RÈQUIEM KV 626 W. A. Mozart

(Arr. P. Lichtentahl)

VENDA D’ENTRADES ONLINE

Venda d’entrades a Musicasa Conservatori

Ensemble Tramuntana
Quartet de corda

Violí i director: Barry Sargent

Mayumi Sargent-violí, Eura Fortuny-viola, Biel Fiol-violoncel

9 i 10 de maig a les 20:30 Església de sant Felip Neri

 

I. Introitus

II. Kyrie

III. Sequentia

a. Dies irae

b. Tuba mirum

c. Rex tremendae

d. Recordare

e. Confutatis

f. Lacrimosa

IV. Offertorium

a. Domine Jesu

b. Hostias

V. Sanctus

VI. Benedictus

VII. Agnus Dei

VIII. Communio

 

Ensemble Tramuntana

A l’estiu del 2014 neix l’Ensemble Tramuntana sota la direcció de Barry Sargent, amb la idea d’aprofitar el talent de músics de les Illes Balears. La Serra de Tramuntana, patrimoni mundial de la UNESCO, ha servit d’inspiració per al nom del conjunt. L’Ensemble Tramuntana varia de formació segons el repertori, el qual va del barroc fins al segle XX i la seva formació des d’un quintet de cordes fins a una orquestra amb vents i cordes de 20 músics. A més de la seva tasca al festival d’estiu “Nits Classiques de la Tramuntana” a l’església de Deia, aquest conjunt va expandint les seves activitats oferint 5 o 6 nous programes a l’any.

Els seus integrants són músics de corda mallorquins que es troben treballant a Mallorca, Menorca, Holanda i Alemanya a més d’alguns músics de l’illa veinada de Menorca, així com altres músics espanyols que tenen la seva residència a l’illa.

Ensemble Tramuntana va actuar per a l’Ajuntament de Palma dins el cicle “Solleric d’Estiu” al Casal Solleric, va oferir concerts al claustre de Sant Francesc “Cicle de Capvespres Musicals Iniciatives XXI” i concerts a Sant Felip Neri. Ha actuat també a Pollença al claustre de Sant Domingo i a Cala Millor a l’auditori Sa Màniga.

 

Barry Lee Sargent – director i violí solista

Va néixer a Cincinnati (E.U.A.), ciutat on va començar els seus estudis musicals amb Sigmund Effron. A l’edat de 15 anys va actuar com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Cincinnati. Va seguir els seus estudis amb Andor Toth a l’Oberlin Conservatory. Posteriorment va traslladar la seva residència a París per ampliar els seus coneixements violinístics sota la direcció de Gerard Poulet. En aquesta mateixa ciutat va entrar en contacte amb el cel·lista Christophe Coin, qui el va convidar a tocar a l’Ensemble Mosaique, animant-lo a investigar i interpretar amb instruments històrics.

Des de llavors ha estat concertino de conjunts barrocs prestigiosos a França com Les Arts Florissants, Les Talents Liriques, Seminari Musicale, a Holanda amb el Bach Vereinigen, en Itala amb Promo Musica, a Alemanya amb Kölner Academie i Concerto Köln, a Espanya amb Ayre Español , i primer violí per a Jordi Savall amb Hespèrion. Ha col·laborat també amb Frans Brüggen, Ton Koopman, Christopher Hogwood i Nikolaus Harnoncourt.

A Espanya on actualment té la residència ha treballat com a concertino-convidat amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’Orquestra Simfònica de Bilbao, l’Orquestra d’Extremadura, L’Orquestra Simfònica d’Euskadi, L’Orquestra Simfònica de Navarra. Com a director ha treballat amb l’Orquestra Ciutat de Granada, l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària, l’Orquestra de Cambra de Granollers, Illa de Menorca, Orquestra de Cambra Terrassa 48. Ha estat director i fundador de l’Orquestra Barroca de Sevilla, la Camerata Sa Nostra, l’Orquestra Barroca de Mallorca. Ha dirigit La Jove de Catalunya, La Jove Barroca d’Andalucia. Actualment és director de l’Ensemble Tramuntana.