VINE EN TRANSPORT PÚBLIC  O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT
Te recomanam la línia circular de 
l’EMT a Palma 

13 d’agost a les 21:00

Pati del Museu de Mallorca

Raquel Lojendio – soprano

Francesc Blanco – piano

VENDA D’ENTRADES

PROGRAMA

Enrique Granados (1867-1916)

El majo discreto

Gracia mía

Mañanica era

Jesús Guridi (1886-1961)

No quiero tus avellanas

Fernando Obradors (1897-1945)

Del cabello más sutil

En el pinar

Frederic Mompou (1893-1987)

Damunt de tu, només les flors

Jo et pressentia com la mar

Antón García Abril (1933-2021)

No por amor no por tristeza

Antoni Parera Fons (1943)

Defalliment sobre lletra de Mn Costa i Llobera

Joaquín Turina (1822-1949)

Cantares

Georg Friedriech Händel (1685-1759)

Lascia ch’io pianga de Rinaldo

Francesco Cilea (1866-1950)

Aria de Adriana Lecouvreur. Ecco respiro appena.

Antonin Dvorak (1841-1904)

Canción a la luna de “Rusalka”

Giaccomo Puccini (1858-1924)

Si, mi chiamano Mimí

Oh mio babbino caro

RAQUEL LOJENDIO – soprano

La veu de la soprano canària Raquel Lojendio té una versatilitat que li permet abordar un repertori extensíssim que inclou a Bach, Mozart, Stravinsky, Verdi, Xostakòvitx o Wagner.

Lojendio ha treballat sota la batuta de mestres com Sir Neville Marriner, Frühbeck de Burgos, Gianluigi Gelmetti, Juanjo Mena, Jun Märkl, Antoni Wit, López Cobos, Garcia-Calvo, Víctor Pablo Pérez, Jiri Kout, Edmon Colomer, Vassili Petrenko, Rus Broseta … Ha actuat amb les principals orquestres espanyoles a l’estranger amb Berliner Philharmoniker, Boston Symphony Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra de Trieste i l’Orchestre National du Capitole de Tolosa, entre altres.

Va estudiar al Conservatori Superior de la seva ciutat i va fer el Superior de Música del Liceu de Barcelona amb Carmen Bustamante. Ha rebut classes de perfeccionament de María Orán i Krisztina Laki.

Entre el seu repertori operístic destaquen rols com: Pamina a Die Zauberflöte, Violetta a La Traviata, , Donna Anna a Don Giovanni, Morgana a Alcina, Susanna a Il Segreto di Susanna de Wolf Ferrari, Marguerite de Faust… Actuacions dutes a terme a teatres com el Teatre Verdi de Trieste, el Teatre Reial de Madrid, la Mestrança de Sevilla…

Entre el seu repertori concertístic cal destacar les Simfonies 2a, 4a i 8a de Mahler, El sombrero de tres picos de Falla, Ein Deutsches Requiem de Brahms, Moro perquè no moro, Menotti, Simfonia 14a de Xostakóvitx, Rèquiem de Mozart, Carmina Burana de Orff, Christus am Ölberge i Novena Simfonia de Beethoven, Bacchianes Brasileiras de Villalobos, Die Schöpfung de Haydn, Les Noces de Stravinsky, Maria-Triptychon de Frank Martin… En escenaris com Berliner Philharmonie, Tanglewood Festival, Manchester Bridgewater Hall, Benar Festival, Bergen Grieg Hall, Teatre municipal de Cali, Tolosa Halle aux Grains, Teatre Colom de Bogotà, entre altres.

Ha gravat per a importants segells discogràfics com Deutsche Grammophon, Naxos, Licanus, Rtve Música i Chandos.

Lojendio també està formada en ballet clàssic per la Royal Academy of Dance de Londres.

FRANCESC BLANCO – piano

Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears, Catalunya, Itàlia, Àustria i Alemanya, Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia.

Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics.

Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”.

Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.

ha treballat amb cantants com Ainhoa Arteta, Sabina Puértolas, Ketevan Kemklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Klaus Mertens, Daniel Kirch, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Montserrat Martí-Caballé, Luis Santana, Cecilia Lavilla-Berganza, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, David Cervera, Joan Garcia Gomà, Guiomar Cantó, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, MArc Sala, Núria Vilà, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, José Manuel Sánchez, Antoni Lliteres, Joan Laínez, Inma Hidalgo, Joan Miquel Muñoz, Andrea Jiménez, Marta Bauzá, Margarita Rodríguez, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.

En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualmen d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.