Hansel i Gretel ens conta com la unió fa la força i així es superen les dificultats amb més facilitat. És la història de dos infants als què la gola i el mal comportament porta grans problemes. La seva astúcia i col.laboració els lliurarà d’una bruixa malvada i d’un destí fatal.

La música del compositor alemany tardoromàntic i assistent de Richard Wagner, Engelbert Humperdinck (1854-1912) serveix per contar-nos aquesta història que escoltarem en una versió de 45-50 minuts de durada cantada i xerrada en català amb quatre cantants que interpreten set personatges de l’òpera. L’orquestra s’ha reduït al piano i la flauta.

Hansel i Gretel són dos infants una mica desobedients. Quan la mare s’enfada amb ells els envia a cercar maduixes al bosc sense saber que allà hi viu la bruixa golafre, una bruixa que es menja els nins. Es fa de vespre i els nins s’espanten perquè no troben el camí de tornada. Més tard descobreixen una caseta de xocolata i pastissos. La tasten sense saber que pertany a la bruixa golafre qui els fa un encanteri perquè no puguin fugir. Se’ls vol menjar però ells  la fiquen dins el forn.

Després de tres produccions operístiques en català d’EUROCLÀSSICS –La flauta Màgica de Mozart (2006), El barber de Sevilla de Rossini (2008) i Les noces de Figaro de Mozart (2009)- les directores de les dues darreres produccions ens porten l’òpera més infantil de les estrenades fins ara.

Edat recomanada: de 5 a 12 anys

 

Fitxa artística:

Direcció d’escena: Euge Corbacho

Direcció musical: M. Victòria Cortès

Hansel: Isabel Cañada, Irene Mas – sopranos

Gretel: Maria Casado, Laura de la Fuente - sopranos

Bruixa i mare: Inma Hidalgo – soprano

Pare i mag: Pere Joan Costa, Miquel Estelrich – tenors

Piano: M. Victòria Cortès

Flauta: Marta Alcover

Escenografia: Kake Portas

Il.luminacio: Toni Adrover

Comprar Entrades

EUGE CORBACHO, directora d’escena
Nascuda a Palma. Inicia la seva formació al Teatre Principal i la completa al centre dramàtic di Marco i a la Universitat de les illes Balears. Realitza estudis de cant al Conservatori de Palma de Mallorca amb Antoni Aragón i a Barcelona acaba cant amb el premi d’honor. Paral.lelament rep classes de cant de F. Lázaro i de repertori amb M. Pujol. Ha assistit a lliçons magistrals amb L. Climent, S. Orfila, B. Giaiotti, E. Fiorillo, A. Mª Sánchez, S. Greenberg, D. Aronson i S. Corbacho. Ha estat semifinalista al concurs de cant M. Ausensi. Ha ofert concerts i espectacles escenificats com a cantant solista arreu dels Països Catalans i al sud de França (Foyer del Gran Teatre del Liceu, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Teatre Poliorama, Institut Cervantes de Touluse…). Ha cantat The Fairy Queen de Purcell i Stabat Mater de Pergolessi i rols principals de nombroses sarsueles. Al repertori de sarsuela ha representat els següents rols: Pepa de “Agua, azucarillos y aguardiente”, Aurora de “Doña Francisquita”, Menegilda de “La Gran Via”, Rosita de “Luisa Fernanda”, la Marquesita de “El Barberillo de Lavapiés”, Dolores de “La Dolorosa”, Mari Pepa de “La Revoltosa”, Rosalía de “La Bruja”, Rosina de “La Dogaresa”, Antonelli de “El dúo de la Africana” i Pilar de “Gigantes y Cabezudos”. El 2009 representa el rol de Flora de l’òpera “La Traviata” de G. Verdi al Castell de Son Mas i Castell de Bellver (Mallorca) i posteriorment al Palau de la Música de Barcelona. Compagina la faceta de cantant amb la de directora d’escena d’òperes (Ha dirigit les produccions d’Euroclàssics per a públic familiar El Barber de Sevilla de Rossini i Les noces de Figaro de Mozart), sarsueles i musicals arreu de l’estat espanyol. Actualment cursa els estudis superiors d’Art Dramàtico, especialitat de Direcció d’Escena, a l’ESAD de València.

