Clicau per veure el trailer de La Bohème

30 d’agost a les 21h. Claustre de son Mas d’Andratx

Preu: 25 €. Venda anticipada: oficines de turisme i al departament de cultura de l’ajuntament d’Andratx: Casal Can Riera (antic PAC, davant de l’església d’Andratx) de 10 a 14 h.
Fent un ingrés al cc: ES70 0487 2106 6020 0000 4886 i heu de posar NOM + LLOC
A taquilla a les 20h

1 de setembre a les 20:30 Auditori del Conservatori (Palma)

Venda anticipada a Musicasa Conservatori. C/ San Fco. de Sales, 16. Tel. 971 49 82 99.
Fent un ingrés al cc: ES70 0487 2106 6020 0000 4886 i heu de posar NOM + LLOC
A taquilla a les 19:30h

2 de setembre a les 21 h. Claustre de s. Domingo de Pollença

Venda anticipada: Club Pollença i Real Club Nàutic del Port de Pollença
Fent un ingrés al cc: ES70 0487 2106 6020 0000 4886 i heu de posar NOM + LLOC
A taquilla a les 20h

3 de setembre a les 20:30 Torre de Canyamel

Venda anticipada a Torre de Canyamel. Tel: 971841134, info@torredecanyamel.com
Oficines de turisme de Cala Rajada i Capdepera
Musicasa Conservatori. C/ San Fco. de Sales, 16. Tel. 971 49 82 99.
Fent un ingrés al cc: ES70 0487 2106 6020 0000 4886 i heu de posar NOM + LLOC
A taquilla a les 19:30h

Informació: euroclassics4@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LA BOHÈME de G. Puccini

Òpera completa escenificada

Música de Giacomo Puccini. (Lucca, 1858-Bruselas, 1924).
Òpera en quatre actes.
Llibret de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, basat en la novel.la Scènes de la vie de Bohème de Henri Murger.
Estrenada al Teatro Regio de Turín, l’1 de febrer de 1896.

 

 

4 úniques funcions a Mallorca

FITXA ARTÍSTICA
Rodolfo – Jorge Armando Jasso
Mimí – Marta Bauzá-Soler
Marcello – Jorge Tello
Musetta – Marga Rodríguez
Shaunard – Pedro Quiralte-Gómez
Colline – David Cervera
Benoit/Alcindoro – Clément Dionet
Cor ciutat de Mallorca. Teen Spirit Chorus Director: Joan Laínez
Piano – Francesc Blanco
Direcció musical – M. Victòria Cortès
Direcció d’escena – Sergi Baos

JORGE ARMANDO JASSO – tenor
Neix en la Ciutat de Mèxic. Graduat superior en cant 2003 per (Escuela Nacional de Música de la Universitat (UNAM) Mèxic.
Ha estudiat amb Teresa Berganza, Rodolfo Acosta, Dalmau González, Francisco Araiza, Javier Camarena, Irene Theorin, Gustavo Galán, Giovanna di Rocco, Reeh, Francesca Roig (Barcelona).
Guanya el Primer premi en el XIV Concurso de Canto Francisco Araiza en 2003 (Mèxic)
Membre honorari al costat de el gran pianista Xinès Lang Lang com a “Confrares de Mèrit”
promeses del cant i de la música “Confraria del Cava” Barcelona 2007
Com a solista ha participat en diverses Òperes, recitals i concerts nacionals e Internacionals, etc.
Rols inclosos: el Swan de Carmina Burana de Carl Off, Tamino i Monostatos de La Flauta
Mágica de WA Mozart, Ferrando de l’òpera “Cosí fan tutte” de WA Mozart, Il Conte  d‘Almaviva de Il Barbiere di Siviglia de G. Rossini, Edgardo en Lucia di Lammermoor de G. Donizetti, Nemorino en l’òpera L’elisir d‘amore de Gaetano Donizetti, Il Duca di Mantova de Rigoletto de Giuseppe Verdi, Alfredo Germont de la Traviata de G. Verdi, Le Remendado en Carmen de G. Bizet, Ahmet en el l’estrena de l’òpera El Mercader de Somnis de Salvador Brotons. Eloi en la Sarsuela “Cançó d’Amor i de Guerra” de Rafael Martínez Valls.
El Príncipe Sergio en “La Sarsuela Katiuska” de P. Solozábal, Solista en la Missa de
Coronació K317 en C de WA Mozart, Missa de Les Santes de Manuel Blanch, Messiah de
G.F. Händel.
Guanyador del Concurs de Cant Mirna Lacambra, havent accedit al Curs de professionalització en el personatge de Edgardo de l’Òpera Lucia di Lammermoor de G.
Donizetti. Sabadell 2014.
Es un dels 2 tenors seleccionats en les audicions per reforçar del Cor del Gran Teatre del
Liceu, en l’Òpera Maria Stuarda Novembre 2014, Norma Gener 2015, Tristan i Isolda Març
2015, Nabucco, Benvenuto Cellini, Lucia di Lammermoor, Otello, Götterdämerung, Simon  Boccanegra i Turandot.
El proper compromis: El rol de Nemorino en Atenes Grècia en maig 2016.

