Mª Luisa Corbacho – mezzosoprano

Joan Laínez – tenor

M. Victòria Cortès – piano

15 d’octubre a les 19.00h. Fundació sa Nostra

VENDA D’ENTRADES

REPERTORI

ÒPERA

Habanera “Carmen” G. Bizet

Ah, sí, ben mio…Di quella pira “Il trovatore” G. Verdi

Non son tuo figlio segon acte “Il trovatore” G. Verdi

Condotta ell’era in ceppi “Il trovatore” G. Verdi

Un grande spettacolo “Pagliacci” R. Leoncavallo

Acerba voluttà “Adriana Lecouvrier” F. Cilea

No, Pagliaccio non son “Pagliacci”  R. Leoncavallo

 

SARSUELA

La roca fría del calvario “La Dolorosa” J. Serrano

Que te importa que no venga “Los claveles” J. Serrano

Cállate corazón “Luisa Fernanda” F. Moreno Torroba

Mª Luisa Corbacho – mezzosoprano

Va iniciar estudis d’escena i música al Teatre Principal de Palma de Mallorca.

La seva formació vocal la va realitzar amb el mestre Francisco Lázaro. Va assistir a cursos oferts per S. Orfila, B. Giaiotti, E. Giménez, R. Giménez, A. Mª Sánchez, I. Fiorillo, V. Cortes, G. Bumbry, D. Zajick, P. Azorín, Centre de Perfeccionament “Plácido Domingo” del Palau de les Arts Reina Sofia de València dirigit pel Mestre A. Zedda.

Va treballar amb els mestres Z. Metha, V. Gergiev, L. Maazel, J. Mª Moreno, I. Metzmacher, J.M. Pérez-Sierra, M. Ortega, E. García Asensio, O. Meir Wellber, G. Marcianò, O. Díaz, P. Halffter, I. Traub, A. Tomasello… i La Fura dels Baus, H. Brodchaus, GC del Monaco, Ll. Pascual, E. Sagi, A. Romero, I. García, F. López, G. Deflo… interpretant, entre d’altres, els rols següents: Schwertleite (Die Walküre-Wagner), Hècuba (Les Troyens-Berlioz), Santuzza i Mamma Lucia (Cavalleria Rustiscana-Mascagni), Àvia (Vida Breu-Falla), Marta i Pantalis (Mefistofele-Boito); de Puccini: Zia Principessa i Abadessa(Suor Angelica), Zitta (Gianni Schicchi), Suzuki (Madame Butterfly); de Verdi: Azucena (Il Trovatore), Amneris (Aida), Fenena (Nabucco), Quickly (Falstaff), Emília (Otello), Maddalena (Rigoletto).
Sarsuela: Beltrana (Donya Francisquita-Vives), Adriana (Els Gavilanes-Guerrero), Coloma (Barberillo de Lavapiés-Barbieri).
Repertori simfònic: Requiem i Missa de Coronació de Mozart, Glòria de Vivaldi, Messies de Händel, Stabat Mater de Pergolesi, Novena Simfonia de Beethoven; Rèquiem de Verdi, Vuitena Simfonia de Mahler, Les Noces de Stravinsky, Alexander Nevsky i Ivan el Terrible de Prokovief.

Ha estat convidada pel teatre Reial de Madrid, La Maestranza de Sevilla, Campoamor d’Oviedo, Staatstheater Cottbus, Eskalduna de Bilbao, Baluard Pamplona, Cervantes de Màlaga, AAOS, Teatre Principal de Palma de Mallorca, Auditori Nacional de Madrid, Gran Teatre del Liceu, Teatre de la Zarzuela, Palau de la Música de València… entre d’altres

 

JOAN LAÍNEZ – tenor

Va néixer a Llucmajor, Mallorca i va començar la seva carrera musical amb la pianista Maria Antònia Noguera als 7 anys. Continua els seus estudis de piano al Conservatori Professional de Palma de Mallorca sota la tutela de Margalida Palou i el Mestre Miquel Segura. Va acabar els seus estudis a Barcelona amb la professora Carme Poch. Juntament amb els seus estudis de piano, va estudiar direcció coral amb els directors Manel Cabero i Joan Company i va realitzar cursos de direcció coral amb Josep Vila, Mireia Barrera, Fernando Marina, Javier Bustos entre d’altres.

Al Conservatori Professional de Música de Palma ha estudiat cant amb Joana Maria Llabrés i la pianista Maria Victòria Cortès. Actualment estudia amb el baríton David Menéndez a València i ha assistit a classes magistrals amb la georgiana Ketevan Kemoklidze, Miguel Sola i el mestre Miquel Ortega Durant els anys 2019 i 2020 va realitzar diversos concerts com a tenor solista amb la Jove Orquestra de les Illes Balears amb la soprano Irene Mas, Arancha Calvo, Catina Bibiloni, amb repertoris d’Òpera i Sarsuela.

També el Rèquiem de Mozart amb l’Ensemble Tramuntana dirigit per Barry Sargent i recitals amb la soprano Marga Cloquell, Inma Hidalgo, el baríton Jorge Tello, la soprano María Casado o la Mezzo Mar Campo amb Maria Victòria Cortès, Francesc Blanco, Alicia Moreno i Jesús López Blanco al piano i que s’han interpretat en diferents espais i teatres de Mallorca i Menorca. Ha cantat el paper principal de l’adaptació de l’Òpera “Anima de Don Carlo” de “Don Carlo” de Verdi dirigida per J.M. Albinyana. El 2021, juntament amb l’actriu Lara Martorell ha interpretat el concert “Con Mi Dolor a Solas” i amb el quintet “Palma Brass” i Catina Bibiloni un recital de romances i duos de Zarzuela.
Guanya el segon premi al concurs internacional “Córsica Lírica” al setembre de 2021, obtenint també el Premi “In Opera Veritas”,atorgat pel públic i el premi del Recital que se celebrarà a Bari, Itàlia.

Ha guanyat el premi del públic al concurs Jole di Maria (Tivoli) el 2022.

Com a director coral ha dirigit la formació professional “Cor Euroclàssics” interpretant el Rèquiem de Brahms i la Petita Missa Solemne de Rossini i formacions amateurs com el “Cor CIutat de Mallorca” “Orfeó Mayurqa” , el “Mallorca Gay Men’s Chorus” i els “Palma Gospel Singers” realitzant concerts nacionals i internacionals.

MARIA VICTÒRIA CORTÈS, piano
Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000), Catalunya, València, Àustria, Itàlia, Mèxic, Perú, Bulgària…Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90”, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”

Entre els seus enregistraments cal destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. També recentment ha enregistrat cançons de Baltasar Samper amb el tenor José Manuel Sánchez.

Fa més de dèu anys que és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Els darrers anys s’ha especialitzat com a pianista repertorista, treballant a la preparació d’òperes adaptades pel públic infantil (Hansel i Gretel, La flauta màgica, El barber de Sevilla, Les noces de Figaro), en format amb acompanyament de piano (Tosca, Don Carlo), preparant les òperes de les Temporades del Teatre Principal (Carmen, Die Zauberflöte, Rigoletto, La Traviata), treballant en aquestes amb noms tan importants de la lírica com Carlos Álvarez, Josep Bros, Silvia Vázquez i amb la direcció de José Maria Moreno,Martin Fischer_Diskau o Pablo Mielgo.

Realitza habitualment concerts amb cantants solistes tant de cançó com d’òpera i oratori.

Actualment és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de música i dansa de Mallorca