20 de juny pati de l’Arxiu del Regne de Mallorca

a les 20:00 a Palma

 VENDA ONLINE D’ENTRADES

Plaerdemavida Ensemble

Paloma Chiner, soprano

Jorge Fanjul, violonchelo

Pablo García-Berlanga, piano

 

 VIDEO AZULÃO

PROGRAMA

I

FRANÇA

CLAUDE DEBUSSY Nuit d’étoiles (Théodore de Banville)

JULES MASSENET Élégie (Louis Gallet)

GABRIEL FAURÉ Après un rêve

ITALIA

FRANCESCO PAOLO TOSTI Visione!… (Gabriele DAnnunzio)

Ideale (Carmelo Errico)

ALEMANYA

RICHARD WAGNER Cançó de l’estrella, de Tannhäuser

PAULINE VIARDOT-GARCÍA Die Sterne

RICHARD WAGNER Schmerzen (Mathilde Wesendonck)

RUSSIA

SERGEI RACHMANINOFF Zdes khorosho (Glafira Adol’fovna Galina)

PIOTR ILICH TCHAIKOVSKY Otchego (Heinrich Heine – Lev Mey)

II

ESPANYA

ENRIQUE GRANADOS La maja dolorosa I (Fernando Periquet)

La maja dolorosa II (Fernando Periquet)

Intermezzo, de Goyescas

ANTÓN GARCÍA ABRIL No por amor, no por tristeza

ARGENTINA

CARLOS GUASTAVINO La rosa y el sauce (Francisco Silva)

ALBERTO GINASTERA Canción al árbol del olvido (Fernan Silva Valdés)

ARIEL RAMÍREZ Alfonsina y el mar (Félix Luna)

BRASIL

JAYME OVALLE Azulão (Manuel Bandeira)

HÉCTOR VILLA-LOBOS Melodía Sentimental (Dora Vasconcelos)

Plaerdemavida ENSEMBLE
“L’agrupació va demostrar durant tot el concert una gran compenetració tècnica i expressivitat, que va anar augmentant a mesura que avançava la nit i el nombrós públic assistent es mostrava cada vegada més entregat” – Carme Teixidor (Diari de Menorca)

Plaerdemavida Ensemble és un grup de música vocal de cambra en el qual la calidesa tímbrica el violoncel i la veu s’entrellacen amb l’àmplia sonoritat de el piano. Els seus components – Paloma Chiner (soprano), Jorge Fanjul (violoncel) i Pablo García-Berlanga (piano) – han creat un espai de llibertat tímbrica on tot conflueix amb l’objectiu de jugar amb les sonoritats.
El seu projecte Azulão, materialitzat en disc en 2016, ha estat presentat al Carnegie Hall de Nova York i al Kioi Hall de Tòquio i per escenaris de Geòrgia, Itàlia i Espanya. A més, actuen al Festival de Música de Menorca i al Festival ENSEMS, al Palau de la Música de València amb el seu espectacle EGO, amb estrenes absolutes de compositors com Voro García o Isabel Latorre.
Plaerdemavida ha guanyat el primer premi en el “Concurs Internacional de Música de Cofrents”, i en el Concurs Internacional “Ibla Grand Prize”, amb una menció d’honor “Heitor Vila-Llops” i una menció especial de Rotary Club de Ragusa (Sicília ).
El seu repertori se centra en la música vocal de cambra composta des de finals de segle XVIII fins als nostres dies. Cada projecte és concebut conceptualment amb la finalitat d’experimentar nous formats, als quals se sumen músics i professionals d’altres disciplines artístiques, per presentar els diferents programes musicals.

www.plaerdemavidaensemble.com

RESUM RECITAL AZULÃO
Expliquen alguns xamans que, al vespre, la ment racional passa a un segon pla i aflueix altre tipus de coneixement i estat perceptiu. És un nou estat de consciència i en aquest estat existeix dins de nosaltres un poder que es pot reprendre. Quan això succeeix, vam començar a veure i a percebre alguna cosa més. Vam començar a arribar a un coneixement directe sense haver d’usar les paraules, mitjançant una percepció augmentada. És el coneixement silenciós.
Aquest brillant flaix de coneixement il·lumina els recòndits paratges de la ment i ens fa retornar victoriosos a l’esperit. En aquest moment és quan sorgeix la inspiració i l’artista desenvolupa les seves habilitats tècniques i expressives al màxim nivell.
Les peces que hem escollit reprodueixen l’atmosfera inspiradora que apareix quan entrem en aquest estat màgic, en l’anomenada hora bruixa. Les melodies reflecteixen i transmeten la quietud i la màgia d’aquest moment. A més, a través de la música triada per a aquest projecte, la nostra ment volarà com un colom a diversos llocs: la França de la “Fi de siècle”, amb melodies expressives i plenes d’olor a opi. Itàlia i el seu aire mediterrani, ple de serenates nocturnes i mar en calma sota la llum de la lluna. Escoltarem els lieder alemanys i russos plens de romanticisme. Passarem per Espanya, recordant a Goya i els seus maques. Viatjarem a Argentina, amb la seva música a mig cavall entre el sensible i el popular, i al Brasil, amb unes melodies de gran força expressiva i optimisme encobert.
Tota aquesta música explica històries apassionades d’amor, tintades per les imatges d’aquest moment màgic. El capvespre, la nit estrellada, la lluna: l’ocell AZULÃO viatjant pels països ja esmentats, captant l’essència de el moment inspirador.

Paloma Chiner
La soprano valenciana Paloma Chiner ha rebut consell de grans figures com Ileana Cotrubas, Raina Kavainvanska i Renata Scotto, entre d’altres, guanyant diversos premis durant la seva formació, i realitzant una important trajectòria concertística a nivell internacional, destacant el seu debut en el auditori Carnegie Hall de Nova York. Entre d’altres, ha interpretat grans obres de l’ repertori operístic i simfònic, destacant: Don Giovanni, Don Carlo, Cavalleria Rusticana, Tosca, Requiem de Verdi, Requiem de Mozart, Stabat Mater Dvorak.

Jorge Fanjul
Millor expedient acadèmic de la seva promoció i guardonat amb diversos premis, ha format part d’orquestres de prestigi, com la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Jeunesses Musicales World Orchestra, Orquestra i Cor Nacional d’Espanya, Orquestra de Cambra Reina Sofia, Grup Instrumental de València, Orquestra de València i Orquestra de la Comunitat Valenciana, a més d’una intensa activitat concertística com a músic de cambra.
Pablo García-Berlanga
És el repertorista valencià amb millor formació en la seva matèria. Ha realitzat estudis i màsters especialitzats d’acompanyament al Koninklijk Conservatorium de Brussel·les, Royal Academy of Music de Londres i en la Flanders OperaStudio de Gant, estudiant amb mestres de la talla d’Aleksandar Madzar o Malcolm Martineau. Ha treballat com a acompanyant en masterclasses amb figures com Barbara Bonney, Mariella Devia o Anne Murray. Ha actuat a nivell internacional com solista i acompanyant en formacions de càmera, destacant la seva interpretació del Concert en Sol de Ravel amb l’Orquestra Simfònica Nacional d’El Salvador.