MARTA BAUZÁ-SOLER- soprano
Nascuda a Pollença, on als 7 anys inícia els seus estudis musicals a l’Escola municipal de Música de Pollença en l’especialitat de Clarinet.
Al 2007 comença els estudis de cant al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb la soprano Ma Angels Miró. Comença els estudis superiors de cant al Conservatori Superior de Música del Liceu (Barcelona) amb la soprano Carmen Bustamante. Al mateix temps realitza classes amb la soprano Gabriele Fuchs (München). Al 2012 continúa els estudis superiors a la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart amb el professor Francisco Araiza.
Durant el juliol i l’agost del 2013 amb “Les 3 Sopranos” realitza un seguit de concerts per Mallorca passant per escenàris com el Castell de Bellver a Palma, Claustre de St. Domingo a Pollença i l’Auditòri d’Alcúdia entre d’altres. Amb aquesta mateixa agrupació realitzen al desembre del mateix any un concert al Palau de Congressos d’Eivissa.
Ha participat en la realització de Nabucco a l’òpera de Stuttgart amb el Staatsopernchor Stuttgart en la temporada 2013/14 i 2014/15. Al novembre del 2013 participa en el projecte pioner de Babel del compositor Mauricio Kagel sota la direcció de Marcelo Cardoso a la Akademie Schloss Solitude de Stuttgart. Durant la temporada 2015/16 és membre del cor de l’òpera de Stuttgart.
Ha assistit a classes magistrals amb el pianista Dalton Baldwin, el tenor Francisco Araiza, el baríton Joan Pons, la soprano Margreet Honig, la soprano Sylvia Koncza i la directora d’escena Anja Nicklich. I rebut consells del tenor Jaume Aragall, i el baix-baríton Joseph van Damme.
Al juliol del 2015 finalitza els estudis de grau superior amb menció d’honor a la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst a Stuttgart amb el tenor Francisco Araiza.
Al gener del 2016 aconsegueix un premi extraordinari al concurs Francesc Viñas a la ciutat de Barcelona concedit a sis cantants espanyols per la Fundació Ferrer-Salat.
Actualment segueix amb els estudis de Màster a la mateixa universitat amb la Soprano Ulrike Sonntag.