M. VICTÒRIA CORTÈS, piano i directora musical
Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Habitualment realitza concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000 i als festivals internacionals de Deià, Cel.la Chopin de Valldemossa, Antoni Lliteres d’Artà, de’s Plà de Mallorca, Concerts de Primavera d’Inca, Clásicos del Siglo XX, Festival d’Hivern, Hivern a Mallorca), Catalunya (Cripta Gaudí, Auditori de Caja Madrid, Auditori del Corte Inglés, Palau Moja i al Conservatori del Liceu), Àustria (Hochschule Mozarteum i Schloss Leopoldskron) i Bulgària (Festival de Primavera de Sofia). Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90?, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”. Dins el camp de la música de cambra ha realitzat una gran activitat acompanyant a personalitats musicals com Javier Bonet o Manuel Miján, així com treballant amb diverses agrupacions estables. D’entre aquestes destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. Ha realitzat diversos concerts pedagògics arreu de Mallorca. Com a docent, ha estat durant tres anys professora acompanyant d’instrument. Actualment és profesora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

ISABEL Mª CAÑADA, soprano lírico-lleugera
Isabel Mª Cañada Luna neix a Málaga el 1989. El 1995 ingressa en el Conservatori de les Illes Balears en l’especialitat de piano. En 2006 comença els estudis de cant amb la soprano Joana Llabrés. Més endavant rebrà classes de Silvia Corbacho, Francisco Valls y Alicia Nafé, entre d’altres.
Actualment reb classes d’Alicia Nafé i Francesc Valls.
Ha realitzat cursos amb Ana Mª Sánchez, Ileana Cotrubas, Silvia Corbacho, Francesc Valls, Reneé Collo, Sylvia Geszty, Enrico Facini, Sylvia Greenberg y Siegfried Jerusalem.
Col.labora habitualment amb la Capella Mallorquina amb la qual ha participat com solista i corista a Sarsueles com “Doña Francisquita”, “El barberillo de Lavapiés”, “La bruja” on interpretà el paper de La novícia Ana, en múltiples concerts a escenaris com l’Auditòrium de Palma de Mallorca o “El Castell de Bellver”, Alemània,  amb la Europa Chor Akademie.
A més ha realitzat concerts com solista a l’Auditòrium de Palma de Mallorca, entre d’altres, amb l’orquestra simfònica Ciutat de Palma.
Ha participat en diversos projectes amb el Conservatori Professional de les Illes Balears, com per exemple “El Arca de Noé”, on interpretà el paper solista de Sem o “Júpiter i Semele”, on interpretà el paper solista d’Enarreta.
Ha col.laborat com solista en diverses produccions líriques de la ma d’ Euroclàssics, entre elles “Les noces de Figaro” on interpretà el paper de Contesa i de Cherubino.
Ha participat en concursos de cant televisius.
Forma part de la Asociació Artística de Teatre ÁGARA.
Així mateix ha interpretat concerts de piano.També se cultiva com cantant en altres estils como Soul, Latin Jazz, Swing, Pop Soul, Pop Internacional y Pop rock.
Actualment forma part de “Sopran & Sax”, duet de soprano i saxòfon amb el que ofereix concerts a Mallorca. Ha realitzat treballs com model de publicitat.

IRENE MAS, soprano
Neix a Palma de Mallorca l’any 1989, i comença els seus  estudis musicals de violí als 6 anys. Posteriorment entra al Conservatori professional de música i dansa de Palma, on acabarà el grau professsional. Obtenent menció honorífica al premi extraordinari de fi de grau. Més  tard començarà també  els estudis de cant.
Ha rebut clases de cant dels mestres Antoni Aragón, Francisco Valls, Judith Borràs, Ben Smolder, Hope Koehler i Tedrin Lindsay i ha assistit al curs internacional de música de la UIB.
Forma part dels cors del Teatre Principal de Palma, amb els quals ha tengut l’oportunitat de participar a un gran nombre d’òperes, treballant també  com a regidora d’escena (la Bohème 2010). També al Teatre Principal ha participat a les aules Teatrals, interpretant  espectacles com “Una nit de  musicals”, “Òpera soiré” o “Leonce i Lena”.
Col·labora habitualment amb distintes formacions, com la Capella Mallorquina o el corEuroclàssics, i ha realitzat les òperes “ Júpiter i Semele”(Eivissa) i “El Arca de Noé”(Teatre Principal Palma).
Ha participat als recitals de cant i de música de cambra del Tour 2010, al Centre Cultural Sa Nostra i al Teatre de Capdepera.
Actualment cursa cant amb el mestre Antoni  Aragón i el darrer curs del Grau Superior de violí amb els mestres Agustín León Ara i Jose M. Álvarez Losada, a la vegada que realitza cursos de perfeccionament  de violí, música de cambra i violí barroc. Forma part de l’orquestra Barroca Ars Musicae i de la Jove Orquestra de Balears, a part de nombroses col.laboracions amb altres orquestres, com la OJIPC o la  Jove Orq. Barroca de Mallorca. Ha tocat sota la batuta de  mestres com Salvador Brotons, Felipe Aguirre, Philipe Bender, Mario Margliota, Salvador Mas, Alfons Reverté, Manel Valdivieso, Josep Caballé, Ernest Martínez Izquierdo, o Enrique Garcia Asensio i acompanyant a cantants de prestigi com Plácido Domingo o Joan Pons.
 

