.
Recentment debuta el paper de Francisquita de la sarsuela Doña Francisquita al Gran Teatre Nacional del Perú dirigida pel mestre Oliver Díaz.

Marc Sala – tenor
Nascut a Barcelona, realitza els seus estudis al Conservatori Superior del Liceu amb el mestre Eduard Giménez i es gradua al Conservatori Superior de València amb Ana Luisa Chova. Ha participat en diversos cursos i masterclass amb mestres de fama internacional com Montserrat Caballé, Raúl Giménez, Jaume Aragall, Carlos Chausson, Luciana Serra o Richard Barker. Simultàniament realitza estudis d’Història de l’Art a l’Universitat Autònoma de Barcelona.

Debuta a l’abril de 2004 interpretant el paper titular del Singspiel “Bastiano i Bastiana” de Mozart a Milà i a Florència.

Al maig de 2004 guanya el Premi Speciale Giovane “Umberto Gentile” en el Concurs Internacional de Cant “Francesco Paolo Tosti”, celebrat a Ortona (Itàlia). Premi amb el qual realitza una gira de concerts per Tòquio, Kyoto, Osaka i al temple Todaiji de Nara (Japó).

El 2006 debuta el paper de Tamino de “La flauta màgica” amb l’Escola d’Òpera dels Amics de l’Òpera de Sabadell. Des de llavors ha protagonitzat nombroses òperes en diversos teatres, entre elles “L’ Elisir d’amore” , “Don Pasquale” i “Lucia di Lammermoor” de Donizetti ; “La Flauta Màgica” i “Il Re Pastore” de Mozart ; “Il Barbiere di Siviglia” de Paisiello.

El 2010 debuta a Alemanya al Festival Rossini de Wildbad cantant el paper de Cleomène a “Le siège de Corinthe” de Rossini. Aquesta producció va ser gravada per la casa discogràfica Naxos.

Debuta a França al Théatre Roger Barat de Herblay a París amb dos rols: Tamino ( 2010 ) i el Duca di Mantova de “Rigoletto” ( 2011 ) . El 2012 debuta com “Edgardo” de Lucia di Lammermoor, en la producció del director d’escena Nacho García.

Consolida la seva carrera internacional cantant en teatres d’Itàlia, Espanya, Alemanya, Japó, Panamà, Costa Rica, i en teatres i auditoris com el Gran Teatre del Liceu, al Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, Teatre Campoamor d’Oviedo, Palau de la Música de València, etc. Destaca el Requiem de Mozart sota la batuta del Mestre Leopold Hager amb la Staatskapelle de Weimar a l’Auditori de Barcelona.

Participa en la nova producció del Els Comediants de la Petita Flauta Màgica, dirigida per Joan Pons i representada al Gran Teatre del Liceu.

Les seves pròximes aparicions seran en l’opereta Pomme d’ Api de Jacques Offenbach al paper de Gustave i en Turandot de Puccini en el paper de Pong sota la batuta del mestre Daniel Gil de Tejada en la producció dels Amics de l’Òpera de Sabadell.

M. VICTÒRIA CORTÈS – piano

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia). Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90?, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca. Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

CALENDARI
  • Events are coming soon, stay tuned!
Concerts Escolars
Els 3 Porquets