JORGE TELLO – baríton
Realitza els seus estudis superiors de cant al “Conservatorio Nacional de Música de Lima”, ciutat on comença la seva carrera musical. A Barcelona cursa el Post-Grau musical al Conservatori del Liceu, on rep classes del tenor Eduard Giménez.
Les seves primeres aparicions com a solista a Espanya les fa amb “Amics de l’Òpera de Sabadell”, participant en diversos títols com Carmen, Tosca, Romeo i Juliette, La Traviata o La Bohème. També a Sabadell ha debutat el paper de Figaro de “Il Barbiere di Siviglia”, personatge amb què va rebre una gran acceptació de públic i entesos. Ha repetit aquest personatge en diverses produccions dins Catalunya i també a Recanati (Itàlia) amb la companyia VillainCanto, on també ha personificat Marcello de “La Bohème” i Giorgio Germont de “La Traviata”, personatge que també ha tingut la oportunitat de repetir en altres produccions. També ha donat vida a personatges com Belcore de “L’Elisir d’Amore” i Malatesta de “Don Pasquale”.
Un punt a part ha estat el seu desenvolupament en el repertori rossinià, com ha demostrat a les produccions de “Il Signor Bruschino” i “L’occasione fa il ladro”, aquesta última sota la direcció del tenor Raúl Giménez. L’últim treball sota la direcció del tenor rossinià ha estar la recent estrena de “El Màgic Elisir” d’A. García Demestres amb direcció escènica de Joan Font (Comediants).

PEDRO QUIRALTE-GÓMEZ – baix-baríton
Nascut a Castelló de la Plana al setembre de 1985. Un cop finalitzats els seus estudis amb les màximes qualificacions, viatja a la “Accademia Nazionale di Santa Cecilia” (Roma) on cursa durant tres anys el programa per a joves cantants “Òpera-Studio” sota la tutela de la soprano Renata Scotto obtenint mitjançant concurs la “Borsa d’Estudi” el que li permet ingressar en el “Ensamble” de l’Accademia amb qui debuta en els principals teatres d’Itàlia i Europa compartint cartell amb els artistes més prestigiosos del moment com Javier Camarena, Ewa Podles, Thomas Hampson, Daniella Barcellona, Sumi Jo, Cecilia Bartoli (etc). I sota la batuta de directors com Bruno Campanella, Antonio Pappano, Kent Nagano, Carlos Amat…
Continua la seva formació sota la guia de D.Carlos Chausson i Celsa Tamayo.
Malgrat la seva joventut, al cantant castellonenc ho avala una sòlida projecció internacional cantant en nombrosos escenaris europeus i americans, dels quals destaca el seu debut a Roma dirigit pel Mestre Nagano (Viaggio a Reims, Rossini) o la Filla del Regiment cantada en el Teatre Real (Madrid) dirigida pel Mestre Bruno Campanella en la present temporada. Ha cantat a Nova York, Virginia, Mont-real, Milà, Nàpols, Florència, Brussel·les, Nantes, Zuric, París, Barcelona, Madrid, València, Granada, Logronyo, Bilbao … amb un ampli repertori que abasta des de Vivaldi fins Puccini, destacant: Comte (Matrimonio Segreto), Geronio, Poeta (Turc a Itàlia) Dandini, Alidoro (Cenerentola) Figaro-Comte (Le nozze di Figaro), Guiglielmo / Alfonso (Cosi fan tutte), Masetto, Don Giovanni (Don Giovanni) Dulcamara, Belcore ( elisir), Lubino (la Cosa Rara), Melisso (Alcina) … Recentment ha debutat el paper de Belcore (elisir d’amore) a l’Òpera de Virgínia, amb gran èxit de crítica i públic així com el “Slook” de la Canvieu- di Matrimoni, obra que tornarà a interpretar en la temporada que vé.
Compagina el repertori operístic amb el concertístic i l’oratori havent cantat les parts solistes de: Missa de la Coronació (Mozart). Requiem (Mozart), Stabat Mater I Petite Messe Solenelle (Rossini), Rèquiem de Faure, Requiem de Brahms, La creació (Haydn), Messies (Haendel) … i destacant en el seu repertori grans cicles lideristicos com: “Winterreise” (Shubert) .
Entre els seus més recents compromisos destaca l’estrena de l’obra “Com està Madriz” al Teatre de la Sarsuela de Madrid i al Teatre Campoamor d’Oviedo.