MARIA CASADO, soprano
Nascuda a Palma de Mallorca al 1982, comença la seva formació musical a la seva ciutat natal abans d’entrar al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, on obté la Menció d’Honor de Cant. Ha rebut consells de Nancy Argenta, Gerd Türk i Sylvia Geszty entre d’altres. Actualment continua els seus estudis amb Ana Mª González i Enrique Ricci.
Ha oferit concerts i recitals a distints llocs de Catalunya, Aragó, Castella i Balears.
Entre les obres que ha interpretat destaquen, a l’àmbit sacre, l’Stabat Mater de G. B. Pergolesi, el Réquiem de G. Fauré, el Gloria de A. Vivaldi, la Messe de Minuit de M.A. Charpentier i la gravació de la Missa Angelorum de J. Cererols. A l’àmbit líric, els rols d’Olympia (“Les Contes d’Hoffmann”, J. Offenbach), Marie (“La Fille du Régiment”, G. Donizetti), Susanna (“Le Nozze di Figaro”, W. A. Mozart), les distintes parts de soprano al “King Arthur” de H. Purcell i Raquel (“El Huésped del Sevillano”, J. Guerrero).

 

LAURA DE LA FUENTE, soprano
Pendent d’actualitzar.

INMA HIDALGO, soprano
Nascuda a Barcelona, començà la seva formació musical i teatral en el 2002 a la Fundaciò del Teatre Principal de Palma, ingressant com a membre del Cor Juvenil i de l’ Aula Teatral, amb el professor Carles Pujols, on realitzà diferents obres teatrals i musicals destacant “La vida en un instant” i “Una nit de Musicals”.
Des del 2005, forma part del Cor Titular del Teatre Principal, col.laborant en els diferents muntatges de les Temporades d’Ópera del teatre.
Actualment, estudia cant en el Conservatori Professional de Música i Dança de Mallorca, amb la professora Joana Llabres, i cursa Magisteri Musical a la UIB.
Ha interpretat el rol de Patge a l’ópera “Rigoletto” de Verdi, sota la direcció musical de Carlo Palleschi, i el rol de Marcellina en la producció d’Euroclassics “Les Noces de Fígaro”, sota la direcció de Mª Victoria Cortés. 

PERE JOAN COSTA, tenor
Nascut a Palma l’any 1965, compta amb una àmplia formació en arts escèniques, així com també de tipus musical i líric. Ha participat en nombrosos muntatges musicals i teatrals (Desbarats, Mort de Dama, La Passió, La meva Ismènia, King Arthur… ), així com també ha fet anuncis publicitaris i curtmetratges.  Va formar part dels conjunts musicals  Eclipse i  Línea Contínua.
També ha estat membre del cor de la Fundació del Teatre Principal de Palma dins la corda de tenor. Ha actuat a diverses Sarsueles com a solista (Gigantes y cabezudos, Los gavilanes, Doña Francisquita com a Cardona, El barberillo de Lavapiés com a Lamparilla, La tabernera del puerto… )  i cal destacar la seva feina com a cantautor i compositor de més de cent cançons tant en català com en castellà.
Ha cantat el paper de Bartolo en l’adaptaci ó per a escolars d’Euroclassics del Barber de Sevilla de G. Rossini.

MIQUEL ESTELRICH, tenor
Nascut a Santa Margalida. Inicia els seus estudis musicals a l’Escola de Música del seu poble natal amb l’instrument de piano, rebent classes d’aquest  amb la professora Diana Miguel.  Cursà Magisteri Musical a la Universitat de les Illes Balears, i al mateix temps, comença els estudis de cant al Conservatori Professional de Música i Dança de Mallorca amb la soprano Joana Llabrés. Actualment continua els estudis amb el tenor Antoni Aragón. Ha rebut classes de la mezzosoprano Francesca Roig, de la soprano Rosa M. Conesa, de la soprano Anna Belén Gómez i del baríton Xavier Baulies al Curs Internacional de cant de Sant Cugat del Vallès 2009.
Ha participat en la “Messa da Requiem” de G.Verdi i a “Cavalleria Rusticana” de P. Mascagni, sota la direcció de José María Moreno. Ha interpretat el Paper de Compte d’Almaviva a “Le nozze di Figaro” amb Euroclàssics, amb la direcció musical de Mª Victoria Cortés i la direcció escènica d’Eugenia Corbacho.

