25 de setembre a les 20.00 h Palau de Congressos de Palma

VENDA D’ENTRADES

STREAMING SABINA PUÉRTOLAS


Sabina Puértolas – soprano

Francesc Blanco – piano

PROGRAMA

- Dos baladas de Albéniz  (La lontananza, Moriró)

-  Se´l mio duol (Rodelinda. Alcina de Händel )

-  Deh, vieni non tardar  (Le Nozze di Fígaro de Mozart )

 - Aubade de M. Escalas (piano sol)

 - Una voce poco fa  (Il barbiere di Siviglia de Rossini )

- Care compagne (La Sonnambula de Bellini)

 - Vals en si menor de M. Escalas (piano sol)

-  Dos canciones Amatorias de Granados ( Gracia mia, Mañanica era )

-  Goizeko eguski argiak ( Mirentxu, Guridi )

- Carceleras ( Las hijas del Zebedeo de Chapí )

Sabina Puértolas – soprano

Sabina Puértolas és una de les sopranos espanyoles més internacionals, reconeguda per les seves interpretacions d’un ampli repertori de bel cant i música barroca, com Marie (La fille du régiment, Donizetti), Gilda (Rigoletto, Verdi), Amina (La sonnambula, Bellini ), Susanna (Le nozze di Figaro, Mozart), Adina (L’elisir d’amore, Donizetti), Rossina (Il barbiere di Siviglia, Rossini), Poppea (L’incoronazione di Poppea, Monteverdi), o Rodelinda (Rodelinda, Händel), en teatres com la Royal Opera House de Londres, el Reial de Madrid, el Liceu de Barcelona, el Teatre Municipal de Santiago de Xile, l’ Ópera de Seattle (Estats Units) o el Centre Nacional d’Arts Escèniques de Pequín.

Després de cursar estudis musicals en el Conservatori Professional de Música “Pablo Sarasate” de Pamplona es va traslladar a Itàlia, becada pel Govern de Navarra, on va continuar la seva formació en les acadèmies Chiggiana de Siena i Verdiana de Busseto, sota la tutoria de Carlo Bergonzi . Recibiu, a més, classes magistrals de Victòria dels Àngels, Miguel Zanetti i Dafne Evangelatos.

Guanyadora del concurs Operalia, en la categoria de sarsuela, va guanyar els concursos Ricardo Zandonai, Nacional de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals, Luis Mariano, Francisca Quart i Manuel Ausensi.

L’any 2001 va debutar al Teatre alla Scala de Milán, sota la direcció del mestre Riccardo Muti, interpretant el paper d’Oscar en Un balol in maschera, de Verdi. Des de llavors ha desenvolupat una intensa carrera internacional, dirigida per mestres com David Curtis, Christophe Rousset, Alain Guingal, Gianluca Capuano, Jesús López-Cobos, Paolo Arrivabeni, o Antonino Fogliani, entre altres.

A España ha cantat a Madrid (Teatro Real, Teatro de la Zarzuela), Barcelona, Valencia, Pamplona (Baluarte, Teatro Gayarre), Oviedo, Valladolid, Jerez, Las Palmas, Tenerife o Bilbao (Eskalduna, Teatro Arriaga), interpretant papers com Zerlina (Don Giovanni), Rossina (Il barbiere di Siviglia), Oscar (Un ballo in maschera), Susanna (Le nozze di Figaro), Lisette (La Rondine), Micaela (Carmen), Gilda (Rigoletto), Amina (La sonnambula ) y Poppea (L’incoronazione di Poppea), entre altres.

Fora del nostre país ha treballat a París, Londres, Viena, Washington, Lieja (Bèlgica), Tolosa, Burdeos i Nantes (França), Amsterdam, Verona o Tokio.

FRANCESC BLANCO – piano
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.

Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.

Ha treballat amb cantants com Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.

En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.