MARGA RODRÍGUEZ- soprano
Neix a Andratx, el 1988. Estudia cant, piano i violí amb el mestre J. M. Moreno, i complementa la seva formació en els cors del Teatre Principal de Palma, al Studium Cor de Cambra i en el cor Capella Mallorquina. El 2006 inicia els estudis de Grau Professional de Cant al Conservatori de Música i Dansa de Palma, graduant-se el 2011 amb excel·lents qualificacions i participant com a finalista en els Premis final de grau i en el concurs Art Jove de Música de Cambra.
Seguidament, inicia els estudis superiors de cant al Conservatori Superior de les Illes Balears amb el mestre J. M. Ribot. Paral·lelament als seus estudis de cant, es llicencia en Biologia i en Bioquímica per la Universitat de les Illes Balears.
Des 2012 ha continuat els seus estudis de cant a l’Escola Superior de Cant de Madrid al costat dels mestres V. Prieto i A. Viribay, fins a la seva recent graduació al juny de 2015.
Com a solista de repertori simfònic ha participat en nombrosos projectes: The Messiah (GF Händel), Chandos anthem no 4 (GFHändel), The improvised history of the world (P. Klica), Krönungsmesse (WA Mozart), Harmonia Caelestis (P. Esterházy), estrena de la Missa Sancti Petri Apostoli (D. León), estrena de la Cantata Sacerdos et Pontifex (D. León) etc. És col·laboradora habitual de l’orquestra de música contemporània Suite Ensemble i també ha ofert diversos recitals per a entitats com la Fundació Joan March, ASPANOB, Art Mallorca Gallery, Rotaract Club o Joventuts Musicals d’Espanya.
Durant els últims anys ha rebut classes magistrals d’interpretació i tècnica vocal de mà de destacats mestres com Giulio Zappa, Amelia Felle, Lorenzo Palomo, Jose Carlos Plaza, David Mason, Miguel Ortega, Vega Escribano, Michele Wegart i Helen Tints, i també ha treballat amb directors de talla internacional com Cristóbal Soler, José María Moreno, Olivier Tardy, Felipe Aguirre i Martin Fischer-Dieskau.
Ha intervingut en multitud de produccions operístiques com La Bohème, Carmen, Turandot, Don Carlo o Júpiter i Semele; i en sarsueles com Luisa Fernanda, L’hoste del sevillà, La revetlla de la Coloma, La Montería, Gegants i Capgrossos, La Revoltosa o Doña Francisquita.
Sensibilitzada amb la tasca de recuperació i conservació de la música tradicional, és la veu solista de l’acoblament Arreu, i a més des de 2012 és la intèrpret del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Mallorca.
Des de març de 2015 és membre (soprano solista) de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), amb la qual ha debutat a l’abril de 2015 al Teatre Calderón de Valladolid en una trobada dirigida pel mestre Cristóbal Soler.
Ha debutat recentment a òpera representant a la Sacerdotessa d’Aida (G. Verdi), al Teatre Principal de Palma; a Gretel de Hänsel und Gretel (E. Humperdink) al Teatre de l’Escola Superior de Cant de Madrid i a Zweite Dame de Die Zauberflöte (WA Mozart) al Teatre Principal de Palma, sota la direcció del mestre M. Fischer-Dieskau.

