Johannes Brahms: “La bella Magelone” op. 33

Textos: Ludwig Tieck (1773-1853)

Música: Johannes Brahms (1833-1897)

Una història d’amor pels bells nobles de Nàpols i el comte Pere de Provença

3 de maig 20:30 Arxiu del Regne de de Mallorca

Venda d’entrades: Musicasa Conservatori, Palma i Entrades online

4 de maig 19:00 Capella de les escolàpies de Sóller

Venda d’entrades: Tenda Cavall Verd, Sóller (C/ Ntra. sra. de Bonany, 3)  i Entrades online

 —————————-

Per motius de salut l’actriu Paloma Navarro substituirà Montse Guallar

Klaus Mertens – baixbaríton

Paloma Navarro – narradora

Francesc Blanco – piano

Programa

- Ningú no l’ha lamentat.

- Traun! L’arc i la fletxa són bons per a l’enemic.

- Són dolors, són els plaers?

- L’amor va venir de terres llunyanes …

- Per tant, vols tenir pietat dels pobres?

- Com he de portar l’alegria, la felicitat?

- Va ser tu qui va sacsejar aquests llavis?

- Ens hem de separar.

- Descans, cariño.

- Així és com sona, espumant ones.

- Amb quina rapidesa desapareix la llum com a brillantor?

- Ha de ser una separació?

- Estimat, on penseu el vostre peu errante?

- Quina alegria i fresca aixeca la meva ment?

- La lleialtat triga molt de temps.

 

 

Paloma Navarro – Actriu

Llicenciada en Art Dramàtic per Esadib l’any 2014.

Ha actuat a la sèrie d’IB3TV i CEF Producciones Treufoc, amb tres temporades.

Ha actuat als curtmetratges “Nudos” i “Carne de gorila” dirigits per Pedro Riutor.

A actuat a diversos Teatre de barra amb Jordi Cumelles i Xavi Núñez

Veu de “Bayo i el Che, guerrilla i escacs a Cuba”, documental Produit per Quindrop.
Veu de “Luciérnagas”, peca audiovisual de Cecilia Molano, al festival Cíclop de Sineu.
Ha col.laborat a vàries produccions corals amb Irina Capriles fent les presentacions dels concerts.

 

Klaus Mertens – baixbaríton

  • “Un excel·lent mestre del seu art” (M. Harras): per quatre dècades, el baix baríton Klaus Mertens ha estat aclamat per la crítica i als gairebé 200 CD enregistraments
  • “Transcendentment brillant” (klassik.com)
  • “Meravellosament ajustat, serenament declamant” (mdr Figaro)
  • “Refrescant i tremendament homogeni”  (klassik.com)

…són només algunes de les moltes ressenyes positives que ell va aconseguir per a les seves celebrades interpretacions de música antiga i d’avantguarda.

Klaus Mertens treballa amb molts especialistes en espectacles que han influït històricament i ha fet el seu nom com un dels més destacats i buscats intèrprets d’oratoris barrocs i repertori de concerts. Entre altres coses, va gravar les grans obres vocals de Johann Sebastian Bach sota nombrosos conductors.

És l’únic vocalista de tot el món que ha gravat les obres completes de les cantates de Bach amb l’Amsterdam Orquestra i cor barroc sota la direcció de Ton Koopman, així com tota l’obra vocal de Dieterich Buxtehude.

A més Mertens també treballa amb molts altres aclamats directors i és convidat a cantar algunes de les orquestres més importants del món.  L’artista també és un convidat habitual en els principals festivals internacionals.

A més a més de les grans obres d’oratori del classicisme i romanticisme, es dedica a la cançó (Lied) des dels seus inicis fins als nostres dies. El seu repertori abarca des de Monteverdi fins al contemporani i inclou una sèrie d’obres que s’han compost especialment per a ell.

Com a reconeixement de la seva feina com a intèrpret de música vocal barroca, el reconegut premi Georg-Philipp-Telemann de Magdeburg 2016 es va concedir a Klaus Mertens.

FRANCESC BLANCO – piano

Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears), Catalunya, València, Itàlia, Àustria, Alemanya, Bulgaria, Slovènia i Perú.

Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.

Ha treballat amb cantants com Ketevan Kemoklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, Josep Miquel Ribot, Jorge Tello, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc. Ha acompanyat a piano les produccions operístiques Don Giovanni de Mozart, La Bohème de Puccini i L’elisir d’amore de Donizzetti.

En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.