31 de maig a les 20:30 Arxiu del Regne de Mallorca

Megi Chikhradze – soprano

 

Venda anticipada a Musicasa Conservatori i també VENDA ONLINE

PROGRAMA

R. Shumman – Op. # 50: El paradís i l’Aria de Peri-Peri

G. Puccini – Gianni Schicci; Aria de Laureta – “O mio babinno caro”

G. Puccini – La Boheme; Aria de Mimi – “Donde Lieta usci”

Antonin Dvorak – Rusalka; Rusalka’s Aria – “M?sí?ku na nebo hlubokém”

F. Chopin – 4 cançons de l’Op. 74

G. Mahler – 3 cançons de Des Knabenhornhorn
” Rheinlegendchen ”
” Elogi de l’alta ment ”
” On el bell cop de trompetes ”

S. Prokofiev – 2 cançons de l’op. # 36

M. Glinka – 2 cançons russes

” Kak sladko s toboju mne byt ”

“K nej”;

MEGI CHIKHRADZE – Soprano
Nascuda el 1988, va començar estudis al Kutaisi M. Balanchivadze Music Collage i va completar la seva formació de música clàssica al Conservatori Estatal de Tbilisi sota la supervisió del professor Guliko Kariauly (2008-2014). Des del primer moment dels seus estudis vocals, com a cantant principal, Megi ha aparegut en les produccions completes de l’estudi d’òpera al Conservatori Estatal de Tbilisi i en l’Òpera i Teatre del Ball de Tbilisi.
Megi es va convertir en guanyadora del concurs de joves cantants d’òpera ” Premi Roma ” organitzat per l’Ambaixada d’Itàlia. Va ser guardonada amb el premi especial a la Lado Ataneli Competition of Opera Singers i va obtenir un diploma a la 5 ª Competició de “Young Music Performers Georgian”.
Invitat especial al festival “Bertha von Suttner und der Caucasus” (Viena, Àustria); “Festival d’Òpera de Woodhouse” (Dorking, Anglaterra) Festival internacional Johannes Brahms (Poertschuch, Àustria). Actua permanentment en tan famosos festivals de música de Tbilisi, com ara: “Festival de música moderna”, “De Pasqua a Asunción”, “Tbilisi de tardor”, “Festival de música internacional de Tengiz Amiredjibi”, “Festival de música de cambra de Tbilisi”. .
Va realitzar amb èxit la part principal de la soprano en l’estrena mundial d’una nova producció òpera georgiana composta per Zurab Nadareishvili: “Una història de la puça i la formiga”. També ha estat solista en un estrena mundial d’un nou treball orquestral: “Deu cançons basades en els sonets de William Shakespeare”, compost per Vakhtang Matchavariani.
Megi té permanentment recitals de música de cambra a Geòrgia, França, Anglaterra, Àustria.

M. VICTÒRIA CORTÈS – piano

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia). Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90?, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca. Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.