VENDA D’ENTRADES

5 de novembre a les 19.00h Fundació sa Nostra

PROGRAMA:

Tienes razón, amigo “La chulapona” F. Moreno Torroba

Los cielos me darán la luz “Mirentxu” J. Guridi

Paxarín tú que vuelas “La pícara molinera” P. Luna

Cállate corazón “Luisa Fernanda” F. Moreno Torroba

Coro de románticos “Doña Francisquita” A. Vives

En un país de fábula “La tabernera del puerto” P. Sorozábal

Soldado de Nápoles “La canción del olvido” J. Serrano

Un tiempo fué “Jugar con fuego” F. A. Barbieri

La roca fría del calvario “La Dolorosa” J. Serrano

No puede ser “La tabernera del puerto” P. Sorozábal

Caballero del alto plumero “Luisa Fernanda” F. Moreno Torroba

Por ser la virgen de la Paloma “La verbena de la Paloma” T. Bretón

Mazurca de las sombrillas “Luisa Fernanda” F. Moreno Torroba

JOAN LAÍNEZ – tenor

Va néixer a Llucmajor, Mallorca i va començar la seva carrera musical amb la pianista Maria Antònia Noguera als 7 anys. Continua els seus estudis de piano al Conservatori Professional de Palma de Mallorca sota la tutela de Margalida Palou i el Mestre Miquel Segura. Va acabar els seus estudis a Barcelona amb la professora Carme Poch. Juntament amb els seus estudis de piano, va estudiar direcció coral amb els directors Manel Cabero i Joan Company i va realitzar cursos de direcció coral amb Josep Vila, Mireia Barrera, Fernando Marina, Javier Bustos entre d’altres.

Al Conservatori Professional de Música de Palma ha estudiat cant amb Joana Maria Llabrés i la pianista Maria Victòria Cortès. Actualment estudia amb el baríton David Menéndez a València i ha assistit a classes magistrals amb la georgiana Ketevan Kemoklidze, Miguel Sola i el mestre Miquel Ortega Durant els anys 2019 i 2020 va realitzar diversos concerts com a tenor solista amb la Jove Orquestra de les Illes Balears amb la soprano Irene Mas, Arancha Calvo, Catina Bibiloni, amb repertoris d’Òpera i Sarsuela.

També el Rèquiem de Mozart amb l’Ensemble Tramuntana dirigit per Barry Sargent i recitals amb la soprano Marga Cloquell, Inma Hidalgo, el baríton Jorge Tello, la soprano María Casado o la Mezzo Mar Campo amb Maria Victòria Cortès, Francesc Blanco, Alicia Moreno i Jesús López Blanco al piano i que s’han interpretat en diferents espais i teatres de Mallorca i Menorca. Ha cantat el paper principal de l’adaptació de l’Òpera “Anima de Don Carlo” de “Don Carlo” de Verdi dirigida per J.M. Albinyana. El 2021, juntament amb l’actriu Lara Martorell ha interpretat el concert “Con Mi Dolor a Solas” i amb el quintet “Palma Brass” i Catina Bibiloni un recital de romances i duos de Zarzuela.
Guanya el segon premi al concurs internacional “Córsica Lírica” al setembre de 2021, obtenint també el Premi “In Opera Veritas”,atorgat pel públic i el premi del Recital que se celebrarà a Bari, Itàlia.

Ha guanyat el premi del públic al concurs Jole di Maria (Tivoli) el 2022.

Com a director coral ha dirigit la formació professional “Cor Euroclàssics” interpretant el Rèquiem de Brahms i la Petita Missa Solemne de Rossini i formacions amateurs com el “Cor CIutat de Mallorca” “Orfeó Mayurqa” , el “Mallorca Gay Men’s Chorus” i els “Palma Gospel Singers” realitzant concerts nacionals i internacionals.

NADIA AKAÂRIR – SOPRANO

Actualment és alumna de cant de la professora Joana Llabrés al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

És graduada amb el títol professional de guitarra clàssica.

Durant set anys ha estat membre dels cors del Teatre Principal de Palma. També ha actuat com a figurant a les temporades d’òpera del Teatre Principal i a l’Auditorium de Palma a l’òpera Il barbiere di Siviglia.

