10 de setembre a les 21h al monestir de la Concepció

Lluís Sintes, Joan Garcia-Gomà, Jorge Tello – barítons
Francesc Blanco – piano
Amb la col.laboració del Cor ciutat de Mallorca. Director: Joan Laínez

Video dels 3 barítons amb el CCdM

Després de vint-i-cinc concerts amb Els 3 tenors, les 3 sopranos i les 3 mezzos, arriba ara el torn dels barítons.
El programa, seguint amb l’homenatge als populars concerts dels 3 tenors dels anys 90, estarà format per de sel.leccions del repertori més conegut d’òpera, cançó i sarsuela per a veu greu masculina.
Interpretarem àries de  El barber de Sevilla, Rigoletto, Don Carlo, Don Pasquale, La Traviata, Carmen, etc i de les sarsueles Luisa Fernanda, La verbena de la paloma, La canción del olvido i Maravilla.

Entrada general: 10 €
Venda d’entrades a taquilla o online:

Compra tus entradas en GIGLON.COM

Taquilla oberta una hora abans del concert.

 

PROGRAMA

I

Cheti, cheti de don Pasquale G. Donizzetti

Bella siccome un angelo de don Pasquale G. Donizzetti

 

Musica Proibita S. Gastaldon

Dicitincello vuie P. Tosti

 

Canción de Leonello de La canción del olvido J. Serrano

Amor vida de mi vida de Maravilla F. Moreno-Torroba

Los cantos alegres de La del Soto del Parral R. Soutullo i J. Verd

Seguidillas de La virgen de la paloma T. Bretón

Granada E. Larra

II

Di Provenza, il mar il suol de La Traviata G. Verdi

Cortigiani, vil razza de Rigoletto

O Carlo Ascolta de Don Carlo

Chi del gitano de Il Trovatore G. Verdi

Largo al factotum de Il barbiere di Siviglia G. Rossini

Per tu D. Mercadal

Votre toast de Carmen G. Bizet

O sole mio E. di Capua

 

 

JOAN GARCIA-GOMÀ – baríton
Va començar la seva formació musical de la mà de la mestra Ma Teresa Boix i posteriorment a l’Escolania-Coral de Sant Agustí de Sabadell, on també hi va estudiar violí. Ha rebut classes de cant de Roberto Accurso, Francesca Roig, Raquel Pierotti, Natalia Gavrilan, Josep Pieres i Ma Teresa Boix. Ha participat a les master classes de Montserrat Caballé, Jaume Aragall, Isabel Penagos, Carlos Chausson, Stephan MacLeod, Miquel Ortega, Joan Ferrer i Àngels Civit. Va estudiar al Barcelona Opera Studio (2011, 2012 i 2013) i a l’escola dels Amics de l’Òpera de Sabadell l’any 2010.
També ha participat a la III Acadèmia de Professionalització d’en Jordi Savall (2013).
Ha treballat amb els repertoristes Mark Hastings, Manel Morante, Ricardo Estrada, Marta Pujol, Josep Buforn, Manel Ruiz i Manuel Burgeras.

Ha interpretat els rols operístics de Papageno a La Flauta Màgica, Belcore a l’Elisir d’Amore, Sulpice a La Fille du Règiment, Don Alfonso a Così Fan Tutte, Giorgio Germont a La Traviata, Gasparo a Rita, Uberto a La Serva Padrona, Sílvio a I Pagliacci, Dancairo a Carmen, Alfio a Caballeria Rusticana, Marullo a Rigoletto, Hermann a Les Contes d’Hoffmann, entre altres. D’òpera contemporània a fet de Joan a Magda, Príncep de la Terra a Sort i d’Eugeni a Un futur esplèndit. Ha fet de Colàs a l’opereta Bastien und Bastienne, traduïda al català. En gènere sarsuelístic ha interpretat els rols principals de La del Soto del Parral, La Leyenda del Beso, La del Manojo de Rosas, Katiuska, El Pájaro Azul, La Alsaciana, La Cançó d’Amor i de Guerra, La Legió d’Honor, El Timbaler del Bruc i La Font de l’Albera. En l’àmbit de l’oratori i cantates ha fet el baríton solista del Messies de Händel, Carmina Burana d’Orff, Oratori de Nadal de Saint Saens, la Petita Missa Solemne de Rossini, Requiem de Fauré i Via Crucis de Lizt, entre d’altres. Ha participat als espectacles operístics La Petita Flauta Màgica (Petit Liceu/Comediants), Free Bach 212 (La Fura dels Baus), Così FUN Tutte (Petit Liceu), Desig d’Òpera (Teatre Gaudí Barcelona) i Assajant Il Trovatore (Amics de l’Òpera de Girona).

Guardonat al CIM de Les Corts 2013 amb un concert al Cicle de Música al Claustre del Monestir de Pedralbes. Guardonat al concurs Primavera Lírica 2013 i 2011 de Premià de Mar. Guanyador del 3r premi al Concurs Mirabent Magrans 2012. Va guanyar el 3r premi masculí al Concurs Internacional de Cant de Logroño 2011. Va ser un dels guanyadors del Curs de Professionalització Mirna Lacambra 2010. Guardonat al VI Curs Internacional de Cant de Sant Cugat del Vallès 2010 amb les beques dels Amics de l’Òpera de Sabadell i de la Fundació Clarós.

