14 de juny 20:30 Bodega Pere Seda, Manacor

Venda online Pere Seda

15 de juny 20:00 Bodegues son Bordils, ctra. Inca-Sineu km 4,6

Venda online Son Bordils

16 de juny 19:30 Vinyes de Mesquida Mora: Molí de son Porquer, Porreres

Venda online Mesquida-Mora

Teresa Albero – soprano

Facundo Muñoz – tenor

M. Victòria Cortès – piano

PROGRAMA

I

A beber, a beber y apurar “Marina”                        E. Arrieta

Ich lade gern mir die Gaste ein “Die Fledermaus      J. Strauss

Trinke Liebchen, trinke schnell “Die Fledermaus”      J. Strauss

Donde lieta usci Boheme “La Bohème”                    G. Puccini

Una furtiva…Prendi….Duetto “Elisir d’amore”            G. Donizetti

II

Interludi “Carmen”                                                G. Bizet

Mamma, quel vino generoso “Cavalleria rusticana”    P. Mascagni

Parlami d’amore, Mariu                                           C.A. Bixio

No puede ser “La tabernera del puerto”                    P. Sorozábal

No se que siento aqui “Château Margaux”                 M. Fernández Caballero

Caro elisir sei mio…Essulti pur la barbara “Elisir d’amore” G. Donizetti

Teresa Albero – soprano

La soprano valenciana va ser guardonada amb el Premi Palau de la Música de València (2013) i ha realitzat nombrosos recitals i concerts a Europa. Per tot això, es presenta com una sòlida realitat en el panorama líric internacional.

Entre els seus propers compromisos destaquen els rols principals com Comtessa (Nozze di Figaro, 2018) i Susanna (Il Segreto di Susanna de Wolf Ferrari, 2018).
Ha estrenat diverses obres com The Book of Urizen sent dirigida pel propi compositor, Jacob de Haan. Ha interpretat La Missa de Nelson de Haydn, el Requiem de Mozart, ha estrenat al Palau de la Música de València La Missa Tango de Palmeri i ha estat dirigida per prestigiós directors internacionals. Ha realitzat diverses òperes, destacant, entre d’altres, els rols de Second Woman (Dido i Aeneas), Donna Elvira i Donna Anna (Don Giovanni) Mercedes (Carmen) Comtessa (Nozze di Figaro), Calipso (Telemaco nell’isola di Calipso) i Susanna (Il Segreto di Susanna). Ha actuat també en cases tan importants com Palau de la Música de València, Kursaal de Sant Sebastià, Teatre Arriaga de Bilbao, Museu de Belles Arts de València, ADDA i Palau Euskalduna.

Des del punt de vista internacional, ha cantat en nombrosos Teatres i Festivals com en la Inauguració del Festival DEARTE (2011), Festival Musika-Música Bilbao a palau Euskalduna (2010-2011-2012), Festival Internacional Quinzena Musical de Sant Sebastià (2012 i Jornada Inaugural el 2014), Priore Mesnil de Saint Martin, (França, 2012), Museu de Belles Arts de Bilbao (2012), Temporada Lírica de la Rioja (2013), Cloenda del Festival Internacional del País Basc (2013), Teatre d’Òpera de Lübeck (2013) i Luxemburg (Bertrange, 2014).
Pianista i llicenciada en Musicologia pel Conservatori Superior de Música de València (2007). Es trasllada a Donosti per perfeccionar-se en el Centre Superior de Música del País Basc, Musikene, sota els consells de la soprano Ana María Sánchez. Llicenciada en Cant, ha rebut consell de noms tan prestigiosos com Alberto Zedda, Mariella Devia, Enrique Ricci, Miguel Zanetti, Maciej Pikulski, Caroline Stein (Hochschule aus Leipzig), Carlos Chausson i Raina Kawaiwanska, però destaquen les paraules de la mezzosoprano Teresa Berganza, destacant d’Albero la seva línia de cant, la brillantor, la presència a l’escenari i el vellut propis de la seva veu lírica (2015). Ha finalitzat un Màster en Interpretació Musical amb les màximes qualificacions per unanimitat al Tribunal (2016).

Cal destacar la seva participació en l’Òpera Studio realitzada sota la direcció del director Italià Alberto Zedda i en col·laboració amb el Teatro Real de Madrid (Febrer 2016). Subratllar els nombrosos concerts que realitzarà aquest proper any en diversos punts de la geografia espanyola així com la interpretació de tres rols principals, Susanna a Il Segreto di Susanna de Wolf-Ferrari i Contessa a Le Nozze di Figaro de Mozart.

 

Facundo Muñoz – tenor

Graduat a Còrdova, Argentina pel Conservatori Provincial de Música “Dr. Félix T. Garzón “amb el títol de Professor Superior de Cant. S’ha perfeccionat en tècnica vocal amb els mestres Anna Maria Musajo, Ricardo Yost (institut Superior de Cant del Teatre Colón), Augusto Paltrinieri. Actualment es perfecciona amb el Mestre Daniel Muñoz.
Dins del seu repertori ha interpretat al senyor José a “Carmen” de G.Bizet, Rodolfo a “La Bohème” i Pinkerton a “Madama Butterfly” de G. Puccini, Alfredo a “La traviata” de G. Verdi, Nemorino a ” L’elisir d’amore “, Artur a” Lucia di Lammermoor “, Arlequí” I Pagliacci “de Rugero Leoncavallo, entre d’altres. En sarsueles, Leandro a “La tavernera del port” de P.Sorozabal, Javier Moreno a “Luisa Fernanda” de Moreno Torroba. Gustavo a “Els esparvers” de J. Guerrero, Giuseppini a “El duo de l’africana” de M. Fernández Caballero. Don Luis en “El barberillo de rentapeus” de F. A. Barbieri. Roberto a “Bohemios” de A. Vives. Jesús a “Gegant i capgrossos” de M. Fernández Caballero. En el camp de l’oratori ha interpretat com a solista tenor el “Rèquiem” i “Missa brevis” de WA Mozart. “Jesús a la muntanya de les oliveres” de L. V. Beethoven entre d’altres.

El 2013 guanya el premi del públic al “Certamen internacional d’havaneres de Torrevella” El 2014 ha tingut l’honor d’encarnar Luis Mariano en l’opereta “D’Irun al món”, creada per el seu homenatge.

El 2015 guanya el tercer premi en el prestigiós “Concurs internacional de cant Ciutat de Logroño”
Actuant en diversos coliseus com són: Saló daurat del teatre Colón de Buenos Aires, Teatre San Martín i Teatre Real de Cordoba, Argentina. Auditori Nacional de Madrid; Teatre Arriaga de Bilbao; Campoamor d’Oviedo; Jovellanos i La Laboral de Gijon; Colón de Corunya; Gran teatre Liceu, Coloseum i Tívoli de Barcelona, Metropolità de Medellín, Colòmbia, entre d’altres.

La seva trajectòria musical comença a primerenca edat passant per diverses formacions corals fins arribar a formar part del cor de cambra de la província. Conjuntament comencen els seus primers passos en l’òpera i la sarsuela, i als 25 anys debuta amb Alfredo, tenint una molt bona repercussió en els medis.
Compta també amb una forta formació actoral, havent cursat l’especialitat en tècniques teatrals i laboratori teatral també a Còrdova, Argentina.

M. VICTÒRIA CORTÈS – directora musical

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia). Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90?, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca. Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.