Maridatge de vi i òpera

ENTRADES PER SON JULIANA

ENTRADES PER SON BORDILS

STREAMING NÚRIA VILÀ


Núria Vilà – soprano

Francesc Blanco – piano

amb la col.laboració de la mezzosoprano Marta Serra

6 i 7 d’agost

Bodega Son Juliana

Bodega Son Bordils

Presentam un maridatge de cançó i òpera amb gastronomia a partir d’un repertori on les lletres ens parlen de vi, amor i de festa.

 

«La música és el vi que inspira noves creacions i jo sóc Bacus que premsa aquest deliciós vi per als homes i els embriaga espiritualment.» Ludwig van Beethoven

 

Programa

 

“La música és el vi que omple la copa de el silenci” Anònim

Hymne à Bacchus, Orphée, J. Offenbach

Mescetemi il vino!, Brindisi, G. Verdi

Amiamo, cantiamo, L’Orgia, G. Rossini

Duet dels gats, Rossini

Entreacte de Carmen, G. Bizet

 

«Un got de vi en el moment oportú val més que totes les riqueses de la terra» Gustav Mahler

Ah chi mi dice mai, Don Giovanni, W. A. Mozart

Quando me’n vo, La Bohème, G. Puccini

Vissi d’arte Tosca, G. Puccini

Belle nuit, Les Contes d’Hoffmann, Offenbach

Intermezzo Cavalleria Rusticana, P. Mascagni

 

“España, el bell país de el vi i de les cançons.” Goethe, Faust.

Cançó de Frou-Frou, Frou-Frou del Tabarin, C. Lombardi

No se qué siento aquí de Chateau Margaux, M. F. Caballero

Meine lippen, Giuditta, F. Lehar

 

 

NÚRIA VILÀ – soprano

Núria Vilà neix a Barcelona. Finalitza els estudis de Cant de Grau Superior al Conservatori Superior de Música del Liceu amb les màximes qualificacions sota el mestratgte de Carmen Bustamante.

Ha cantat al Gran Teatre del Liceu el rol de Frasquita a Carmen de Bizet i Cendrillon de Massenet (2n esperit, domèstica, 2ª noia).

Amb l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell ha cantat Nabucco de Verdi (Anna), La Bohème de Puccini (Musetta), La Flauta Màgica (Primera Dama), Le Nozze di Figaro (Susanna), Don Giovanni (Donna Anna) i Così fan tutte (Fiordiligi) de Mozart completant així la trilogia Mozart/Da Ponte en escena. Així mateix, també ha cantat el rol d’Adina de l’Elisir d’amore de Donizetti i Violetta Valéry de la Traviata de Verdi.

Ha participat en altres produccions El Giravolt de Maig de Toldrà (Rosaura) i Dido i Eneas de Purcell (Second Woman).

En el camp d’oratori, concert i simfònic cal destacar obres com el Gloria y Magnificat de Vivaldi , La Missa Brevis en F de J. Haydn, el “Somni d’una nit d’estiu” de F. Mendelssohn, La Novena Simfonia de Beethoven i Stabat Mater de Rossini i ha cantat amb l’Ensemble de l’Orquestra de Cadaqués realitzant concerts a l’Auditori Nacional de Madrid i l’Auditori de Saragossa amb música de Robert Gerhard i Xavier Montsalvatge.

Ha ofert concerts arreu de Catalunya amb la finalitat de donar a conèixer les creacions musicals de dones compositores com Clara Schumann, Fanny Mendelssohn, Alma Mahler, etc.

En el camp de la sarsuela ha cantat els següents títols: La del Soto del Parral de Soutullo y Vert(Aurora), Cançó d’amor i de guerra de F.M. Valls (Francina), Luisa Fernanda de Federico Moreno Torroba (Luisa Fernanda), El cantar del Arriero de Fernando Díaz Giles (Mariblanca), Huésped de El Sevillano de Guerrero (Raquel), Black el payaso de Sorozábal (Princesa Sofía), Agua azucarillos y aguardiente (Manuela) de F. Chueca, La del Manojo de rosas (Ascensión) de Sorozábal, etc.

Ha treballat amb Francesca Roig així com també ha rebut classes de la mà de Mariella Devia, Irene Theorin, Juan Lomba, Desirée Rancatore, Cindee Sanner, Claudia Patacca, Viorica Cortez, Raquel Pierotti, etc.

Ha guanyat el Primer premi en la modalitat de Cant en el 14è Concurs Internacional de música Josep Mirabent i Magrans. Ha estat Segon premi en el 6è Concurs Internacional Germans Pla Ciutat de Balaguer i 2n Premi en el IX Festival de Músics Joves de Catalunya. Ha estat finalista en el XII Concurs de Cant “Premi Manuel Ausensi”.

Marta Serra – mezzosoprano

És estudiant de cant amb la professora  Joana Llabrés al conservatori professional de Mallorca.

Ha cantat a varis musicals amb OZ centro de artes escénicas i Max Teatro musical.

Ha estat cantaire de la Coral de Dones  de la UIB,  Orfeó Universitari i  Coral Juvenil de la UIB.

Ha participat a l’òpera al carrer del 24è Festival d’hivern i ha cantat com a solista el Requiem de Mozart amb Ensemble Tramuntana simfònic dirigit per Barry Sargent

FRANCESC BLANCO – piano

Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.

Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.

Ha treballat amb cantants com Ketevan Kemoklidze, Eduardo Aladrén, Klaus Mertens, Markus Schäfer, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, José Manuel Sánchez, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, Maia Planas, Guiomar Cantó, Andrea Jiménez, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Margarita Rodríguez, Waltraud Mucher, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Antoni Lliteres, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.

En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.