18 de maig 20:00 Església del Monestir de la Concepció, Palma

19 de maig  18:00 Poblat talaiòtic de son Fornés, Montuïri

Entrades Palma

Entrades Montuïri 

 

 

Sibil.les de Campos Lluc, Valldemossa, Felanitx i Neofolk

Sibil.leres: Helena Blanco, Júlia Colom, Carmen Jaime

Inès Mas, Sandra Solascasas
Hernan Livolsi – didgeridoo, Coral sant Jaume. Dir: Mariano Cortès
Presentador: Amadeu Corbera

Abans del concert es farà una visita guiada del poblat talaiòtic

INÈS MAS VADELL

Nascuda a Campos el 1991, va obtenir el títol de Grau Mitjà de Saxòfon al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca i va cursar també quatre cursos de cant amb el professor Antoni Aragó. Posteriorment, va continuar la seva formació vocal amb el professor Josep Miquel Ribot. Actualment, és cantant de la Coral Universitat de les Illes Balears, de la formació coral Poema Harmònic i de la Coral Sant Julià de Campos. És la Sibil·la • la de Camps des de fa 5 anys.

 

 

JÚLIA COLOM NICOLAU

Valldemossa 1997. Als 5 anys els meus pares ja s’intueixen que cantar em feia molt feliç i em van apuntar a la Coral univeristaria de les Illes Balears. Dos anys més tard, vaig iniciar les meves classes de flauta travessera a l’escola de música de Valldemossa i vaig fer durant 8 anys. El cant seguia sent molt especial per a mi i es va convertir en la meva passió quan als 15 anys vaig descobrir l’imant del jazz. A poc a poc vaig començar a fer concerts amb diferents músics i em vaig apuntar a classes de cant modern. Actualment estic cursant el Superior de Jazz al conservatori Taller de Músics (ESEM) a Barcelona. Paral • Paral·lelament, als 7 anys el meu padrí Nicolau Colom em va ensenyar la sibil·la • la. L’he cantat a l’ermita de Valldemossa, a la parròquia de Valldemossa ia la presó. He participat en projectes d’investigació del musicòleg Francesc Vicent, a Ferments de Miquel Brunet i el nou disc de sibil·les • les del mateix Brunet, i la recuperació de la Sibil·la • la dels Reis.

 

SANDRA SOLACASAS

Nascuda el 1997, cursa la doble especialitat en violí amb M.ANTONIA Pons Estel i cant amb Antonio Aragó en el Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca. Actualment és cantant al cor Studium Aureum i ha cantat com a solista amb l’orquestra i la banda de l’Escorta Obradors de Músics de Marratzí. Ha participat com a solista en les òperes Dido i Enees i King Arthur de Henry Purcell.

 

 

HELENA BLANCO CORTÈS

Amb tan sols sis anys, va cantar la la sibil.la en 2012.

L’estiu de 2013 va col·laborar en el concert de Les 3 sopranos a quatre concerts al Castell de Bellver, auditoris d’Alcúdia i sa Màniga i el Port de Sóller. Els anys 2013-14 juntament amb Aina Campaner va realitzar el concert Els musicals més petits als teatres Mar i Terra de Palma, Teatre Lloseta, Auditori d’Alcúdia i Sala Dante.

Ha estat cantant del cor Petitons del Teatre Principal de Palma dels 4 als 9 anys. Actualment cursa estudis de violí al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

CARMEN JAIME

Vaig néixer a Palma de Mallorca, vaig créixer dibuixant, però vaig canviar l’expressió plàstica per l’escènica a la velocitat del llamp. No va ser difícil.

Ara porto ja anys enganxada a la sensació de compartir la creativitat en estat pur en el moment en què sorgeix amb els receptors que l’assumeixen i que me la tornen multiplicada i purificada. Dono curs a la passió i la mostro sense prejudicis. Sóc una persona inquieta que gaudeix amb els reptes i amb l’aprenentatge i per tant la música m’ofereix una eternitat de plaer i de dolor, de dificultats i de recompenses.

El repte més recent és Retrats de dona: música i dansa contemporània. En aquest context presento les meves pròpies composicions seguint una línia argumental natural: és una recerca de mi mateixa. Tinc la sort d’estar acompanyada per una gran ballarina (que al seu torn està buscant) i per grans músics, destacant al màster del piano, Sebastián Raimundo.

En els seus inicis com rockera dura cantava temes de Janis Joplin, Luz Casal, AC / DC i també temes originals de la banda palmesana LOCAL-8.