DAVID CERVERA – baix
José David Cervera Gil, neix el 1986, natural de Vilamarxant (València), Espanya.
El 1993 comença seus estudis musicals, de bombardí i trombó, a l’escola de música de la banda Unió A. Musical de Vilamarxant, amb els professors D. Gaspar Sanchis, Sr. J. M. Arrué i D. Julio Martínez. El 2008 finalitza els estudis superiors de música, en l’especialitat de trombó, al Conservatori Superior de Música de Castelló amb el professor D. S. Tarrasó.
En 2004 comença els estudis de cant. Des de 2005 estudia amb el baix-baríton Francisco Valls. El 2009 es trasllada a Madrid, on estudia a l’Escola Superior de Cant, amb el professor D. Juan Lomba i els repertoristes Sra. Pilar Gall i D. Duncan Gifford, obtenint el Títol Superior de Música en l’especialitat de Cant.
El 2009 va ser finalista del Concurs Internacional de cant “Manuel Ausensi” al Gran Teatre del Liceu de Barcelona i el 2010 va guanyar el tercer premi en el Concurs Internacional de cant a Colmenar Viejo (Madrid).
Com a solista ha interpretat l’òpera “Pinocchio” (Omino) de Natalia Valli, “La Bohème” (Colline), “Turandot” (Timur), “Lucia de Lammermoor” (Raimondo), “La Flauta Màgica” (Sarastro) i “Don Giovanni “(Commendatore). Al maig de 2013 va debutar en el “Teatre Petruzzelli” de Bari (Itàlia) a la òpera “Rigoletto” (Sparafucile). En 2016 debuta al Teatre Campoamor d’Oviedo amb l’òpera “La Bohème “al paper de Colline.
En oratori ha cantat la “Missa de Coronació” i “Rèquiem” de Mozart, “Rèquiem” de Fauré, “Missa Solemnis “i” Stabat Mater “de Rossini i la” Missa de Glòria “de Puccini. Ha col·laborat en l’enregistrament del disc de la Cantata “Oda a Jovellanos” de J. Muñiz i A. Gamoneda. També ha realitzat diversos recitals d’òpera i sarsuela, entre ells el del cicle de joves cantants, d ‘ “Amics de l’Òpera de Madrid “.

CLÉMENT DIONET – BARÍTON
El baríton francès Clément DIONET va estudiar a la Guildhall School of Music and Drama de Londres, amb Rudolf Piernay, i a l’Acadèmia Nacional d’Opera holandès amb Hans-Hermann Pieter. Ha assistit a classes magistrals donades per Doris Soffel, Dennis O’Neill, Sophie Koch, François Leroux i Udo Reinemann, i també ha estudiat a l’Acadèmia de Villecroze, Académie Francis Poulenc, Ravel i Académie a la Fondation Royaumount.
El 2015, Clément va cantar el paper de Comte Almaviva (Les noces de Fígaro) amb la Residentie Orkest i el paper d’Eisenstein (El ratpenat) amb el Nederlands Orkest Philharmonisch. Va cantar el paper de la pastorel·la Sàtir a La d’Issy per Benjamin Attahir i va fer el seu debut a l’Amsterdam Opera al paper del director del teatre (Els pits de Tiresias). El festival NJO Muziekzomer li va donar carta blanca a 2015: es va realitzar un recital de música de Poulenc amb el conjunt instrumental, aclamat calorosament per la premsa.
Clément ha cantat els rols de Guglielmo (Così fan tutte), Papageno (Die Zauberflöte), Benoît (La Bohème), senyor de Kermabon (Li Heron de Grétry), Andrea Coclé (Die Stumme Serenade de Korngold), Morales (Carmen), i els papers principals a Devin du village per Rousseau i en Don Giovanni. Ha treballat amb directors com Kenneth Montgomery, Antony Hermus, Etienne Siebens i Jonathan Cohen, i ha col·laborat amb directors com Lotte de Beer, Marcos Krone, Alejandro Oliver i Ted Huffmann.
Clément ha donat recitals de Lied i Mélodie a Anglaterra, Europa i la Xina, amb Dalton Baldwin al Japó, i en escenaris de gran prestigi com el Wigmore Hall de Londres i, més recentment, el Kleine Zaal al Concertgebouw d’Amsterdam.
Amb el pianista Noël Lee, que ha interpretat Dichterliebe de Schumann i La bella molinera i Winterrreise de Schubert. Ha cantat el Messies de Handel al Festival de Música Barroca a Froville, i el Rèquiem de Campra al Festival de la Chaise-Dieu.