Ha cantat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Palau de la Música Catalana, Maestranza de Sevilla, l’Auditorium de Palma de Mallorca, Teatre Principal i a l’Auditori de Saragossa, La Faràndula de Sabadell, al Teatre Prinicpal de Girona i el Cercle del Liceu, entre altres. Ha compartit escenari amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i Ars Antica, entre altres. Ha col·laborat amb la Fura dels Baus, Comediants, l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell, Fundació Música Contemporània, Euroclàssics, Companyia Lírica Ciutat Comtal, entre altres.

 

JORGE TELLO – baríton
Nació el 7 de abril de 1978. Inicia sus estudios musicales en la Academia Kodály de Lima y posteriormente, en el Conservatorio Nacional de Música de Lima, consigue terminar sus estudios como Músico, en la especialidad de Canto. Ha realizado diversos recitales de Música de Cámara y de Ópera. El año 2005 gana el Concurso para solistas de la Orquesta Sinfónica Nacional, interpretando arias de Zarzuela y Ópera de difícil ejecución. El 2006 es ganador de una Beca de Posgrado y Perfeccionamiento en el Conservatorio del Liceu, donde recibe clases de Eduard Giménez. Ha participado en Clases Maestras con Montserrat Caballé, Mariella Devia, Jaime Aragall. Ernesto Palacio . Se ha perfeccionado en el repertorio Rossiniano con el Mtro. Raúl Giménez, con quien participada asiduamente en sus producciones.

ROLES DEBUTADOS
Figaro “El Barbero de Sevilla” de G. Rossini
-Amics de l’Òpera de Sabadell (2011)
-Villa InCanto Recanati Italia (2015)
-Opera de Sant Feliu (2014)
-Sant Andreu de la Barca (2014)
Marcello “La Bohème” de G. Puccini
-Villa InCanto Recanati Italia (2015)
-Opera de Sitges (2015) Schaunard “La Bohème” de G. Puccini
Amics de l’Òpera de Sabadell (2014)
Germont “La Traviata” de G. Verdi
-“Atelier de l’Òpera” Barcelona (2011)
-Sant Pere Sallavinera (2012)
-Opera de Sitges (2015)
Belcore “L’elisir d’amore” de G. Donizetti
Opera de Sitges (2015)
Mercutio “Romèo et Juliette” Ch. Gounod
Amics de l’Òpera de Sabadell (2012)
Gaudenzio  “Il Signor Bruschino” G. Rossini
Jove Companyia d’Òpera Liceu (2013)
Don Parmenione  “L’occasione fa il ladro” Rossini
“Concertante” Teatre de Sarria (2014)
Don Giovanni  “Don Giovanni” W.A.Mozart
“Opera Rinata” Torino – Italia (2012)
Barone Douphol ”La Traviata” de G. Verdi
Amics de l’Òpera de Sabadell (2013)
Gasparo  “La Rita” de G. Donizetti
Jove Companyia d’Òpera Liceu (2009)
Conde de Almaviva  “Las Bodas de Fígaro”
Conservatorio Nacional de Música Perú 2004
El Podestà “Dr. Miracle” G. Bizet.
Jove Companyia d’Òpera Liceu (2007)
Morales  “Carmen” de G. Bizet
Amics de l’Opera de Sabadell (2010)
Amantio di Nicolao Gianni Schicchi (Puccini)
PROLIRICA – Peru 2005
EXPERIENCIA CORAL
Cor de Cambra del Palau de la Musica Catalana.
Cor “Intermezzo” – Gran Teatre del Liceu.
Cor “Amics de l’Ópera de Sabadell”
Coro Nacional del Perú

LLUÍS SINTES- bariton
Nascut a l’illa de Menorca, debuta al Gran Teatre del Liceu l’any 1.992, escenari en el que ha sobrepassat amb escreix el centenar de representacions. També ha cantat en moltes ocasions al Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona. El 1998 és convidat pel mític Lindsay Kemp a cantar Zauberflöte als Festivals de Peralada i Galicia. Al 1999 inaugura el nou Liceu interpretant la monumental Turandot que dirigí Núria Espert. Ha cantat també als millors teatres de l’estat espanyol, mentre que la seva carrera internacional el porta a debutar amb gran èxit al cèlebre Concertgebouw d’Amsterdam, Holanda, així com a França, Itàlia, Ucraïna, Andorra, Veneçuela, Perú, el Japó, la Xina i Estats Units.
La seva extensa discografia inclou: Turandot, Carmen, Hamlet, Manon, El paradís de les muntanyes, Contranit, Oda a Verdaguer, Garcia Lorca, De la tierra latina, Rèquiem de Benguerel, El Timbaler del Bruc, Ave Maria (amb el gran orgue de Maó). Per segells com: Virgin, TDK, EMI-Classics, RTVE-Música, Discmedi, Columna Música i Naxos.

FRANCESC BLANCO – piano
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Zoran Todorovich, Terezija Kusanovic, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Víctor Jiménez, Martina Bortolotti, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Jorge Tello, Joan Garcia, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, Clement Dionet, Pedro Quiralte-Gómez, Guiomar Cantó, Marta Bauzá, Marga Rodriguez, Ximena Agurto, David Cervera, Miguel Sola, Jorge Jasso, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, Josep Vives, Irene Mas, Rodrigo Álvarez, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.