5 de juny a les 19:30 h Claustre de sant Domingo, Pollença amb vins de Can Axartell

VENDA ONLINE POLLENÇA

6 de juny a les 20 h Bodega son Juliana, Santa Eugènia

Aforament complet

19 de juny a les 20 h Bodega Oloron, Alaró

VENDA D’ENTRADES UNA HORA ABANS  A LA TAQUILLA DEL CONCERT

 Jorge Tello – baríton

Joan Laínez – tenor

M. Victòria Cortès – piano

PROGRAMA

Udite, udite, o rustici “L’elisir d’amore” G Donizetti

Questa e quella “Rigoletto” G. Verdi

Cortigiani vil razza dannata “Rigoletto”   G. Verdi

In un coupé “La Bohème” G. Puccini

Tarda é la notte “Tosca”  G. Puccini

Viva il vino spumeggiante “Cavalleria rusticana” P Mascagni

Invano Alvaro “La forza del destino” G. Verdi

E sempre lava….Dammi i colori “Tosca” G. Puccini

O Carlo, Ascolta… “Don Carlo” G. Verdi

Mamma, quel vino generoso “Cavalleria Rusticana” P Mascagni

Votre toast “Carmen” G. Bizet

Io l’ho perduta…Dio che nella’alma infondere amor “Don Carlo” G. Verdi

 

Jorge Tello, baríton

Baríton resident a Mallorca, desenvolupa la seva carrera musical dins del repetori verista italià, estrenant darrerament rols com el de “Scarpia” de Tosca de Puccini a Viena (Àustria) i el de “Tonio” de Pagliacci de Leoncavallo a Recanati (Itàlia), com el d’”Alfio” de Cavalleria Rusticana de Mascagni a Sicília (Itàlia). Va començar la seva trajectòria amb l’Òpera de Sabadell, estrenant diversos rols entre els quals destaca el de “Figaro” de Il Barbiere di Siviglia de Rossini, a més del de “Schaunard” de La Bohème de Puccini i “Mercutio” de Roméo et Juliette de Gounod, entre d’altres. “Figaro” de Rossini ha estat un paper molt recurrent en la seva carrera, amb el qual s’ha presentat, a part de a la Temporada d’Òpera de Catalunya, en el Gigli Opera Festival de Recanati – Itàlia, dins de la Temporada de l’Associazione Villaincanto, sota la direcció del Mestre Riccardo Serenelli, i també en diversos teatres italians.
En el repertori verdià, “Giorgio Germont” de La Traviata és un altre dels rols que alterna amb molta freqüència, tant a Barcelona com a la temporada del mestre Serenelli. També ha tingut l’oportunitat de cantar el titànic “Rigoletto” a Villa Caprile – Pesaro i al Teatro Fusco di Taranto, dins el marc del Taranto Opera Festival (Itàlia).
En la Temporada d’Òpera de Lima-Perú ha interpretat el paper de “Valentin” de Faust de Gounod, dirigida per Matteo Pagliari, i el rol de “Gusmano” d’ Alzira de Verdi, dirigida per Óliver Díaz al Gran Teatro Nacional de Lima, la qual va guanyar el Premi a la Millor
Producció d’Òpera, atorgat per OPERA XXI (Asociación de Teatros, Festivales y Temporadas Estables de Ópera en España).
Inicia la seva col·laboració en la Temporada d’Òpera del Teatre Principal de Palma a l’òpera Werther de Massenet en el paper de “Le Bailli” a l’any 2018.

Entre els seus propers compromisos es troben els rols de:
- Gusmano (copertura), Alzira de Verdi, Opera Wallonie Liège (Bélgica)
- Giorgio Germont, La Traviata de Verdi, Palau de la Musica Catalana
- Gusmano (copertura), Alzira de Verdi, Euskalduna ABAO (Bilbao)
Joan Laínez, tenor 

Nascut a Llucmajor, estudià piano amb Maria Antonia Noguera, per després continuar els seus estudis amb Margalida Palou i Miquel Segura al Conservatori professional de Música de Palma i amb Maria del Carme Poch a Barcelona.

La seva faceta musical destaca com a director coral de les formacions Mallorca Gay Men’s Chorus, Cor Ciutat de Mallorca i el Palma Góspel Singers, realitzant concerts a tota la Illa de Mallorca, Menorca, Barcelona, Madrid, Sevilla, València, Roma, Munich, Londres i moltes altres ciutats.

Com a cantant estudia actualment amb Joana Llabrés i Maria Victòria Cortes al Conservatori Professional de Música de Palma i ja ha realitzat diversos concerts juntament amb la Jove Orquestra de les Illes Balears juntament amb la soprano Irene Mas, la Banda de Música de Santanyí i actualment el recital que juntament amb Maria Victoria Cortès al piano han presentat a Capdepera als Jardins de Sa Torre Cega. El 2019 ha actuat com a solista al concert Més de 3 tenors amb el MGMC al Castell de Bellver i Palau de congressos de Palma i al maridatge de vi i òpera de Son Vich de Superna junt amb la soprano Marga Cloquell.


MARIA VICTÒRIA CORTÈS, piano

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia). Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90?, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca. Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.