Ana-Caridad Acosta – contralt
Maria Victoria Cortes Pomacondor – piano
PROGRAMA
I
Christoph Willibald Gluck (1714-1787)
-Che farò senza Euridice
ORFEO ED EURIDICE
Georges Bizet (1838-1875)
-L´amour est un oiseau rebelle
-Près des rempartes de Séville
CARMEN
Gaetano Donizetti (1797-1848)
-Oh mio Fernando.
LA FAVORITA
II
Gabriel Fauré (1845-1924)
-Mandoline
-Après un rêve
-Clair de Lune
Reynaldo Hahn (1874-1947)
-L’Heure Exquise
-À Chloris
III
María Grever (1885-1951)
-Así
-Te quiero, dijiste
-Júrame
Jorge del Moral (1900-1941)
-Besos robados
Ana-Caridad Acosta – contralt

Originària de Cortazar, Guanajuato. Va estudiar la llicenciatura en cant a l’Institut Cardenal Miranda; va tenir com a mestres a Enrique Jasso i Olga Baldassarri. Va estudiar el postgrau a la Hochschule für Musik de Viena, Àustria, i va prendre cursos de perfeccionament a San Francisco i el Grand Opera de Houston, Estats Units, ia l’Institut d’Arts vocals d’Israel, a Tel Aviv; a més de classes amb Sherril Milnes, Ileana Cotrubas, Bruno Rigacci i John Fisher, entre d’altres.

Entre els premis que ha rebut podem citar: el Nacional de la Dona en Art i Cultura, el de la Unió de Cronistes de Teatre i Música, el de l’Associació d’Escriptors i Artistes Espanyols, el primer lloc en el Concurs Nacional de Cant Carlo Morelli i en el Concurs Internacional Veus del Pacífic, als Estats Units; a més de ser finalista en els concursos Belvedere d’Àustria, Fanny Anitúa de Mèxic i Shizuoka al Japó.

Posseïdora de grans facultats vocals, histriòniques i interpretatives, ha abordat i interpretat gran quantitat de gèneres musicals respectant els estils i dificultats de cada un d’ells. Els seus papers inclouen estel·lars en: Carme, Aida, Werther, Nabucco, un ball de màscares, Samsó i Dalila, Madama Butterfly, Cavalleria rusticana i altres. S’ha presentat en els teatres i sales de concert més importants amb els més notables directors d’orquestra i de teatre del país, a més de cantar a Amèrica i Europa. És la primera contralt del grup Solistes Cantants d’Òpera de l’INBA. Nomenada a Costa Rica “Primera Contralt d’Amèrica”.