Maridatge d’oli, vi i  cançó 

ENTRADES ONLINE PER CAN BALAGUER

ENTRADES ONLINE PER OLIS VERDEROL


Pati de can Balaguer Palma amb tast d’olis Novembre i del Celler 3.10

Finca Oli Verderol (Palma) amb tast d’Oli Verderol i vi del Petit Celler 7103

Mercedes Darder – soprano

Mar Vives – soprano

Cristòfol Romaguera – baríton

M. Victòria Cortès – piano

Cançó de l’oblit (boira)            E. Toldrà

A la flor, a la pitiflor                J. García-Leoz

A muntanya                    E. Toldrà

Tres morillas                    F. García-Lorca

Abril                        E. Toldrà

Libèl.lula                    E. G. Gomà

Romance de Don Boiso            F. García-Lorca

Iban al pinar                    E. Granados

Los reyes de la baraja            F. García-Lorca

Anacreòntica                   E. Toldrà

Cançó de comiat                 E. Toldrà

La mar estava alegra                E. Toldrà

Vinyes verdes                    E. Toldrà

Als olivars                    B. Samper

Capvespre de juny                B. Samper

De campo                     C. Halffter

Era encara als anys de nina             E. G. Gomà

Els albercocs i les petites collidores        E. Toldrà

Les garbes dormen al camp E. Toldrà

Menta, farigola                E. Toldrà

L’hora grisa                    F. Mompou

Anda, jaleo                     F. García-Lorca

MERCEDES DARDER – soprano

EDUCACIÓ I TITULACIÓ

• 2016: Grau Professional de Cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears.

• 2020: Grau Superior en interpretació de Cant Clàssic i Contemporani al Conservatori Superior de Música de Catalunya (ES

FORMACIÓ PROFESSIONAL

2005-2007

• Integrant en el Cor “Vermells de la Seu” de la Catedral de Palma de Mallorca.

2014

• Integrant de el Cor Titular com a soprano al Teatre Principal de Palma de Mallorca, a les

òperes Aida de G. Verdi i Eugene Oneguin de P. I. Txaikovski.

• Adaptació òpera El petit escura-xemeneies de Benjamin Briten en el paper principal de Miss Baggott; al Teatre Principal de Palma ia l’Auditori de Manacor.

• Des d’aquest any fins a l’actualitat, interpreto el Cant de la Sibil·la en el Convent de les monges Franciscanes TOR a Palma de Mallorca.

2015

• Òpera Hansel i Gretel d’Engelbert Humperdinck en el paper protagonista de Gretel, adaptació en català al Teatre Principal de Palma de Mallorca.

• Estrena absoluta de l’obra contemporània Nukok de l’compositor Hideki Kozakura al

Auditori de Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears.

• Ocupació al restaurant “La Favorita”, integrant de la Fundació operística de Navarra, com cantant i cambrera al carrer de Covarrubias, Chamberí, Madrid.

2019

• Representació de The Telephone de G.C. Menoti en el paper de Lucy a la sala 4 de l’Auditori de Barcelona a la direcció orquestral de Xavier Puig i Susana Egea en la d’escena.

2020

• Curs internacional Wolfram Rieger d’interpretació de Lied amb l’Associació Franz Schubert de Barcelona acompanyada pel pianista Marc Laliga Simón. Concert final a la Sala 4 de l’Auditori de Barcelona.

• Guanyadora de l’concurs “Mirna Lacambra” de l’Associació dels Amics de l’Òpera de Sabadell per al paper d’Erste Dame a l’òpera Die Zauberflöte de WA Mozart. Dues funcions realitzades a l’octubre al Teatre de la Faràndula de Sabadell.

Maria del Mar Vives Ferrer – soprano

Nascuda a Eivissa al 1991. Inicia els estudis els seus estudis de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca el amb Joana Llabrés i Mavi Cortés. Al 2016 comença els estudis superiors de cant a la Escuela Superior de Canto de Madrid amb Virginia Prieto i posteriorment es trasllada a Barcelona a on finalitza els seus estudis al Conservatori Superior del Liceu amb Dolors Aldea i Marta Pujols. Ha participat a masterclass amb els cantants Javier Camarena, Fiorenza Cedolins i Simón Orfila.

Des dels vuit anys és membre dels cors del Teatre Principal de Palma a on participa a les temporades d’òpera i sarsuela. Allà forja la seva passió per la música i en particular per el cant i l’òpera.

També ha estat membre de la Capella de la Seu, Catedral de Mallorca.

Com a cantant solista ha participat en les temporades del Teatre Principal de Palma amb papers secundaris a Turandot, Knabe 1 a La Flauta Màgica, Barbarina a Le Nozze di Figaro i Mrs Sem a Noye’s Fludde. També ha interpretat el paper de Cecilia a la sarsuela La Malquerida a Los Teatros del Canal. Ha ofert concerts lírics a Eivissa, Mallorca i Catalunya.
A l’illa d’Eivissa ha participat com a cantant líric a espectacles multidisciplinaris, a on es combinaven diferents disciplines artístiques com el circ o el flamenc amb la lírica.

Cristòfol Romaguera – baríton

Nascut a Palma, començà la seva formació musical estudiant piano amb Joana Maria Coll i Alejandro Calafat entre d’altres.

Posteriorment s’intruduí al mon del cant als cors filials del Teatre Principal i a la Capella de la Seu; a part de participar com a reforç en diferents formacions corals com el Cor Titular del Teatre Principal o la Capella Mallorquina.

Aquests fets el dugueren a començar a estudiar cant al Conservatori Professional de música i dansa de Mallorca amb Antoni Aragón.

Actualment forma part del Cor Euroclàssics amb diferents projectes en el present i futur. Ha cursat classes magistrals com oient amb Josep Bros, Ketevan Kemoklidze, i recentment amb David Menéndez com alumne actiu.

Recentment ha estat convidat per Juventuts Musicals de Maó i el seu president Lluís Sintes a realizar un concert de cançò amb Maria Victòria Cortés al piano. Compagina els seus estudis de cant amb el Postgrau Universitari en direcció coral de la UIB.

Ha finalitzat els estudis del grau en Protocol i Organització de Esdeveniments.

MARIA VICTÒRIA CORTÈS, piano

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000), Catalunya, València, Àustria, Itàlia, Mèxic, Perú, Bulgària…Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90”, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”

Entre els seus enregistraments cal destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. També recentment ha enregistrat cançons de Baltasar Samper amb el tenor José Manuel Sánchez.

Fa més de dèu anys que és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Els darrers anys s’ha especialitzat com a pianista repertorista, treballant a la preparació d’òperes adaptades pel públic infantil (Hansel i Gretel, La flauta màgica, El barber de Sevilla, Les noces de Figaro), en format amb acompanyament de piano (Tosca, Don Carlo), preparant les òperes de les Temporades del Teatre Principal (Carmen, Die Zauberflöte, Rigoletto, La Traviata), treballant en aquestes amb noms tan importants de la lírica com Carlos Álvarez, Josep Bros, Silvia Vázquez i amb la direcció de José Maria Moreno,Martin Fischer_Diskau o Pablo Mielgo.

Realitza habitualment concerts amb cantants solistes tant de cançó com d’òpera i oratori.

Actualment és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de música i dansa de Mallorca.