VINE EN TRANSPORT PÚBLIC  O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT

VENDA ONLINE D’ENTRADES

VENDA PRESENCIAL: SALA DE CULTURA DE SANT DIEGO

PROGRAMA

Tres cançons de les “Cinco canciones negras” X. Montsalvatge

Cuba dentro de un piano

Canción de cuna para dormir a un negrito

Canto negro

El Tríptico de Valldemossa A. García Abril

Agua me daban a mi

A pie van mis suspiros

No por amor, no por tristeza

Cancó número 6 “Cançons i danses” Mompou

O mio babbino caro “Gianni Schicchi” G. Puccini

Habanera “Carmen” G. Bizet

Mon coeur s’ouvre a tà voix “Samson et Dalila C. Saint-Saens

Vals de Musetta “La Bohème” G. Puccini

Sous le dôme épais “Lakme” L. Delibes

LORENA MEDINA – MEZZOSOPRANO

Neix a Ciutadella de Menorca el 14 de maig del 1981. Comença les classes de cant al Conservatori de Maó amb la professora Martina Garriga i posteriorment cursa el grau mitjà a palma amb el professor Antoni Aragón. El 2007 va acabar la llicenciatura de cant al Conservatori del liceu de Barcelona tutelada pel mestre Eduard Giménez . Durant aquest període va compaginar els seus estudis de cant amb la llicenciatura de Filosofia a la universitat de Barcelona. Gràcies a una beca del banc “SA NOSTRA” ha pogut cursar durant l´any 2008-2010 un postgrau a Holanda al ArtEZ Conservatorium. Durant aquest període va representar un dels personatges principals de les òperes “Die schöne Galathea” de Franz von Suppé i el “Docteur Miracle” de George Bizet organitzades pel conservatori de música del Liceu de Barcelona.

La seva primera actuació professional va ser a l’òpera Lucia di Lammemoor amb els cantants Mariola Cantarero i Simon Orfila al teatre de Maó. A partir d aquí ha donat veu als personatges de Frugola de l’òpera Il tabarro, d’Anita del West Side Story i de Susanna a l’òpera “Il segreto si Susanna” de Wolf Ferrari amb l’orquestra Professional “Orquest von Oosten” dirigida pel mestre Kerry Jago. En Novembre del 2006 va tenir l’oportunitat de ser acompanyada al piano per el mestre Alejandro Zabala les cançons populars espanyoles de Manuel de Falla. L’abril del 2007 va debutar al teatre del Liceu cantant “les cançons negres de Xavier Montsalvatge” amb l’orquestra del conservatori del liceu dirigida pel mestra Guerassim Voronkov. El Gener del 2007 va ser solista al Palau de la Música amb Les cançons de Gustav Mahler “Eines fahrenden Geselen”. El desembre del 2008 els va tornar a cantar dirigida per el mestre Josep Vicent. El Gener del 2012 va interpretar “Das Lied von der Erde” amb l’orquestra simfònica de Balears a l’auditori de Palma de Mallorca.

Actualment és membre del cor d òpera del Teatre “Deutsche Oper Berlin “. Col-labora amb el grup de cambra de la Deutsche Oper on la darrera participació va ser a Estambul amb cantata de Vivaldi per soprano i mezzosoprano.

LAURA FERNÁNDEZ – soprano
Nascuda a Ciutadella de Menorca el juliol del 1997, inicia els seus estudis artístics des de ben petita a l’Escola de Música i Dansa de Ciutadella. El 2009 s’inicia com a cantaire a l’Escolania de Ciutadella de la mà de Corretja Genestar. Des dels cinc anys ha treballat l’expressió corporal a l’escola de dansa Art en Moviment. Cursà el doble grau de Pedagogia Musical i l’especialitat de Cant Líric al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears de la mà dels professors Josep Miquel Ribot i Eulàlia Salbanyà. També ha rebut classes del reconegut professor Nil Semer. Actualment viu a Barcelona on iniciarà el Màster de Cant en Música Clàssica i Contemporània al Liceu de la mà del contratenor Oriol Rosés.

Ha realitzat cursos de direcció i pedagogia coral amb Albert Hera, Basilio Astúlez, Maria Teresa Malagarriga, Maria Guinand, La Cris, Cento Carbó, Josep Lluís Zaragozà, Polo Vallejo i Educació Musical Primerenca per l’Institut Gordon d’Educació Musical a Espanya, entre altres.

Com a cantant ha participat els darrers anys al Abingdon Summer School for Solo Singers rebent masterclass de Robin Bowman, Christine Cairnsr, Henry Herford, Margaret Humphrey Clark, Elaine Kidd i John Ramster. Ha cantat com a solista a l’oratori Stabat Mater de Pergolesi sota la direcció de Tim Brown a Eastbourne College.

Des del 2019 continua interpretant i creant els seus propis arranjaments a través d’un repertori clàssic amb el seu grup de cambra, Trio Lied, format per contrabaix, piano i veu.

MARIA VICTÒRIA CORTÈS-PIANO

Nasqué a Palma de Mallorca el 1972. Realitzà els estudis de piano amb Carme Cortès, Emili Muriscot, Ramon Coll i Imre Rohmann, amb aquest darrer al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat concerts a les Illes Balears, Catalunya, València, Àustria, Itàlia, Mèxic, Perú, Bulgària…Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90”, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”.

Entre els seus enregistraments cal destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. També recentment ha enregistrat cançons de Baltasar Samper amb el tenor José Manuel Sánchez.

Fa més de quinze anys que és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Ja fa més de vint anys que s’especialitzà com a pianista repertorista i directora musical, dirigint i acompanyant òperes adaptades pel públic infantil (Hansel i Gretel, La flauta màgica, El barber de Sevilla, Les noces de Figaro), altres en format amb acompanyament de piano (Tosca, Ànima de Don Carlo) o repetint òperes de les Temporades del Teatre Principal (Carmen, Die Zauberflöte, Rigoletto, La Traviata), treballant en aquestes amb noms tan importants de la lírica com Carlos Álvarez, Josep Bros, Silvia Vázquez i amb la direcció de José Maria Moreno,Martin Fischer-Diskau o Pablo Mielgo.

 Ha realitzat recitals acompanyant a Marcelo Puente, David Menéndez, Silvia Vázquez, Ana Maria Sánchez.

 També s’ha encarregat de la direcció musical de versions amb piano d’obres com Don Giovanni,La Bohème, Tosca, Ànima d’Elisir, ‘Anima de Traviata.

Així mateix ha acompanyat cursos de cant dels professors Ana María Sánchez, Josep Bros, Ketevan Kemoklitze o David Menéndez. Realitza habitualment concerts amb cantants solistes tant de cançó com d’òpera i oratori.