DANSES DEL MÓN – recital de piano a 4 mans

20 de setembre a les 19:30   a Torre den Pau, Coll den Rebassa

ENTRADES EXAHURIDES PER TORRE DEN PAU

23 de setembre a les 20:15  al pati de l’arxiu del Regne de Mallorca

TICKETS PALMA

Entrada gratuïta. Cal reservar online clicant aquí

VÍDEO TANGO DE CANDIDE – BERNSTEIN

DUET BLANCO – CORTÈS – piano a 4 mans

Els compositors de música clàssica s’han inspirat sovint en la música d’arrels populars i moltes vegades han basat les seves composicions en balls tradicionals del seu país.
Danses del món fa un recorregut per França, Polònia, Àustria, Hongria, Eslovàquia, Espanya, Argentina, Rússia i l’orient proper, passant també per Mallorca presentant un recull de composicions inspirades en les danses populars d’aquests territoris.

VÍDEO LAIDERONETTE DE RAVEL

DUET BLANCO-CORTÉS
Integrat pels pianistes Francesc Blanco i M. Victòria Cortès, es va formar en l’any 1994. Els dos van estudiar el Superior de Piano al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i van perfeccionar els seus estudis amb l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Des de llavors ha realitzat nombrosos concerts com a duo solista o amb acompanyament d’orquestra en diversos indrets de les Illes Balears, Catalunya, Toledo, Eslovènia, Itàlia, Bulgària i Salzburg, guanyant el segon premi del concurs “Art Jove” de la Direcció General de Joventut 1997.
Com duo solista ha actuat amb l’Orquestra Simfònica de Balears (en tres ocasions com duo solista), Deutsch-Französische Kammerorquester, Kammerphillarmonie Baden-Württemberg i Basler Festival orquestra interpretant obres per a dos pianos i orquestra de Bach, Mozart, Sant -Saens i Bartok .
El duo Blanc-Cortés té editats 02:00 Compact-Discs, un per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart, i la primera edició mundial de la integral per a piano a quatre mans de F . Chopin per segell Unió Músics.
El 2001 van coordinar i van interpretar l’espectacle “Liliana i el Carnaval dels animals” amb la Basler Festival orquestra i l’actriu Caterina Alorda que va ser vist per 5000 alumnes d’escoles de Mallorca. El curs 2003-04 el seu muntatge de l’espectacle “Pere i el llop” va ser vist per 10.000 alumnes a Mallorca. El 2006, la seva producció de l’òpera “La Flauta Màgica” de Mozart va arribar a 15.000 escolars de Balears. Posteriorment han continuat la tasca divulgadora del òpera per a nens amb quatre produccions operístiques més, presentant 5 títols d’òpera per a nens en més de 200 funcions que han arribat a 60.000 escolars.
El 2002 van actuar en un concert dins del Festival de primavera de Sofia (Bulgària) que va ser gravat i retransmès en directe per la televisió nacional búlgara via digital. En la temporada 2002-03 van actuar a Roma ia Mallorca van estrenar un programa amb música que combina el jazz i la clàssica (Cross Over) per a dos pianos i percussió. El 2004 van interpretar les simfonies 1, 2, 5 i 6 de Beethoven en versió per a piano a quatre mans i van actuar al Festival Carniola d’Eslovènia. El 2005 van presentar el rèquiem alemany de Brahms i el Carmina Burana d’Orff amb la Capella Mallorquina, així com la integral de valsos de Brahms. El 2006 van estrenar l’espectacle “Danses del món” amb la companyia de dansa PASODOS.

La reedició de la discogràfica La mà de Guido el 2004 del seu CD dedicat a l’obra cambrística i pianística de Pere Tintorer va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premis de la música de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la música “.

PROGRAMA

I

FRANÇA
Pavana de la bella dorment del bosc de Ma mère l’Oye     M . Ravel
Menuet de la Petite Suite     C. Debussy
Can-Can per l’alta societat de la Bellesa Excèntrica     E. Satie

POLÒNIA
Polonesa de la Suite en Si m.     J.S. Bach
Polonesa en Rem Op.75     F. Schubert
Masurca en Sol # m. Op.33, nº1     F. Chopin

ÀUSTRIA
Dos valsos dels Valsos Op.39    J.Brahms
Kitty-Vals de la Suite Dolly     G. Fauré
Vals de les sis peces Op.11     S. Rachmaninoff

ESLAVES
Dansa hongaresa n.2 en Re m.     J. Brahms
Dansa eslava n.2 Op.72 en Mi m.     A. Dvorak

II

ORIENT
Dansa àrab del ballet del Trencanous     P. I. Txaikovski
Per a la ballarina amb cròtals     C. Debssy
Laideronette, emperadiru de les pagodes (marxa) M . Ravel

ARGENTINA
Primavera porteña     A. Piazzolla
I am easily Assimilated (Tango) de Candide     L. Bernstein
ESPANYA
So de pastera      B. Samper
Chotis dels Tres Divertimentos      X. Montsalvatge
Dansa n.1 de la Vida Breve      M. de Falla