6 de juny a les 20:00 a Sóller

ENTRADES ONLINE


Con mi dolor a solas

Antònia Seguí – actriu

Joan Laínez – tenor

Maria Victòria Cortès – piano

Recital líric amb cançó espanyola, italiana i òpera que combina poemes recitats

i la interpretació del repertori vocal amb el leimotiv del desamor.

 

Non t’accostare all’urna G. Verdi

Poema en forma de canciones Op 19 J. Turina

Dedicatoria (piano)

Nunca olvida

Cantares

Los dos miedos

Las locas por amor

 

Olas gigantes M. de Falla

 

L’esule G. Verdi

 

E lucevan le stelle “Tosca” G. Puccini

Ch’ella mi creda “La fanciulla del West” G. Puccini

 

In solitaria stanza G. Verdi

 

Overtura “Traviata” (piano) G. Verdi

 

Non piangere Liú “Turandot” G. Puccini

Addio fiorito asil “Madama Butterfly”

ANTÒNIA SEGUÍ – actriu

Nascuda a Campos, als 13 anys va començar en el món del teatre per casualitat per cobrir una substitució amb el grup de teatre l’Estel de Campos dirigit per Guillem Bernat “es Trinxeter” i Llorenç Vadell, “es Xeremier”. Amb aquest grup va interpretar: “Sa Padrina” de Joan Mas, “Tots en tenim una” de Assumpta González, “La cançó del mar” de Gabriel Cortés,  “Molta feina i pocs doblers” de Joan Mas, “Mestre Felip” de Miquel Aguiló Forteza, “Sogres i nores”, “Un, dos, tres i a volar” de Miquel Fullana, “En Pau vol viure en pau” de Francesc Lorenzo i Gràcia i “Iguals però diferents” de Miquel Fullana.

L’any 1997, juntament amb Miquel Fullana, Toni Fullana, Bel Sánchez, Bernadí, van crear Pometes Teatre per estrenar “Barrabassades”, un espectacle compost de 3 esquetxos que interpretaven al Restaurant “Es Celler” i el qual va tenir 3 anys d’èxit ininterromput per on van passar milers de persones. A partir d’aquell any i fins l’any 2016 ha actuat a les obres: de Miquel Fullana, “Mallorkaufen”,  “Ai, Nadiuska” de Fullana, “Barrabassades 2”, “Efectes secundaris”, “Un Pinyol Mortal”… “Massa dones per un sol home” de Claude le Fourche i adaptació de Ricard Reguant i “Muac” de Toni Albá i Grappa Teatre. Amb Trenc Espectacle ha participat a les obres de Miquel Oliver “Nadal a Taula”, “Oh, Estrella quin dissabte!” i “Conills a la Sala”.

Paral·lelament, sota la direcció del reconegut cineasta campaner Biel Mayans, ha participat en algunes de les seves pel.lícules com a actriu amateur i gaudir de l’experiència amb el setè art: “Si jo fos fuster i tu et diguessis Maria”, “Sara i Jeremies”,  “Les primaveres i les tardors”, “El pes de l’acer”, “La cara amagada”, “Sa darrera teranyina”, “S’aucell negre”, “Ses dones de can Catany”, “L’home provisional” i “L’amor de ses tres roses”. He fet un Curset d’interpretació amb en Pere Peiró a la ciutat de Palma i vaig tenir l’oportunitat de rebre una masterclass del Director Ricard Reguant quan em va dirigir per interpretar l’obra “Massa dones per un sol home” un vodevil de Claude Le Fourchet.

JOAN LAÍNEZ- tenor

Nascut a Llucmajor, estudià piano amb Maria Antonia Noguera, per després continuar els seus estudis amb Margalida Palou i Miquel Segura al Conservatori professional de Música de Palma i amb Maria del Carme Poch a Barcelona.
La seva faceta musical destaca com a director coral de les formacions Mallorca Gay Men’s Chorus, Cor Ciutat de Mallorca i el Palma Góspel Singers, realitzant concerts a tota la Illa de Mallorca, Menorca, Barcelona, Madrid, Sevilla, València, Roma, Munich, Londres i moltes altres ciutats.
Com a cantant estudia actualment amb Joana Llabrés i Maria Victòria Cortes al Conservatori Professional de Música de Palma i amb David Menéndez a València. Ha assistit a classes amb la mezzo georgiana Ketevan Kemoklidze.

Ha realitzat diversos concerts com a tenor juntament amb la Jove Orquestra de les Illes Balears juntament amb la soprano Irene Mas, amb la Banda de Música de Santanyí i a recitals juntament amb les sopranos Marga Cloquell, Inma Hidalgo, el baríton Jorge Tello o la mezzo Mar Campo amb Maria Victoria Cortès i Francesc Blanco al piano que han presentat a nombrosos escenaris de Mallorca. (inclosos els maridatges de vi i òpera a Son Vich de Superna, Teatre Xesc Forteza, Bodegas Bordoy, Bodega Oloron, Bodegas Angel, Bodega son Juliana, Claustre de sant Domingo de Pollença, Claustre de sant Bonaventura de Llucmajor, etc.).

El 2019 i 2020 ha actuat com a solista al concert Més de 3 tenors amb el MGMC al Castell de Bellver i Palau de congressos de Palma. El 2020 ha cantat el rol protagonista de l’òpera Ànima de Don Carlo dirigida per J. M Albinyana

MARIA VICTÒRIA CORTÈS, piano

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000), Catalunya, València, Àustria, Itàlia, Mèxic, Perú, Bulgària…Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90”, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”

Entre els seus enregistraments cal destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. També recentment ha enregistrat cançons de Baltasar Samper amb el tenor José Manuel Sánchez.

Fa més de dèu anys que és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Els darrers anys s’ha especialitzat com a pianista repertorista, treballant a la preparació d’òperes adaptades pel públic infantil (Hansel i Gretel, La flauta màgica, El barber de Sevilla, Les noces de Figaro), en format amb acompanyament de piano (Tosca, Don Carlo), preparant les òperes de les Temporades del Teatre Principal (Carmen, Die Zauberflöte, Rigoletto, La Traviata), treballant en aquestes amb noms tan importants de la lírica com Carlos Álvarez, Josep Bros, Silvia Vázquez i amb la direcció de José Maria Moreno,Martin Fischer-Diskau o Pablo Mielgo.

Realitza habitualment concerts amb cantants solistes tant de cançó com d’òpera i oratori.

Actualment és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de música i dansa de Mallorca.