19 de setembre a les 19:00

TEATRE MUNICIPAL XESC FORTEZA

VENDA ONLINE

VENDA FÍSICA: TEATRE MAR I TERRA, horabaixes de dimarts, dimecres i divendres de 16.30-21.30 h

Inma Hidalgo – soprano

Joan Laínez – tenor

Francesc Blanco – piano

Maridatge amb vins de la DO Pla i Llevant i Vi de la Terra de Mallorca

PROGRAMA

I

A la flor a la pitiflor Tríptico de canciones         J. García Leoz

Core n’grato                                                 S. Cardillo

Lippen Schweigen “Die lustige Witwe”              F. Lehar

Cançó de taverna                                          B. Samper

Primer acte de La Bohème      G. Puccini

Chi è la?

Che gelida manina

Si, mi chiamano Mimí

O soave fanciulla

Questa o quella “Rigoletto”                            G. Verdi

La tarántula “La tempranica”                     G. Giménez

Torero quiero ser “El gato montés”                              M. P. Moreno

Viva il vino spumeggiante “Cavalleria rusticana”           P. Mascagni

No sé qué siento aquí “Chateau Margaux”                    M. F.Caballero
A beber, a beber a apurar “Marina”                              E. Arrieta

INMA HIDALGO, soprano

Nascuda a Barcelona, va començar la seva formació musical i teatral com a corista en 2002 ingressant a la “Fundació del Teatre Principal de Palma” com a membre del Cor Juvenil i de l’Aula Teatral amb el professor Carles Pujols. Des del 2005 fins al 2016, continua com a membre del “Cor Titular del Teatre Principal” col·laborant dins de la Temporada d’Òpera i Sarsuela del teatre en títols com: Il trovatore, Aida, Otello, La Traviata i Rèquiem de Verdi / La Boheme, Madama Butterfly, Turandot, Tosca i Suor Angelica de G. Puccini / Norma de Bellini / Les Peucheurs de Perles i Carmen de Bizet / Cavalleria Rusticana de P. Mascagni / i Pagliacci de Leoncavallo / Faust de Gounod / Eugene Onegin de Txaikovski / Doña Francisquita de A. Vives / Luisa Fernanda de F. M Torroba / Stabat Matter de Rossini / Rèquiem de Mozart / Fantasia Coral i Novena Simfonia de Beethoven / El Messias de Händel / Cantata Rua Fosca de Miquel Brunet.
Diplomada en Magisteri Musical per la universitat de la UIB, va estudiar Grau Mitjà en Cant al Conservatori Professional de Musica i Dansa de Palma, amb la professora Joana Llabrés, obtenint el “Premi Fi de Grau en Cant”, i Grau Superior en Cant a al Conservatori Superior de les Illes Balears amb el professor Josep Miquel Ribot. A més, ha rebut classes magistrals de Josep Bros, Michelle Wegwart, Jane Robinson, Amellia Felle, Maria Pavone, Gustav Djupsjöbacka i Barbara Frittoli.

Com a solista, ha interpretat el paper de Page a l’òpera “Rigoletto” de Verdi, Rosita a “Luisa Fernanda” de FM Torroba, Encarna a “La Revoltosa” de R. Chapí, Irene a “Doña Francisquita” de A. Vives, primera Dama a “la Flauta Màgica” de WA Mozart sota la direcció de Martin Fischer-Dieskau i Francisco López, Rowan a “El petit escuraxemeneies” de B. Britten, Anna en “Nabucco” de Verdi sota la direcció de Óliver Díaz, i Clotilde a “Norma” de Bellini sota la direcció d’Andrés Salado i Suma sacerdotessa en “Aida” de Verdi interpretat a Pavia i a Milà.
En format familiar, ha interpretat els rols de Marcellina a “Les Noces de Fígaro” de W.A. Mozart, Mare / Bruixa en “Hansel i Gretel” de Humperdinck i “El cas dels 3 porquets” amb la companyia Euroclàssics. Va interpretar l’obra “Harmonia Caelestis” de Pal Esterhazy dirigida per Irina Capriles, “Magnificat” de J. Rutter sota la direcció de Fernando Marina i “Vom Goldenen Horn” de J. Rheinberger amb la Fundació Studium Aureum sota la direcció de Carles Ponseti.
Ha col·laborat com a solista al “Festival Música Mallorca” interpretant “La Fantasia Coral” de Beethoven, sota la direcció de José María Moreno, al Teatre Principal de Palma, Teatre de Brandenburg i Philarmonica de Berlín. Ha interpretat fragments de l’òpera “Carmen” de Bizet en versió concert, en el paper de Mercedes, el Teatre Pirncipal de Palma i Teatre de Ausburgo sota la direcció de Heia Domonkos.