Com bluesera vaig participar liderant els BLUES devils al FESTIVAL INTERNACIONAL DE BLUES REBEL ’95 i presentació al TEATRE PRINCIPAL DE PALMA, juntament amb VÍCTOR URIS a MAREMAGNUM DE BARCELONA, TEATRE DEL MAR, FESTES DE SANT SEBASTIÀ, PALMA ’99, FESTIVAL DE JAZZ DE SA POBLA. Telonera de VAN MORRISON (Auditorium de Palma).

Com a cantant de jazz, vaig actuar a duo amb Richard Vinton durant anys en l’imprescindible club de Jazz Bar BARCELONA de Palma. He participat al FESTIVAL DE JAZZ DE CALA RATJADA 97, 98 i 2000, FEST. DE JAZZ DE MANACOR, 98 i 99. Al costat gratis Bombelli vaig experimentar des del del jazz clàssic a formacions majors i menors amb els millors jazzistes que passen per Mallorca. Col • tasca habitualment amb l’excel • lent Contraband.

El funk i el soul no podien faltar i des dels grups FUNK CITY i FUNKY TIME a Barcelona i Palma fins FLIPOWER i el reeixit CLAU DE SOUL a Mallorca, va desenvolupar la meva faceta més canyera i visit també amb aquests grups els bons escenaris en repetides ocasions. El TEATRE DEL MAR, diversos FESTIVAL SANT SEBASTIÀ DE PALMA, i gira tot l’any per a grans i petits escenaris. MERCAT DE MÚSICA VIVA DE VIC ’03.

Juntament amb Franco Bombelli he donat música a l’espectacle de poesia ET VULL PER MI SOL PER A TOTA LA MORT, interpretat per Margalida Grimalt, estrenat a la Casa-Museu Llorenç Villalonga de la mà de Catalina Sureda i Caterina Alorda i representat al teatre del MAR .

El juny del 2005 vaig participar al FESTIVAL DE JAZZ DE Bergmannstrasse (BERLÍN) convidada per la banda local GROOVETET, amb un repertori original les lletres i melodies són composició de la cantant, en base a les idees musicals del líder del grup: PAUL SCHWINGENSCHLÖGEL.

He fet col • lacions com a compositora i cantant per a performances de dansa contemporània de Mª Antònia Oliver i Resu Ragel. He participat en la creació i execució de la peça de dansa i veu REVOLUCIÓ, estrenada en Lluc-Alcari a l’agost de 2004, representada a la Sala Assaig.

Ànima mater de la producció Música i dansa Retrats de dona, estrenada al Teatre del Mar del Maig a 2005. Està integrada per cançons de la seva composició, així com peces originals de SEBASTIÀ RAIMUNDO, pianista i les coreografies ideades per la ballarina contemporània RESU Ragel .

Al novembre de 2003 vaig gravar un duo amb el cantant compositor Austríac Reinhard Fendrich, una cançó del seu cd single AUF Leben, doble platí en la seva fase promocional. Amb ell he participat en nombrosos shows de TV. He cantat amb la seva banda en concert a Viena, Munic, Berlín, etc …

Col·laboracions en els Enregistraments de discos: el Gòlgota, el quartet de Daniel i quartet de bany band, Víctor Uris, Riki López, Antonia Font, la BSO de la pel • lícula EL MAJOR ROBATORI MAI CONTAT, Sal Cocó, Música Nostra, For Onze in your Life per Productor parisenc Jean d’Aguiar, L’Abella Maya. Intèrpret i autor de la lletra i melodia de dues cançons per a la producció de Biyi Amez Producció i Costa Galana.

AMADEU CORBERA

Amadeu Corbera Jaume (Bunyola, Mallorca, 1985). Titulat superior en Etnomusicologia per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), fa poc que ha començat els estudis de doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona, ??sobre els orfeons obrers a Mallorca des dels seus inicis fins a la Guerra Civil. Actualment treballa com a professor de musicologia del Conservatori superior de música de les illes Balears. És un dels autors del DVD El cant de la Sibil·la • la i les Matines a Mallorca (2005), editat pel Consell de Mallorca. El 2010 va obtenir dues beques d’investigació, de la Casa Museu Pare Ginard i l’Ajuntament de Palma, per dos projectes d’investigació sobre música i industrialització a Mallorca i sobre el nacionalisme musical del compositor mallorquí Baltasar Samper, respectivament. Aquest mateix any, l’atzar de la vida el va portar a viure a Ciutadella, on va poder conèixer i investigar més de prop la història i la realitat musical menorquina; fruit d’això són els treballs sobre el Cant de la Sibil·la • la a Menorca o el de la recerca per al Màster en Musicologia i Educació Musical de la UAB sobre el fet musical a les festes de Sant Joan de Ciutadella.

Des de desembre de 2017 és president del GOB.