L’AMETLLER

16 d’agost | Auditorium | 21.00h

BACH TO THE FUTURE

Lorena Bonnin – soprano i oboè

Helena Blanco – violí

Duet Blanco-Cortès – piano sol i piano a 4 mans

VENDA D’ENTRADES

També podeu comprar les entrades a l’ajuntament de Campos

Encara que Bach va conèixer alguns pianos en la dècada de 1730, mai no va escriure per aquest instrument. Aquest concert vol defensar la validesa i idoneïtat d’interpretar la música de Bach en el que hauria de ser per força l’instrument rei del seu futur: el piano.

Programa

Bach to the future per piano sol David León

Johann Sebastian Bach

Blute nur du liebes Herz de la Passió segons Sant Mateu BWV 244

Largo del concert per oboè BWV 1056R

Schäfe können sicher weiden de la Cantata BWV 208 per piano a 4 mans

Ave María Bach-Gounod

Seufzer, Trähnen, Kummer, Noth de la Cantata BWV 21

Gavotte en Rondeu de la Partita n. 3 per a violí sol

Afettuoso del concert de Brandenburg n.5 en ReM BWV 1050

Wohl mir, dass ich Jesum habe de la Cantata BWV 147 per piano a 4 mans

Quia respexit del Magnificat BWV 243

Allegro assai del concert de violi en la menor BWV 1041

Die Seele ruth in Jesu Händen de la Cantata BWV 127 per piano a 4 mans

Adagio del concert per violí i oboè en Do menor BWV 1060

Ich will dir mein Herze schenken de la Passió segons Sant Mateu BWV 244

 

LORENA BONNÍN  – soprano i oboè

Neix a Palma l’any 2003, comença als set anys els seus estudis a la música al conservatori Professional de música i dansa de Palma de Mallorca amb l’especialitat d’oboè, cursant elemental i acabant el professional en l’any 20212019.

El 2019 comença el grau professional de cant al conservatori professional de Palma de Mallorca.

Durant els seus anys d’estudi va realitzar concursos i concerts amb l’oboè a Itàlia, França, i participacions amb l’orquestra simfònica de les Illes Balears i l’Orquestra simfònica de Madrid (OSM).

Anteriorment als seus estudis de cant al conservatori de Palma, ha realitzat concerts en col·laboració amb altres músics.

El 2021 va participar en el Programa de televisió Prodigis, i va quedar guanyadora en la categoria de cant; el premi consta d’una beca al juny a la Universitat d’Alt Rendiment X Alfons el Savi.

Ha participat als maridatges de vi i òpera del 3r Festival Mallorcòpera.

El gener de 2022 ha cantat com a solista amb l’Orquestra simfònica de la RTVE dirigida per Raul benavente a la gala de reis al Teatro Monumental de Madrid retransmesa per TVE1.

HELENA BLANCO CORTÈS – violí

Des del seu neixement ha estat rodejada contínuament per la música i l’art.

Va néixer l’any 2006 a Palma. Des dels 6 anys ha interpretat en viu el cant de la Sibil.la. Començà els seus estudis l’any 2014 amb Lourdes Pons i continuà el mateix any al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca amb el violinista Ramon Andreu, on estudia actualment quart d’ensenyaments professionals. També ha rebut a classes de Barry Sargent i Catalina Sureda.

Va aconseguir el Premi Extraordinari de fi de grau Elemental del Conservatori de Palma.

Ha assistit  al Curs de música de la Escuela Internacional de Oviedo amb el Professor Yuri Nasushkin i al curs internacional de música de Vitoria amb el professor Aitzol Iturriagagoitia.

Ha actuat cantant com a solista als espectacles “Els musicals més petits” amb Aina Campaner, “Helena i el follet de l’armari” i  a l’òpera “Ànima de Don Carlo” com violinista solista realitzant diverses actuacions a les Balears.

Forma part de l’orquestra de joves “Aprojove” que realitza concerts arreu de l’illa de Mallorca.

DUET BLANCO-CORTÉS – piano a quatre mans

Integrat pels pianistes Francesc Blanco i M. Victòria Cortès, es va formar en l’any 1994. Els dos van estudiar el Superior de Piano al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i van perfeccionar els seus estudis amb l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Des de llavors ha realitzat nombrosos concerts com a duo solista o amb acompanyament d’orquestra en diversos indrets de les Illes Balears, Catalunya, Toledo, Eslovènia, Itàlia, Bulgària i Salzburg, guanyant el segon premi del concurs “Art Jove” de la Direcció General de Joventut 1997.

Com duet solista ha actuat amb l’Orquestra Simfònica de Balears (en tres ocasions com duo solista), Deutsch-Französische Kammerorquester, Kammerphillarmonie Baden-Württemberg i Basler Festival orquestra interpretant obres per a dos pianos i orquestra de Bach, Mozart, Sant -Saens i Bartok .

El duo Blanco-Cortés té editats 2 Compact-Discs, un per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart, i la primera edició mundial de la integral per a piano a quatre mans de F . Chopin per segell Unió Músics.

El 2001 van coordinar i van interpretar l’espectacle “Liliana i el Carnaval dels animals” amb la Basler Festival orquestra i l’actriu Caterina Alorda que va ser vist per 5000 alumnes d’escoles de Mallorca. El curs 2003-04 el seu muntatge de l’espectacle “Pere i el llop” va ser vist per 10.000 alumnes a Mallorca. El 2006, la seva producció de l’òpera “La Flauta Màgica” de Mozart va arribar a 15.000 escolars de Balears. Posteriorment han continuat la tasca divulgadora del òpera per a nens amb quatre produccions operístiques més, presentant 5 títols d’òpera per a nens en més de 200 funcions que han arribat a 60.000 escolars.

El 2002 van actuar en un concert dins del Festival de primavera de Sofia (Bulgària) que va ser gravat i retransmès en directe per la televisió nacional búlgara via digital. En la temporada 2002-03 van actuar a Roma ia Mallorca van estrenar un programa amb música que combina el jazz i la clàssica (Cross Over) per a dos pianos i percussió. El 2004 van interpretar les simfonies 1, 2, 5 i 6 de Beethoven en versió per a piano a quatre mans i van actuar al Festival Carniola d’Eslovènia. El 2005 van presentar el rèquiem alemany de Brahms i el Carmina Burana d’Orff amb la Capella Mallorquina, així com la integral de valsos de Brahms. El 2006 van estrenar l’espectacle “Danses del món” amb la companyia de dansa PASODOS.

La reedició de la discogràfica La mà de Guido el 2004 del seu CD dedicat a l’obra cambrística i pianística de Pere Tintorer va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premis de la música de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la música”.