HISTÒRIA DE BABAR, el petit elefant

Música de Francis Poulenc i text de Jean de Brunhoff

CATERINA M. ALORDA I FIOL – narradora

FRANCESC BLANCO – piano

Els contes de Babar (un dels més populars contes infantils amb intenció didàctica del segle XX) varen néixer a França fa 75 anys (1932) escrits i dibuixats per Jean Brunhoff i van ser tan populars que deu anys mes tard (1940-45), el compositor francès Francis Poulenc va escriure la música que acompanya la primera aventura de l’entranyable elefantet, que ha arribat a ser de referència obligada per a moltes generacions.
Es tracta d’una obra per a recitador i piano on la música acompanya l’acció de les primeres aventures de Babar (La mort de la seva mare per un caçador, el descobriment de la ciutat, la vella dama, els seus cosins Artur i Celeste i la coronació de Babar com a rei dels elefants), un elefantet tan popular, que els seus contes han estat traduits a 17 llengües.
En l’argument, Babar enfronta la civilització humana amb la innocència pròpia dels animals i dels nins, on aquests participen en la història en la creació d’un món ideal.
L’espectacle va precedit d’un breu taller on s’identifiquen les melodies de Poulenc amb els personatges, accions i situacions del conte. Tot seguit, el conte que mescla narració i música, va acompanyat de la projecció d’imatges que reforcen les accions del conte.

CALENDARI
  • Events are coming soon, stay tuned!