COR CIUTAT DE MALLORCA
A finals de 2013, diversos components de l’Orfeo Mayurqa i del Mallorca Gay Men ‘s Chorus, al costat d’alguns estudiants d’art dramàtic, decideixen ajuntar-se per poder participar al festival de corals que se celebra tots els anys a Tarragona. Es demana la col·laboració del director coral Joan Laínez, que s’apunta al projecte i comença a escollir diferents temes per interpretar-los en el festival, centrant-se en la música gospel i ritmes afins.
El cor s’estrena el 2 de març de 2014 a un concert de música gospel. A aquest concert se suma un a Felanitx i un altre més, al maig, convidats a participar al Festival de Primavera de la UOM. Una col·laboració amb el Cor Cantus Firmus – SC La Violeta (de Centelles, Barcelona). I la petició de músics de l’Orquestra Simfònica Illes Balears per acompanyar-los en el concert de presentació del documental “Acords, del Cel al carrer”.
Els compromisos musicals que comencen a omplir l’agenda del Ciutat: Concert del Dia Europeu de la Música, Concert gospel a les Nits a la Fresca d’Andratx (amb un ple total), Concert Benèfic a Lloseta (amb l’assistència de més de 900 espectadors ), Concert al costat del Cor Vivace a Palma de Mallorca, Concert a Benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, dos concerts nadalencs (acompanyats per la Jove Orquestra Illes Balears i el Mallorca Gay Men ‘s Chorus) …
Decidits a fer un pas més en el seu recorregut musical, els gairebé vuitanta integrants que formen en aquest moment el Cor Ciutat de Mallorca es decideixen, per ampliar i incloure en el seu repertori, per obra una inèdita a Espanya: el “Eternal Light: A rèquiem “, del compositor Howard Goodall. Obra que s’estrena, al costat de la Jove Orquestra Illes Balears i el Cor Cantus Firmus – S-C- La Violeta a Felanitx i que és portada a la Sagrada Família de Barcelona, Centelles i al Teatre Principal de Palma.
Al juny, i acompanyats de nou per la Jove Orquestra Illes Balears, s’estrenen en Andrtax la simfonia “Serra de Tramuntana”, del jove compositor mallorquí Antoni Mairata, encarregada per l’ajuntament d’aquesta població en honor a la Serra de Tramuntana.
I segueixen els concerts, al costat de la Banda de Música de Campos, la Banda de Música de Llucmajor, el Cor Ciutat de Tarragona.
Actualment, sense deixar de banda els concerts de música gospel, el Cor Ciutat de Mallorca es troba preparant el seu nou repertori, que serà estrenat a finals de març. En aquesta ocasió l’obra escollida és la Mass of the Children (Missa dels nens) del reputat compositor anglès John Rutter.

TEEN SPIRIT CHORUS – coral infantil
El Teen Spirit Chorus es una formació juvenil del pla i migjorn de Mallorca. Actualment formada per 35 nins i joves amb edats entre els 14 i els 19 anys, amb experiència coral a diferents corals infantils i amb preparació musical. Un cor de joves que vol ser el pont entre les corals infantils i adults i amb un repertori amb cançons actuals.