Ha participat en diverses produccions de rellevància, d’entre les que destaca La Flauta Màgica al mateix Teatre l’any 2020 amb el petit paper solista de Primer Geni.
Ha actuat al World Opera Day del 3r Festival Mallorcòpera el 2019 i als maridatges de vi i òpera de Son Juliana i Museu de Mallorca junt amb la soprano Aurora Peña i la pianista M. Victòria Cortès.

Actualment forma part ocasionalment d’altres agrupacions corals, com el cor de cambra de la Seu de Mallorca o el cor Euroclassics.

Cursa estudis de musicologia musical al Conservatori superior de música de Balears

Ha assistit a classes de perfeccionament vocal amb David Menéndez.

MARIA VICTÒRIA CORTÈS, piano
Nasqué a Palma de Mallorca el 1972.Començà els estudis de piano amb Carme Cortès al Conservatori de les Balears, els perfeccionà amb Emili Muriscot, cursà els Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el pianista Ramon Coll i rebé els consells de l’insigne pianista Imre Rohmann al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat concerts a les Illes Balears (Auditòrium i Teatre Principal de Palma, com a solista a la temporada de l’Orquestra Simfónica de les Illes Balears al 1997 i 2000), Catalunya, València, Àustria, Itàlia, Mèxic, Perú, Bulgària…Ha actuat com a solista amb la Kammerphillarmonie Baden-Württemberg , l’Orquestra Simfònica de Balears i amb l’Orquestra Simfònica “Szene 90”, interpretant concerts per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Schumann, Liszt, Saint-Saens i Bartók. El 1994 obtingué el II premi del Concurs Internacional de piano d’Eivissa, el 1995 guanyà el III Concurs de Piano “Antoni Torrandell”

Entre els seus enregistraments cal destacar els dos CDs amb el duet Blanco-Cortès, l’enregistrament d’un CD amb primers enregistraments mundials de l’obra cambrística de Pere Tintorer amb el Trio Reger l’any 2000 i un altre CD amb la soprano Joana Llabrés dedicat a música de dones compositores contemporànies l’any 2002. També recentment ha enregistrat cançons de Baltasar Samper amb el tenor José Manuel Sánchez.

Fa més de dèu anys que és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

Els darrers anys s’ha especialitzat com a pianista repertorista, treballant a la preparació d’òperes adaptades pel públic infantil (Hansel i Gretel, La flauta màgica, El barber de Sevilla, Les noces de Figaro), en format amb acompanyament de piano (Tosca, Don Carlo), preparant les òperes de les Temporades del Teatre Principal (Carmen, Die Zauberflöte, Rigoletto, La Traviata), treballant en aquestes amb noms tan importants de la lírica com Carlos Álvarez, Josep Bros, Silvia Vázquez i amb la direcció de José Maria Moreno,Martin Fischer_Diskau o Pablo Mielgo.

Realitza habitualment concerts amb cantants solistes tant de cançó com d’òpera i oratori.

Actualment és professora de repertori de cant al Conservatori Professional de música i dansa de Mallorca.

Orfeó L’Harpa d’Inca · Directora: Margalida Aguiló

Fundada el 1920 per Miquel Duran, els directors més destacats de l’agrupació han estat Jaume Albertí i Miquel Aguiló. L’any 1983, l’Orfeó entra a formar part de la Federació de Corals de Mallorca.

A més de múltiples i variades actuacions a Mallorca, la coral ha viatjat també a Menorca, Eivissa, Salamanca i Galícia. Així, el seu repertori comprèn tant música popular com polifonia culta, tant cants a capella com d’altres amb orgue, piano o orquestra. En concret, l’estudi i interpretació d’obres de compositors inquers és un dels eixos centrals de la coral, com ara les figures d’Antoni Torrandell i Bernat Salas.

Actualment, l’Orfeó L’Harpa d’Inca és una coral integrada per mig centenar de cantaires, i la seva directora és Margalida Aguiló.

El 2021 ha rebut la medalla d’Honor i Gratitud el Consell de Mallorca arrel del 100è aniversari de la seva formació, essent el cor en actiu més antic de Mallorca.