Maridatge d’òpera i vins de Son Vich de Superna

25 de maig a les 18:00. Bodega Son Vich de Superna, Puigpunyent

Venda anticipada: Musicasa Conservatori, seu Sampol i VENDA ONLINE

Marga Cloquell – soprano

Joan Laínez – tenor

M. Victòria Cortès – soprano

Programa

Della crudelle Isotta “Elisir d’amore”                               G. Donizetti

Quanto é bella, quanto é cara “Elisir d’amore”               G. Donizetti

Sul fil d’un soffio  etesio “Falstaff”                                     G. Verdi

Ange adorable                                                                        C. Gounod

No sé qué siento aquí “Château Margaux”                       M. Fernández Caballero

Mamma, quel vino é generoso “Cavalleria rusticana”   P. Mascagni

La donna é mobile “Rigoletto”                                            G. Verdi

Air des Bijoux “Faust”                                                           C. Gounod

Trinke liebchen “Die Fledermauss”                                    J. Strauss

Du und du (piano sol) “Die Fledermaus”                           J. Strauss

Sempre libera “La Traviata”                                                  G.Verdi

Viva il vino spummegiante “Cavalleria rusticana”            P. Mascagni

Brindisi “Traviata”                                                                   G. Verdi

 

Marga Cloquell, soprano

Nascuda a Mallorca, va començar els seus estudis a Mallorca amb Eulàlia Salbanyà. Va realitzar la seva formació al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears amb Antoni Aragón, Carmen Bustamante, Alejandro Zabala i Josep Ribot. Més tard es va traslladar a Viena per rebre els consells de Ruthilde Boesch i va ampliar els seus estudis al Conservatori Superior del Liceu amb Dolors Aldea y Marta Pujol.

Ha ampliat la seva formació en Masterclases amb Enrico Facini, Amelia Felle, Ana Luisa Chova, Ileana Cotruba, Fiorenza Cossotto, Jaume Aragall, Giulio Zappa, Armando Krieger i Dalton Baldwin.

Fou premiada en el XVIIè Concurs de cant de la Associació Amics de l’òpera de Sabadell i va guanyar el Primer premi en el XVIIIè Concurs de cant “Mirna Lacambra”. Ha guanyat el Primer premi en la Setena edició del Concurs Internacional de Cant Líric Germans Pla- Ciutat de Balaguer. Tambié se li va otorgar el premi del públic i la Beca d’Estudis de l’Escola d’òpera de Sabadell. Fou guardonada amb el premi solista de la Orquestra simfònica del Conservatori Superior de les Illes Balears en seva estància al centre.

En l’àmbit simfònic ha estat convidada per interpretar el Messiah de GF. Händel, Gloria de A. Vivaldi, Exultate Jubilate and Krönungsmesse de WA. Mozart, Requiem i Messe Base de Faure y Johannes Passion i Missa en Si menor de JS. Bach. Participa en cicles dedicats al Lied i a la cançó de concert al costat de pianistes com de Marta Pujol, Matthias Veit, Manel Cabero, Jorge Robaina, Ricardo Estrada i Ruben Fdez. Aguirre.

En l’àmbit operístic començà formant part de la Jove Comanyia d’òpera del Conservatori del Liceu amb el paper Fanny de La cambiale di matrimonio i Mimi de La Boheme en el Barcelona Opera Studio. Destaca el debut com Lucia de Lucia di Lammermoor a l’Òpera de Sabadell amb la Orquestra Simfònica del Vallés, amb gran èxit de públic i de crítica.

Posteriorment ha interpretat Pamina i Papagena de Die Zauberflöte, Paggio de Rigoletto al Théâtre du Capitole de Toulouse dirigit pel mestre D. Oren. També, al mateix teatre va participat amb Irene a la sarsuela Doña Francisquita dirigida pel mestre J. Caballé- Domènech i Emilio Sagi. La temporada passada debutà Susanna a Il segreto di Susanna a Alessandria (Itàlia). Actuament interpreta Violetta de La Traviata en la producció que es porta a terme al Palau de la Música Catalana, on ha interpretat Francina de la sarsuela Cançó d’amor i de guerra. La temporada passada va debutar el rol protagonista de Matilde en el reestrenament de la sarsuela El reloj de Lucerna al Teatre Principal de Palma dirigida per José Maria Moreno y Carlos Martos. Aquesta temporada ha debutat el rol de Nanetta de Falstaff a l’òpera de Sabadell, i cantarà Kate de Madame Butterfly al Teatre Principal de Palma i Micaela de Carmen al Palau de la Música Catalana on també interpretarà Pamina de Die Zauberflöte i Violetta de La Traviata.

Joan Laínez – tenor

Nascut a Llucmajor, estudià piano amb Maria Antonia Noguera, per després continuar els seus estudis amb Margalida Palou i Miquel Segura al Conservatori professional de Música de Palma i amb Maria del Carme Poch a Barcelona.

La seva faceta musical destaca com a director coral de les formacions Mallorca Gay Men’s Chorus, Cor Ciutat de Mallorca i el Palma Góspel Singers, realitzant concerts a tota la Illa de Mallorca, Menorca, Barcelona, Madrid, Sevilla, València, Roma, Munich, Londres i moltes altres ciutats.

Com a cantant estudia actualment  amb Joana Llabrés i Maria Victòria Cortes al Conservatori Professional de Música de Palma i ja ha realitzat diversos concerts juntament amb la Jove Orquestra de les Illes Balears juntament amb la soprano Irene Mas, la Banda de Música de Santanyí i actualment el recital que juntament amb Maria Victoria Cortès al piano han presentat a Capdepera als Jardins de Sa Torre Cega.

M. Victòria Cortès – piano

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia). Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90?, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca. Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.