AJORNAT PEL COVID-19

15 de maig a Vins Nadal, Binissalem

Mar Campo – contralt

Joan Laínez – tenor

Francesc Blanco – piano

MAR CAMPO – contralt
Neix a València el 1983. Comença la seva formació musical als 7 anys a Joventuts Musicals d’Alcalá d’Henares (Madrid), i compagina els estudis de piano i solfeig amb la seva formació acadèmica i en 2005 es llicencia en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Madrid.
El 2009 inicia els seus estudis de cant líric de la mà d’Alicia Nafé, i ingressa al Conservatori Superior de les Illes Balears. Un any més tard es trasllada a l’Escola Superior de Cant de Madrid on obté la llicenciatura.
Ha rebut classes magistrals d’Amelia Felle, Dolora Zajick, Mariella Devia, Francesca Roig, Raúl Giménez, Montserrat Caballé, Immaculada Egido, Lorenzo Regazzo, Giulio Zappa, Miquel Ortega, Marc Evangelisti, Michele D’Elia, entre d’altres.
Des del seu debut el 2010 al Teatre Principal de Palma de Mallorca amb el paper de Mrs Noé (Britten) ha treballat amb directors com Carlos Kalmar, interpretant El Sombrero de tres picos amb l’orquestra simfònica de RTVE. Amb Matteo Pagliari, amb l’Orquestra Simfònica de Tenerife, o amb Miquel Ortega dirigint l’Orquestra Simfònica de Palma, on també va treballar amb Cristóbal Soler a l’òpera María Moliner, entre d’altres.
En 2014 va participar al programa d’Òpera Studio de Tenerife interpretant el paper de Tisbe, (La Cenerentola, Rossini), teatre en què també ha cantat recentment “Il Viaggio a Reims” (Rossini), sota la batuta de Yi-Chen Li .
Ha participat al Festival “Rossini in Wildbad”, Alemanya, amb els rols de Ruggiero (Il conte vaig donar Marsico) i Eloísa (Bianca i Gernando) de Donizetti, gravat en directe per a Naxos, dirigit per Antonio Fogliani.
La seva inusual veu de contralt destaca també en l’àmbit de l’Oratori: Stabat Mater de Pergolesi a l’Auditori Nacional, Petite Messe Solennelle de Rossini, Glòria de Vivaldi, Messies de Händel, Nelsonmesse de Haydn, entre d’altres.

 

Joan Laínez, tenor

Nascut a Llucmajor, estudià piano amb Maria Antonia Noguera, per després continuar els seus estudis amb Margalida Palou i Miquel Segura al Conservatori professional de Música de Palma i amb Maria del Carme Poch a Barcelona.

La seva faceta musical destaca com a director coral de les formacions Mallorca Gay Men’s Chorus, Cor Ciutat de Mallorca i el Palma Góspel Singers, realitzant concerts a tota la Illa de Mallorca, Menorca, Barcelona, Madrid, Sevilla, València, Roma, Munich, Londres i moltes altres ciutats.

Com a cantant estudia actualment amb Joana Llabrés i Maria Victòria Cortes al Conservatori Professional de Música de Palma i ja ha realitzat diversos concerts juntament amb la Jove Orquestra de les Illes Balears juntament amb la soprano Irene Mas, la Banda de Música de Santanyí i actualment el recital que juntament amb Maria Victoria Cortès al piano han presentat a Capdepera als Jardins de Sa Torre Cega. El 2019 ha actuat com a solista al concert Més de 3 tenors amb el MGMC al Castell de Bellver i Palau de congressos de Palma i al maridatge de vi i òpera de Son Vich de Superna junt amb la soprano Marga Cloquell.

FRANCESC BLANCO – piano

Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg.

Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.

Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears.

Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.

Ha treballat amb cantants com Ketevan Kemoklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.

En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.