24 de gener a les 20:00

Teatre Municipal Xesc Forteza

Recital Frédéric Chopin.
Commemoració del 210 aniversari del seu naixement

VIDEO DE LUDMIL ANGELOV INTERPRETANT CHOPIN

Preu: 15 €.
Per aquest concert no hi haurà venda online
Venda anticipada al teatre municipal Mar i Terra de dimecres a divendres de 16:30 a 21:30
Carrer de Sant Magí, 89, 07013 Palma, Illes Balears
Telèfon: 971 45 23 58

Programa

 Preludi Op. 45

 Sonata Op. 35

- Grave. Doppio movimento

- Scherzo

- Marche funèbre

- Finale: Presto

Nocturn Op. 27 número 1

Scherzo Op. 31

Dues Masurques:

Op. 17 número 4

Op. 24 número 2

Dos valsos:

Op. pòstum WN 47

Op. pòstum WN 29

Polonesa Op. 53

 

LUDMIL ANGELOV – piano

Neix a Varna, Bulgària. Acaba els seus estudis al Conservatori Estatal de Sofia com a alumne del cèlebre pianista i pedagog Konstantin Stankovich.

Ha estat premiat en concursos com “Senigallia” (Itàlia), “F.Chopin” (Polònia) en el qual va ser el primer pianista búlgar a accedir a la selecció final d’aquest important concurs. El 1990 obté el Primer Premi del concurs “Palm Beach International” (EUA) i el 1994 és proclamat guanyador del Primer Premi del concurs “World Piano Masters” de Montecarlo.

Realitza nombrosos concerts, aconseguint grans èxits en sales com Filharmònica de Berlín, Musikverein de Viena, Concertgebouw d’Amsterdam, “La Scala” de Milà, Lincoln Center de Nova York, “Gaveau” i “Pleyel” de París, “Alte Oper” de Frankfurt,”Hèrcules” de Munic, Palais des Beaux-Arts de Brussel·les, KKL de Lucerna, Òpera de Zuric, Òpera de Montecarlo, Corum de Montpeller, Auditori Nacional de Madrid, Auditori de Barcelona, Palau de la Música de València, Sala ” P. Txaikovski “del Conservatori de Moscou, Auditori KBS de Seül, Filharmònica Nacional de Varsòvia, etc. Ha actuat amb importants orquestres, sota la batuta de cèlebres directors.

Reconegut com un dels millors intèrprets de Chopin a nivell mundial, el 1999 realitza un cicle de 6 recitals en què interpreta l’obra íntegra de Chopin, a Madrid i altres ciutats espanyoles. Repeteix aquest mateix cicle en l’any 2010, al Teatre Maestranza de Sevilla, al Festival Internacional de Santander ia la Sala Filharmònica de Sofia. Participa en festivals com “Newport Festival”, “La Roque d’Anthéron”, “Chopin and his Europe” de Varsòvia, “Rarities of Piano Music” a Alemanya, “Emilia Romagna Festival” i “PianoEchos” a Itàlia, Festival de Granada , Festival de Santander, Festival Chopin de Valldemossa, etc.

Ha gravat discos per als segells RCA, Gega New, Pentatone, Danacord, Non Profit Music, Hyperion, Toccata Classics, Virginia Records i Vela Records. Un dels seus discos amb obres de Chopin ha estat guardonat amb el Grand Prix du Disque Chopin per l’Institut Nacional F. Chopin de Varsòvia. En 2016 el segell britànic Hyperion va editar un CD de Angelov amb el primer enregistrament mundial del Concert Op. 3 de Moritz Moszkowski, realitzat amb la BBC Orchestra de Glasgow. El manuscrit d’aquesta obra es va considerar perdut en més de 100 anys i va ser descobert en 2013, a la Biblioteca Nacional de Paris. En 2014, ell va elaborar la versió d’aquesta partitura per a la seva primera edició, publicada per l’editorial francesa Symetrie a Lió.

Ludmil Angelov és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Belles Arts i Ciències Històriques de Toledo. L’any 2011 va rebre la medalla GLÒRIA ARTIS del Ministeri de Cultura de Polònia per la seva extraordinària aportació cap a la cultura polonesa. Imparteix classes com a catedràtic honorífic de la New Bulgarian University a Sofia i classes magistrals arreu del món. Ha estat membre del jurat internacional del Concurs