A més, és membre de la “SIAA Foundation” amb la qual ha tingut l’oportunitat de cantar en “Grand Hall” del Conservatori Txaikovski de Moscou sota la direcció d’Arthur Arnold, en la “Òpera Nacional de Letònia” amb el mestre Martins Ozolins, al “Livings Arts Center” de Toronto, a la “Casa da Musica” de Porto costat de l’Orquestra do Atlantico i en el “Teatre Campoamor” d’Oviedo sota la direcció de Jose Maria Moreno.

Joan Laínez, tenor

Nascut a Llucmajor, estudià piano amb Maria Antonia Noguera, per després continuar els seus estudis amb Margalida Palou i Miquel Segura al Conservatori professional de Música de Palma i amb Maria del Carme Poch a Barcelona.

La seva faceta musical destaca com a director coral de les formacions Mallorca Gay Men’s Chorus, Cor Ciutat de Mallorca i el Palma Góspel Singers, realitzant concerts a tota la Illa de Mallorca, Menorca, Barcelona, Madrid, Sevilla, València, Roma, Munich, Londres i moltes altres ciutats.

Com a cantant estudia actualment  amb Joana Llabrés i Maria Victòria Cortes al Conservatori Professional de Música de Palma i ja ha realitzat diversos concerts juntament amb la Jove Orquestra de les Illes Balears juntament amb la soprano Irene Mas, la Banda de Música de Santanyí i actualment el recital que juntament amb Maria Victoria Cortès al piano han presentat a Capdepera als Jardins de Sa Torre Cega. El 2019 ha actuat com a solista al concert Més de 3 tenors amb el MGMC al Castell de Bellver i Palau de congressos de Palma i al maridatge de vi i òpera de Son Vich de Superna junt amb la soprano Marga Cloquell.

FRANCESC BLANCO – piano
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ketevan Kemklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.

COR CIUTAT DE MALLORCA
A finals de 2013, diversos components de l’Orfeo Mayurqa i del Mallorca Gay Men ‘s Chorus, al costat d’alguns estudiants d’art dramàtic, decideixen ajuntar-se per poder participar al festival de corals que se celebra tots els anys a Tarragona. Es demana la col·laboració del director coral Joan Laínez, que s’apunta al projecte i comença a escollir diferents temes per interpretar-los en el festival, centrant-se en la música gospel i ritmes afins.
El cor s’estrena el 2 de març de 2014 a un concert de música gospel. A aquest concert se suma un a Felanitx i un altre més, al maig, convidats a participar al Festival de Primavera de la UOM. Una col·laboració amb el Cor Cantus Firmus – SC La Violeta (de Centelles, Barcelona). I la petició de músics de l’Orquestra Simfònica Illes Balears per acompanyar-los en el concert de presentació del documental “Acords, del Cel al carrer”.
Els compromisos musicals que comencen a omplir l’agenda del Ciutat: Concert del Dia Europeu de la Música, Concert gospel a les Nits a la Fresca d’Andratx (amb un ple total), Concert Benèfic a Lloseta (amb l’assistència de més de 900 espectadors ), Concert al costat del Cor Vivace a Palma de Mallorca, Concert a Benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, dos concerts nadalencs (acompanyats per la Jove Orquestra Illes Balears i el Mallorca Gay Men ‘s Chorus) …
Decidits a fer un pas més en el seu recorregut musical, els gairebé vuitanta integrants que formen en aquest moment el Cor Ciutat de Mallorca es decideixen, per ampliar i incloure en el seu repertori, per obra una inèdita a Espanya: el “Eternal Light: A rèquiem “, del compositor Howard Goodall. Obra que s’estrena, al costat de la Jove Orquestra Illes Balears i el Cor Cantus Firmus – S-C- La Violeta a Felanitx i que és portada a la Sagrada Família de Barcelona, Centelles i al Teatre Principal de Palma.
Al juny, i acompanyats de nou per la Jove Orquestra Illes Balears, s’estrenen en Andrtax la simfonia “Serra de Tramuntana”, del jove compositor mallorquí Antoni Mairata, encarregada per l’ajuntament d’aquesta població en honor a la Serra de Tramuntana.
I segueixen els concerts, al costat de la Banda de Música de Campos, la Banda de Música de Llucmajor, el Cor Ciutat de Tarragona.
Actualment, sense deixar de banda els concerts de música gospel, el Cor Ciutat de Mallorca es troba preparant el seu nou repertori, que serà estrenat a finals de març. En aquesta ocasió l’obra escollida és la Mass of the Children (Missa dels nens) del reputat compositor anglès John Rutter.