Auditòrium sa Màniga, 6 de març a les 20:00 h

Carrer son Galta, 4, 07560 Cala Millor, Illes Balears Telèfon: 971 58 73 73

VENDA ONLINE SA MÀNIGA (NOMÉS PREU ENTRADA GENERAL)

Palau de congressos de Palma, 7 de març a les 19:00

VENDA ONLINE PALAU DE CONGRESSOS

 Sóller, 8 de març

(Dins el 7è Festival Nits clàssiques de la Tramuntana)

VENDA ONLINE SÓLLER

Ensemble Tramuntana Simfònic (24 músics). Dir. Barry Sargent

Cor Musicantes. Dir. irina Capriles

Orfeó l’Harpa d’Inca. Dir. Margalida Aguiló

Cor participatiu


Maria Casado – soprano

Marta Serra – mezzosoprano

Joan Laínez – tenor

Sebas Serra – baix

 

RÈQUIEM KV 626 W. A. Mozart

I. Introitus

II. Kyrie

III. Sequentia

a. Dies irae

b. Tuba mirum

c. Rex tremendae

d. Recordare

e. Confutatis

f. Lacrimosa

IV. Offertorium

a. Domine Jesu

b. Hostias

V. Sanctus

VI. Benedictus

VII. Agnus Dei

VIII. Communio

Ensemble Tramuntana

A l’estiu del 2014 neix l’Ensemble Tramuntana sota la direcció de Barry Sargent, amb la idea d’aprofitar el talent de músics de les Illes Balears. La Serra de Tramuntana, patrimoni mundial de la UNESCO, ha servit d’inspiració per al nom del conjunt. L’Ensemble Tramuntana varia de formació segons el repertori, el qual va del barroc fins al segle XX i la seva formació des d’un quintet de cordes fins a una orquestra amb vents i cordes de 20 músics. A més de la seva tasca al festival d’estiu “Nits Classiques de la Tramuntana” a l’església de Deia, aquest conjunt va expandint les seves activitats oferint 5 o 6 nous programes a l’any.

Els seus integrants són músics de corda mallorquins que es troben treballant a Mallorca, Menorca, Holanda i Alemanya a més d’alguns músics de l’illa veinada de Menorca, així com altres músics espanyols que tenen la seva residència a l’illa.

Ensemble Tramuntana va actuar per a l’Ajuntament de Palma dins el cicle “Solleric d’Estiu” al Casal Solleric, va oferir concerts al claustre de Sant Francesc “Cicle de Capvespres Musicals Iniciatives XXI” i concerts a Sant Felip Neri. Ha actuat també a Pollença al claustre de Sant Domingo i a Cala Millor a l’auditori Sa Màniga.

 

Barry Lee Sargent – director i violí solista

Va néixer a Cincinnati (E.U.A.), ciutat on va començar els seus estudis musicals amb Sigmund Effron. A l’edat de 15 anys va actuar com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Cincinnati. Va seguir els seus estudis amb Andor Toth a l’Oberlin Conservatory. Posteriorment va traslladar la seva residència a París per ampliar els seus coneixements violinístics sota la direcció de Gerard Poulet. En aquesta mateixa ciutat va entrar en contacte amb el cel·lista Christophe Coin, qui el va convidar a tocar a l’Ensemble Mosaique, animant-lo a investigar i interpretar amb instruments històrics.

Des de llavors ha estat concertino de conjunts barrocs prestigiosos a França com Les Arts Florissants, Les Talents Liriques, Seminari Musicale, a Holanda amb el Bach Vereinigen, en Itala amb Promo Musica, a Alemanya amb Kölner Academie i Concerto Köln, a Espanya amb Ayre Español , i primer violí per a Jordi Savall amb Hespèrion. Ha col·laborat també amb Frans Brüggen, Ton Koopman, Christopher Hogwood i Nikolaus Harnoncourt.

A Espanya on actualment té la residència ha treballat com a concertino-convidat amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’Orquestra Simfònica de Bilbao, l’Orquestra d’Extremadura, L’Orquestra Simfònica d’Euskadi, L’Orquestra Simfònica de Navarra. Com a director ha treballat amb l’Orquestra Ciutat de Granada, l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària, l’Orquestra de Cambra de Granollers, Illa de Menorca, Orquestra de Cambra Terrassa 48. Ha estat director i fundador de l’Orquestra Barroca de Sevilla, la Camerata Sa Nostra, l’Orquestra Barroca de Mallorca. Ha dirigit La Jove de Catalunya, La Jove Barroca d’Andalucia. Actualment és director de l’Ensemble Tramuntana.

