DIE SCHÖNE MÜLLERIN D. 795

(La bella molinera) de Franz Schubert


3 de març Molí de can Nofre (Montuïri) 19:00*

*Concert a la sala annexa al molí. Abans i després del concert es podrà visitar el molí
CLICAU AQUÍ PER LA VENDA D’ENTRADES

4 de març Molí den Garleta (Palma) 18:00*

*Places limitades
CLICAU AQUÍ PER LA VENDA D’ENTRADES

Markus Schäfer – Tenor
El internacionalment reconegut tenor líric Markus Schäfer va estudiar cant i la música de l’església a Karlsruhe i Dusseldorf a Armand Mc Lane. Era un guanyador del premi a Berlín (Federal de Competència de Cant) i Milà (Caruso Competència). Després de visitar l’Òpera Studio de Zurich ha donat al seu debut allà i va tenir la seva primera participació en l’òpera local. Després va treballar com a membre de la companyia a l’Òpera Estatal d’Hamburg ia la Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf. Després de 1993, opera a tot el món que treballa independentment. (Òpera Còmica de Berlín, Òpera Estatal de Berlín, l’òpera alemanya, Colònia, Munic, Dresden Semper Opera i del Theater an der Wien, París Chatelet, Lió, Pesaro (Festival Rossini), entre d’altres

La demanda mundial, el tenor versàtil va ser adquirida inicialment una excel·lent reputació en els rols d’òpera del compartiment de Mozart, com Evangelista en les Passions Johann Sebastian Bach i els grans oratoris dels segles 18 i 19; però la seva enorme varietat i versatilitat d’ell un artista cèlebre fa just a finals d’obres romàntiques i modernes i contemporànies.

Per exemple, canta actualment de Mendelssohn “Himne de Lloança” Simfonia núm 2 amb l’Orquestra Estatal de Moscou sota Pavel Kogan, de Beethoven “Missa Solemnis” de Jérémy Rhorer al Festival Beethoven de Varsòvia, així com també hi ha Alfred Schnittge: “Faust Cantata” d’Alexander Liebreich amb el orquestra de la ràdio nacional polonesa; a l’Atenes Megaron, va cantar per a la Euro Musicale sota novena simfonia de Beethoven Vassilis Christopoulos; cantar amb l’orquestra belga Filharmònica sota Leo Hussain (Passió segons Sant Mateu) com (fins i tot amb l’Orquestra de la Ràdio MDR i cor de la Gewandhaus de Leipzig amb Howard Arman i Markl juny de Haydn “Les Estacions” i Mozart “Davidde Penitent” El Berlín. ensemble va dirigir Unides a la Zender “Viatge d’hivern” (Arranjament per a orquestra) sota Vladimir Jurowski, a la Konzerthaus de Berlín, que estarà involucrat en la representació de l’òpera moderna “Medea” de Georg Katzer.

Alhora, es prefereix amb orquestres a “instruments d’època” en el camí en l’actualitat amb Anima Eterna Brugge de sota de Jos van Immerseel (Beethoven “novè Symphony” i “Rèquiem” de Mozart); Nederlandse Bachvereniging amb Lars Ulrik Mortensen (BWV 156 “jo estic amb un peu a la tomba”); Rheinische Kantorei i orquestra sota Hermann Max ( “casament Cantata”, Telemann i “Elies” de Mendelssohn, tant per CPO registrada); Concerto Köln sota Laurence Equilbey ( “Passió segons Sant Joan” de Bach) per mostrar només el corrent.

Com a intèrpret de la cançó que celebra Markus Schäfer gran èxit a tot el món: a Austràlia, es va unir al Recital Hall de Melbourne i el festival de música de cambra Townsville AFCM, tant amb el reconegut pianista Piers Lane, amb el qual també es produirà en el futur al Wigmore Hall de Londres (Schubert considerant); és el festival de música de cambra a Àustria es produeixen en el món famós Lockenhaus (amb Alexander Lonquich i Sigfried Mauser, piano); amb Andras Schiff, que era, entre altres coses, escoltar “Pelegrinatge de la rosa” a Gstaad, amb Schumann el seu tir doble de “bella molinera” (Ernst Ludwig Berger i Franz Schubert), acompanyat al fortepiano de Tobias Koch, es podia sentir en molts llocs ja i serà llançat en CD. Ja era un hoste a “Schubertiade” Schwarzenberg i Ettlingen i al Lincoln Center de Nova York, l’escàndol Festival de Stuttgart i molts altres.

Nombrosos premiats enregistraments, (Grammy a la Passió segons Sant Mateu amb Harnoncourt), com ara els DVD de l’òpera de Haydn document “Il Lluna della lluna” (també Harnoncourt i Concentus Musicus) l’àmplia gamma de les seves habilitats, que també inclou estrenes de música contemporània (Rihm i Killmayer “Anacreont”, entre altres.). producció de CD recentment publicat és un enregistrament complet de cançons de Peter Cornelius a BR per al segell Naxos.

FRANCESC BLANCO – piano
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.

 

PROGRAMA

 1. Das Wandern (Caminar; Si bemoll major)
 2. Wohin (Cap on?; sol major)
 3. Halt! (Atura’t!; do major)
 4. Danksagung an den Bach (Agraïment al rierol; sol major)
 5. Am Feierabend (A l’hora de plegar; la menor)
 6. Der Neugierige (El tafaner“; si major)
 7. Ungeduld (Impaciència; la major)
 8. Morgengruss (Salutació matinal; do major)
 9. Des Müllers Blumen (Les flors del moliner; la major)
 10. Tränenregen (Pluja de llàgrimes; la major)
 11. Mein! (Meva!; re major)
 12. Pause (Pausa; Si bemoll major)
 13. Mit dem grünen Lautenband (Amb la cinta verda del llaüt; Si bemoll major)
 14. Der Jäger (El caçador; do menor)
 15. Eifersucht und Stolz (Gelosia i orgull; sol menor)
 16. Die liebe Farbe (El color favorit; si menor)
 17. Die böse Farbe (El color maligne; si major)
 18. Trockne Blumen (Flors seques; mi menor)
 19. Der Müller und der Bach (El moliner i el rierol; sol menor)
 20. Des Baches Wiegenlied (Cançó de bressol del rierol; mi major)