VINE EN TRANSPORT PÚBLIC  O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT
Te recomanam la línia circular de l’EMT a Palma 

AURORA PEÑA – SOPRANO
NADIA AKÂRIR – SOPRANO
M. VICTÒRIA CORTÈS – PIANO

6 de maig a les 20:00 h Bodega son Juliana

VENDA D’ENTRADES SON JULIANA

7 de maig a les 19:00 Pati del Museu de Mallorca, Palma

VENDA D’ENTRADES PALMA

PROGRAMA

D’ÒPERA

Ah! Je veux vivre (Roméo et Juliette) Gounod

Prendi, per me sei libero (L’Elisir d’amore) Donizetti

Duet Via resti servita (Le nozze di Figaro) Mozart

Obéissons quand leur voix appelle (Manon) Massenet

Intermezzo de Manon Lescaut  G. Puccini

Ah! Je veux vivre (Roméo et Juliette) Ch. Gounod

DE CANÇÓ

Flors de maig Costa i Llobera-B. Torres

L’invito (Serate musicale) Rossini

Les filles de Cadix, Léo Délibes

De los álamos vengo (Cuatro madrigales amatorios) Rodrigo

De dónde venís amore (Cuatro madrigales amatorios)

DE SARSUELA

En un país de fábula (La tabernera del puerto) Sorozábal

Me llaman la primorosa (El barbero de Sevilla) Giménez y Nieto

AURORA PEÑA – soprano

Nascuda a València, Aurora Peña ha estat guanyadora del Primer Premi de Cant del Concurs Internacional de Música de Les Corts 2021, Primer premi al Concurs Concurs Internacional de Cant Líric Germans Pla Ciutat de Balaguer 2021, ha rebut el Premi Extraordinari Ferrer-Salat a el Concurs Internacional Tenor Viñas 2021. Premi Especial al Concurs Internacional Martín i Soler 2017, Premi Talent Jove Levante-EMV el 2016 i Tercer Premi i Premi del Públic al Concours International de Chant Baroque de Froville (França 2015).

Debuta al Teatro Real amb Dido & Aeneas el 2015 i en la seva creixent carrera ha debutat com a solista en llocs com Wiener Konzerthaus, Teatre de la Sarsuela, Auditori Nacional de Música de Madrid, Palau de la Música Catalana, Auditori de Belém de Lisboa , Palau de les Arts, Beit Hatfutsot Auditori de Tel Aviv, Teatre Colom de la Corunya, Teatre Jovellanos de Gijón, Palau de la Música de València, Teatre de Palma, Auditori de Saragossa, Auditori Manuel de Falla de Granada, entre d’altres. Així mateix, ha cantat sota la batuta de directors com Paul Agnew, Wolfgang Katschner, Aaron Zapico, Martin Gester, Virgínia Martínez, Karl-Friedrich Beringer, Luis Antonio González, Esteve Mazer, Xavier Puig Ortiz, Pau Jorquera, Nicolae Dohotaru, Daniel Ros, Mònica Pustilnik, Gerassim Voronkov, Albert Recasens o Riccardo Serenelli.

Al camp de l’òpera ha interpretat títols entre els quals destaquen Rigoletto (Gilda 2020); Don Pasquale (Norina, 2021); La Serva Padrona (Serpina, 2020); La Sonnambula (Lisa, 2016); Acis & Galatea de Handel (2021); Besse (Inquisitor, 2021); Carmen (Frasqueta 2017); Orlando de Händel (Angelica 2016); Die Zauberflöte de Mozart (Pamina, 2015); L’occasione fa il ladro (Berenice, 2015); Els Elements de Lliters (Aigua 2019); Embenat és amor de Nebra (2020); Dido & Aeneas de Purcell (Teatro Real, 2015). Entre els seus propers debuts hi ha L’elisir d’amore (Adina).

Al camp del concert, destaquen les seves interpretacions solistes d’obres cèlebres com Messiah de Handel; Magnificat de Bach, Requiem i Exsultate jubilate de Mozart, Stabat Mater de Pergolesi (2021), Stabat Mater de Dvôrák, Carmina Burana; entre d’altres. Així mateix, ha estrenat obres contemporànies com Salve Regina de Ciccolini i The Lost Labyrinth de K. Houben.

Aurora ha gravat com a solista el CD Amoroso Señor – Cantadas de José de Torres al costat de Concerto 1700 dirigit per Daniel Pinteño, així com: Scarlatti, L’Asunzione della Beata Vergine al costat d’Ensemble Baroque de Monaco i La Guerra dels Gegants amb l’Orquestra Barroca de Granada.

Aurora es va formar al Conservatori Superior de València, on va obtenir Títol Superior de Cant, i va continuar la seva formació a l’Escola Superior de Música de Catalunya, on va obtenir el seu màster. Així mateix, és llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de València i ha rebut diversos premis literaris.

NADIA AKAÂRIR – SOPRANO

Actualment és alumna de cant de la professora Joana Llabrés al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

És graduada amb el títol professional de guitarra clàssica.

Durant set anys ha estat membre dels cors del Teatre Principal de Palma.

També ha actuat com a figurant a les temporades d’òpera del Teatre Principal i a l’Auditorium de Palma a l’òpera Il barbiere di Siviglia.

Ha participat en diverses produccions de rellevància, d’entre les que destaca La Flauta Màgica al mateix Teatre l’any 2020 amb el petit paper solista de Primer Geni.

Actualment forma part ocasionalment d’altres agrupacions corals, com el cor de cambra de la Seu de Mallorca o el cor Euroclassics.

Cursa estudis de musicologia musical al Conservatori superior de música de Balears

Ha assistit a un curs de perfeccionament vocal amb David Menéndez.

MARIA VICTÒRIA CORTÈS-PIANO

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972. Realitzà els estudis de piano amb Carme Cortès, Emili Muriscot, Ramon Coll i Imre Rohmann, amb aquest darrer al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat concerts a les Illes Balears, Catalunya, València, Àustria, Itàlia, Mèxic, Perú, Bulgària…Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90”, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”.

Entre els seus enregistraments cal destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. També recentment ha enregistrat cançons de Baltasar Samper amb el tenor José Manuel Sánchez.

Fa més de quinze anys que és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Ja fa més de vint anys que s’especialitzà com a pianista repertorista i directora musical, dirigint i acompanyant òperes adaptades pel públic infantil (Hansel i Gretel, La flauta màgica, El barber de Sevilla, Les noces de Figaro), altres en format amb acompanyament de piano (Tosca, Ànima de Don Carlo) o repetint òperes de les Temporades del Teatre Principal (Carmen, Die Zauberflöte, Rigoletto, La Traviata), treballant en aquestes amb noms tan importants de la lírica com Carlos Álvarez, Josep Bros, Silvia Vázquez i amb la direcció de José Maria Moreno,Martin Fischer-Diskau o Pablo Mielgo.

També s’ha encarregat de la direcció musical de versions amb piano de Don Giovanni, Ànima d’Elisir.

Així mateix ha acompanyat cursos de cant dels professors Ana María Sánchez, Josep Bros, Ketevan Kemoklitze o David Menéndez. Realitza habitualment concerts amb cantants solistes tant de cançó com d’òpera i oratori.