JOAN LAÍNEZ – director dels cors Ciutat de Mallorca i Teen Spirit Chorus
Joan Laínez neix a Llucmajor, i comença els estudis de música als 7 anys amb la professora Antònia Noguera, continuant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca estudiant Piano sota la supervisió de Margalida Palou i Miquel Segura. Posteriorment es trasllada a Barcelona i segueix completant els seus coneixements amb la pedagoga i musicòloga Carme Poch.
Durant els últims anys ha perfeccionat i consolidat els seus coneixements com a director coral realitzant cursos a diferents ciutats (Palma de Mallorca, Maó, Barcelona, Sevilla, …) amb els mestres Manel Cabero, Joan Company, Fernando Marina, Pep Vila i Javi Bustos entre d’altres. Complementa els seus estudis sent ell mateix corista de la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma i, posteriorment i durant 10 anys, a la Coral Universitat de les Illes Balears.
En la seva activitat com a pianista ha realitzat nombrosos concerts juntament amb corals com JJMM de Palma de Mallorca, Coral Universitat de les Illes Balears, Coral Madre Alberta, Coral UOM, Coral de Pollença, Coral de sa Pobla, Coral de Nins Cantors de Sant Francesc, coral Juvenil de la Federació de Palma, Mestres cantaires o coral Femenina de Sant Francesc, entre d’altres. Amb aquests concerts ha visitat llocs tan variats com l’Auditorium de Palma de Mallorca, Teatre Principal de Palma, Teatre Municipal de Palma, l’Auditori de Barcelona, Auditori del Conservatori Superior de Música de Palma o Auditori del Diari de Mallorca, recorrent diferents pobles de Mallorca i Menorca i donant “salts” ocasionals a l’estranger, visitant ciutats com Roma, Assís, l’Alguer i Tetuan.
Ha participat en diferents enregistraments, tant per a televisió (acompanyant a la Coral Universitat de les Illes Balears per a TVE Balears o amb l’Orfeó Mayurqa al “Concert de Nadal” per a IB3) com en diferents CD ( “El cant del llaurador” juntament amb la cantant i rapsoda Francesca Canyelles i dedicat a la música tradicional i popular de les Illes balears, “Així de fent escola” amb l’Escola de música i Danses de Mallorca, “Celebrem l’Seyor” al costat del Orfeó Mayurqa …). I ha estat, durant sis anys, director del reputat cor Orfeó Mayurqa.
Actualment dirigeix diferents formacions corals: Cor de Pollença, Cor ciutat de Mallorca, Mallorca Gay Men ‘s Chorus, Noname Chorus, Teen Spirit Chorus i un projecte social amb Quatre Vents, el cor infantil del Terreno. Així mateix ha participat el diferents produccions musicals com “Blancaneus”, “La Ventafocs” i “La Bella i la Bèstia” (del director Rafel brunet) o “repòquer”, de la companyia Illamor.
Amb el Cor Ciutat de Mallorca ha realitzat concerts al costat de la Jove Orquestra Illes Baleras a la Sagrada Família de Barcelona, l’estrena nacional de “Eternal Light: a Requiem” d’H Goddall, així com l’estrena mundial de la simfonia “Serra d’ Tramuntana “del jove compositor Antoni Mairata. Així mateix ha realitzat un repertori de gospel amb el Cor Ciutat de Mallorca, que ja ha estat vist per més de 6.000 persones en els diferents concerts realitzats fins ara.
Amb el Mallorca Gay Men ‘s Chorus ha realitzat prop de setanta concerts i actuacions en només tres anys, amb més de 15.000 espectadors a l’illa de Mallorca. Ha participat, a més, al programa de televisió nacional “Alaska i Corones”, al costat de La Terremoto de Alcorcón i al concert al Cadogan Hall de Londres, convidats pel cor Pink Singers.

FRANCESC BLANCO – piano i producció.
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.

M. VICTÒRIA CORTÈS – direcció musical
Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia). Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90?, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca. Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