 

 

MARTA ALCOVER, flauta travessera
Nascuda a Palma, inicia els seus estudis al Teatre Principal de Palma, on va obtenir el seu primer premi en el I Concurs de Joves intèrprets. Va continuar la seva formació al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears obtenint la titulació l’any 2006. Va resultar finalista al “Concurs Nacional de Joves Intèrprets” ciutat de Xàtiva, va aconseguir el segon premi al concurs Arjau de Barcelona, en la modalitat de música catalana, així com també va obtenir per unanimitat la menció d’honor en el concurs organitzat pel Seminari Internacional de Música a València. Ha sigut membre de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, dirigida per Salvador Brotons. També de l’orquestra segle XXI i la Bruckner Akademie Orchester, sota la direcció de Jordi Mora. Així com també, ha tocat amb la Jove Orquestra Balear.  Fou seleccionada per a la Internationales Junge orchester Akademie i preseleccionada per a la Jove Orquestra Mundial a les audicions d’Espanya. Ha col.laborat amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i la Banda Municipal de Música de Palma. Recentment, ha participat en el cicle de concerts “Un hivern a Mallorca”, organitzat  per la Conselleria de Turisme. Ha assistit a cursos de perfeccionament amb flautistes de reconegut prestigi com Pierre-Yves Artaud, Vicens Prats, Joana Guillem, Robert Winn, Benoit Fromanger, Vicent Lucas o Michael Martin Kofler, entre d’altres. Actualment, està cursant un màster en interpretació musical amb Magdalena Martínez, solista de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (Palau de les Arts Reina Sofia).

MARIÀ PORTAS PALOU “ KAKE “ , escenografia

Nascut el 21 de Juliol de 1957 a Palma. Resident a Esporles. Artista plàstic

Va iniciar la seva activitat professional, com artista plàstic amb la construcció de material escenogràfic l’any 1995, creant un drac per al grup de Teatre de Bunyola i uns caps grossos per al grup de teatre Cucorba. A partir del 1997 comença a pintar decorats i a construir elements decoratius per a les produccions operístiques i teatrals del Teatre Principal de Palma, alternant amb la creació i construcció d’escenografia per a l’Associació Taller de Teresetes.

És a partir de 1998 que comença amb la creació de la primera bèstia de foc “Corb de Sant Nofre” i dos anys mes tard s’inicia en la construcció de gegants amb “En Cabrit i en Bassa” d’Alaró.

Des de llavors ha seguit amb la creació de caps grossos com: La colla de Dimonis del Centre Cultural de Campos. dels gegants: Na Fàtima i el Bou de Puigpunyent. “ En Toni i en Juan “ (colla de xeremiers) de Muro, na Maria enganxa i el gegant des macolí de Felanitx, i de les bèsties de foc :”Na Marranxa” i “Na Marranxeta” d’Alaró, “En Freu” de Campos, “Es Boc de Sa Vilanova” d’Esporles.

Des de L’any 2002 es proposa dedicar-se a la creació artística pròpia. El bagatge professional adquirit el darrers anys, amb la construcció d’escenografies, gegants i bèsties, li permet treballar amb bon domini de materials, tractaments i acabats que aplicarà a las seves escultures.

El juny de l’any 2006 inaugura la seva primera exposició a la Galeria Gabriel Vanrell de Palma.

Creació del premis per al Fòrum Internacional d’investigació en cuina i nutrició a la Mediterrània.

Març de 2007 col·lectiva ” fet a Esporles” a Can Pere Ignasi de Campos

Abril de 2007 X Mostra d’Escultura a Santa Maria del Camí.

2008 Creació del premi Antoni Sastre (Banyalbufar)

Maig de 2009 “micromos” exposició a l’antic convent de Ca ses Monges de Costitx.

2009 Creació d’escultura per al Grup de Memòria Històrica d’Esporles.

ANTONI ADROVER, il.luminació.

Nascut a Palma, treballa com a tèncic a la Fundació pel Conservatori Superior de Música de Balears, on ha il.luminat els diferents concerts i produccions de dansa dels conservatoris, col.laborant amb Pere Noguera.

Ha realitzat la il.luminació de Les noces de Figaro de Mozart estrenada per Euroclàssics el 2009.