Orfeó L’Harpa d’Inca

Fundada el 1920 per Miquel Duran, els directors més destacats de l’agrupació han estat Jaume Albertí i Miquel Aguiló. L’any 1983, l’Orfeó entra a formar part de la Federació de Corals de Mallorca.

A més de múltiples i variades actuacions a Mallorca, la coral ha viatjat també a Menorca, Eivissa, Salamanca, Galícia, Tarragona, Madrid, Alemanya i França. Així, el seu repertori comprèn tant música popular com polifonia culta, tant cants a capella com d’altres amb orgue, piano o orquestra. En concret, l’estudi i interpretació d’obres de compositors inquers és un dels eixos centrals de la coral, com ara les figures d’Antoni Torrandell i Bernat Salas.

L’Orfeó va participar en el concurs coral “V Premis de Sant Feliu” de Llubí de l’any 2013, on es va endur els premis a millor cor, premi especial V Aniversari i diploma millor interpretació de cançó clàssica i va rebre el premi 31 de desembre de l’OCB, categoria Emili Darder, edició 2015.

Actualment, l’Orfeó L’Harpa d’Inca és una coral integrada per uns trenta-cinc cantaires i la seva directora és Margalida Aguiló Estrany.

Cor de cambra Musicantes

Es crea en 2007 i des de els seus inicis aborda un repertori eclèctic que abraça des del cant gregorià fins el folklore llatinoamericà. A més de Mallorca, Menorca i Eivissa, el cor s’ha presentat a Reus, Barcelona, Valladolid, Bordeus i Bilbao.

De les seves produccions destaquen, els concerts monogràfics amb obres de l’autor veneçolà Antonio Lauro (2010 i 2017), Solamente Handel (2018 i 2019), Solament Menorca (2018) i Sibilas, ayer y hoy (2018), el concert O sing unto the Lord – Chandos Anthem nº 4 de G. F. Handel (2013), el recital de Cant Gregorià i polifonia amb l’agrupació Schola Gregoriana de Mallorca (2013), el Miserere a 8 d’ Antonio Soler (2014) i el programa de Música virreinal de las colonias (2017). Al capdavant de la nostra agrupació, han estat en diversos projectes els directors Carles Ponseti, Francesc Bonnin, Fernando Marina, Francisco Lara i Llorenç Gelabert amb agrupacions com a la Camerata Johannes Palaschko, la Jove Orquestra de les IB, el Cuarteto Musicasa, la Camerata San Cayetano i la Orquestra de la Universitat de Valladolid. Altres projectes són l’oratori Messiah de Handel (Mallorca, 2011, 2012, 2016, 2017, 2018 i 2019, Valladolid, 2014 i Menorca 2019), en les estrenes a Espanya de l’Harmonia Caelestis de Pàl Esterhàzy i el Gloria de Karl Jenkins. Altres obres interpretades són el Rèquiem de John Rutter, el Rèquiem de G. Fauré, la Missa di Gloria de G. Puccini, la Missa Dei Filii de J. D. Zelenka i l’oratori Israel in Egypt de G.F. Handel.

El cor dedica particular atenció al repertori d’autors veneçolans i a la música de les Illes Balears, especialment de Baltasar Bibiloni, del que estrenà Passer Invenit sibi domum (2013), Homenatge a la Sibil·la (2018), Santa Catalina d’Alexandria (2019) i interpretà els arranjaments de Cinc Cançons de Guillem d’Efak (2013) i Posada de la Núvia. Participat a l’estrena absolut del seu Canticum Novum, Oratori Lul·lià al Teatre Principal de Palma (2015). A 2019, els projectes han estat Dettingen Te Deum de Händel (Porreres, Lloseta i Palma, Orquestra Lauseta, Dir. F. Amengual, Festival Coral de Primavera organitzat per el Cor de l’AUOM, Requiem de J. Rutter (Bordeus i Palma, amb l’Ensemble 2Poche i l’Acadèmica 1830, Dir. F. Marina), presentació del llibre de composicions de B. Bibliloni sota poemes de Llorenç Moyà (Binissalem i Conservatori de Palma) i Messies, sota la direcció de José María Moreno, organitzat per l’Orfeó Ramon Llull.

Des de la seva fundació, Musicantes de Mallorca esta dirigit per Irina Capriles. Xisco Prats ha estat director convidat des de octubre de 2019.