SERGI BAOS– direcció escènica
Formació:
Universitat de les Illes Balears. Llicenciatura de filologia hispànica.
Estudis musicals: Solfeig (grau elemental) i piano (grau elemental i fins a 7é de piano) per el conservatori de les Illes Balears.
curs de dramatització per Leo Bassi.
Curs d’improvisació. Per Carles Molinet.
Curs d’improvisació. Per Carles Castillo.
Curs de dramatització. Per Pere Fullana.
Curs de clown i bufó. Per Berty Tobies.
Curs de Màscara neutra. Per Philip Pechaud.
Curs de Creació d’espectacle. Per Stefan Metz.
Curs de Shakespeare. Per Lilo Baur.
Curs de Creació d’espectacle, “Teatro desde el blanco”. Per Jorge Sánchez.
Curs d’improvisació. Per Joan Carles Bellviure.
Curs de dramatúrgia. Per Alfredo Sanzol.
Experiència laboral:
Teatre:
Com a actor:
Actor a “Peter Pan”, per la companyia “Teatre Educatiu”, dirigit per Gonzalo Baz .
Actor a “Històries de la botiga encantada” per la companyia “Teatre de la sargantana”, dirigit per Pere Fullana.
Actor a “L’experiència Verne” per la companyia “Teatre de la sargantana”, dirigit per Pere Fullana.
Actor a “Fum” per “Con el canto en la sien”. Dirigit per Xabi Uriz.
Actor a “L’estrany estrany cas de Theo Winterbottom” per “Fum teatre”. Dirigit per Xabi Uriz. Premi Art jove de dramatúrgia.
Actor a  “Des de l’obscur” per “L’ombra del cranc”. Dirigit per Pere Fullana.
Finalista del concurs “Art Jove: certamen de monòlegs” amb el monòleg “Fotocòpies” escrit per Sergi Baos. Dirigit per Xabi Uriz.
Finalista del concurs “Art jove: certamen de monòlegs” amb “Amb una petita ajuda dels amics”. Escrit per Sergi Baos i Xabi Uriz. Dirigit per Xabi Uriz.
Actor a “El malalt imaginari” de Moliere, per la companyia “Iguana teatre”, dirigit per Pere Fullana.
Actor a “Feroe” per la companyia “Iguana teatre” dirigit per Pere Fullana.
Actor a “Seqüències” per “Produccions del Mar”. Dirigit per Joan Carles Bellviure, Biel Jordà, Pere Fullana i Rafel Duran.
Actor a “Siau Benvingut” per “Fundació Teatre Principal de Palma”. Dirigit per Luca Bonadei.
Actor a “La capsa de Mu” per “En blanc”. Dirigit per Biel Jordà.
Actor a “Camarada K” per “Produccions del Mar”. Dirigit per Joan Carles Bellviure. Nominada als Premis Max de Teatre.
Actor a “Però com cony s’escriu Txèkhov” per “Fundació Teatre Principal de Palma”. Dirigit per Joan Carles Bellviure.
Actor a “Cel·la 8” per “TIC teatre”. Dirigit per Biel Jordà.
Actor a “L’actor en desequilibri”. Dirigit per Joan Carles Bellviure.
Actor a “La rara anatomia dels centaures” per la companyia “Iguana teatre”. Dirigit per Pere Fullana.
Actor a “Amadeus” per “Fundació Teatre Principal”. Dirigit per Roberto Romei.
Actor a “La maledicció” per “Fundació Teatre Principal”. Dirigit per Lluqui Herrero.
Actor a “Ser o no ser Otel·lo o com tot se’n va a la merda un dia qualsevol” per “Teatre de Vellut i Neo-rural”. Premi projectes del Teatre Principal “en ocasió de…”. Dirigit per Joan M. Albinyana.
Actor a “Edimburgh” per “Fundació Teatre Principal”. Dirigit per Joan M. Albinyana.
Com a autor i director:
Autor i director de “Horroris causa” per “TIC teatre”. Premi projectes teatrals ajuntament de Palma.
Autor i director de “Domènech i Domènech” per “Teatre de Vellut”. Finalista Premi Bòtil.
Autor i director de “Plata no es” per “Teatre de Vellut”.
Director de “Weltaschauung II” per “Microteatre de guerra i pau”.
Director de “Confessió o la picada d’una puça” per “Microteatre per ficció”.
Director de “El temps fugit” per “Microteatre per solatge”.
Director de “Alícia i Lola” per “Microteatre per luxúria”.
Director  i adaptació de “Ivànov, ja no hi ha mosques” per “El somni produccions”.
Autor i director de “Creepy” per “Teatre de Vellut”.
Autor i director de “El moix gris” per “Microteatre per fantasia”.
Director de “Pacient Emma S.” Per “Microteatre per pors”.
Autor i director de “Il·luminació” per “Teatre de Vellut”.
Televisió:
Actor capitular a la sèrie de ficció “Laberint de passions” per IB3 televisió. Producció de “Boca boca” i “Nova televisió”.
Actor protagonista de la sèrie de ficció “Ous amb caragols” per IB3 televisió. Producció de “Nova televisió”.
Actor capitular a la sèrie de ficció “Mossèn Capellà” per IB3 televisió. Producció de “Nova televisió”.
Guió:
Guionista de la sèrie de ficció “Llàgrima de sang” per IB3 televisió. Producció de “Boca boca” i “Nova televisió”.
Guionista de la sèrie de ficció “Mossèn Capellà” per IB3 televisió. Producció de “Nova televisió”.