VINE EN TRANSPORT PÚBLIC  O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT
per tal de millorar el medi ambient

Te recomanam la línia circular de l’EMT a Palma o la xarxa de transports  TIB

‘Yo voy soñando caminos’ és el títol del preciós recital on María Galiana interpreta textos dels autors que més l’han marcat en la seva trajectòria vital.

El públic trobarà textos d’Antonio Machado, Jorge Manrique, Amado Nervo, Santa Teresa de Jesús, Mario Benedetti o León Felipe acompanyada al piano per Francesc Blanco i alternant amb la meravellosa veu de Luis Santana.

Aquest projecte és la culminació d’un desig personal per interpretar una selecció de textos que no tenen un denominador comú, però ressalten la manifestació d’uns sentiments compartits entre els autors i la intèrpret, coincidències que existeixen a causa de la implicació emocional de María Galiana amb l’espectacle.

27 d’abril a les 20 h. a l’església de Mont-i-Sion de Pollença dins la 3ª Primavera cultural pollencina

VENDA D’ENTRADES POLLENÇA

En Aranjuez con tu Amor Joaquín Rodrigo

Yo Voy Soñando Caminos (recitado) Antonio Machado (1875-1939)

Anoche cuando dormía (recitado) Antonio Machado (1875-1939)

Recuerdos de la Alhambra Francisco Tárrega (1852-1909)

El Mar, La Mar Rafael Alberti (1902-1999)

Alfonsina y el Mar Ariel Ramírez

Consejo Joaquín Dicenta (1862-1917)

Se equivocó la paloma C. Guastavino

El Milagro Pequeño Joaquín Dicenta (1903-1965)

La Flor de la Canela Chabuca Granda(1920-1983)

Romero Solo León Felipe (1884-1968)

Iban al pinar Enrique Granados

RomancheRomance de la luna luna Federico Garcia Lorca (1898-1936)

Hijo de la Luna José Maria Cano (Mecano)

Varios Efectos del Amor Lope de Vega (1562-1635)

Bésame, bésame mucho Consuelo Velázquez

Un loro, un moro, un mico y un señor de Puerto Rico  Anónimo

Lorito real Fermín Maria Alvarez

No te des por vencido, ni aún vencido  Almafuerte (Pedro Bonifacio Palacios) (1854-1917)

Solamente una vez Agustín Lara

El Viaje Definitivo  Juan Ramón Jiménez (1881-1958)

Balada para un loco Astor Piazzolla

La Niña de Guatemala José Martí (1853-1895)

La Niña de Guatemala Victor Carbajo (1970)

Te quiero  Mario Benedetti (1920-2009)

Te quiero Alberto Favero

No te Rindas Mario Benedetti (1920-2009)

No dudaría  Antonio Flores

Maria Galiana – actriu

Nascuda a Sevilla. Llicenciada en Filosofia i Lletres, María va exercir com a professora fins al 2000, any en què Benito Zambrano li ofereix un personatge a la molt premiada pel·lícula Solas.

A continuació Firma amb Grupo Ganga S.L. la sèrie Cuéntame cómo pasó. Sèrie que la convertirà en un dels personatges més estimats per a l’audiència, Herminia, l’àvia de la família Alcántara. Sèrie de Televisió Espanyola que ha obtingut un dels èxits més notables a la història de TVE. Anteriorment de treballar a Solas, compaginava el treball de professora amb teatre i cinema.

Entre altres directors de cinema ha treballat amb: Jose Luis Garcia Sánchez, Fernando Trueba, Jaume d’Armiñán, Jose L. Cuerda i Vicente Aranda. I en teatre, com no podia ser d’una altra manera, ha compaginat l’enregistrament de la sèrie amb els projectes teatrals següents, cal destacar: Assemblea de dones d’Aristòfanes dirigida per Juan Echanove al Festival de Teatre Clàssic de Mèrida. Converses amb la mare dirigida per Juan Echanove. La casa de Bernarda Alba dirigida per Amelia Ochándiano. Les troianes d’Eurípides al Festival de Teatre Clàssic de Mèrida. Fugades dirigida per Tamzin Townsend. Penélope versió i direcció de Magüi Mira al Festival de Teatre Clàssic de Mèrida.

Maria ha estat guardonada amb els premis següents: Medalla d’Andalusia. El Circulo de Escritores Cinematogra?ficos (medalla a la millor actriu per Solas). Goya a la millor actriu de repartiment per Solas. Premi Iris, categoria interpretació femenina de repartiment a Cuéntame. Medalla al Treball.

CINEMA
LOS MUERTOS NO SE TOCAN, NENE Dir.: José Luís García Sánchez
DOS RIVALES CASI IGUALES Dir.: Miguel Ángel Calvo Buttimi
PURA SANGRE Dir.: Leo Ricciardi
TAPAS Dir. : José Corbacho y Juan Cruz
MARÍA QUERIDA Dir.: José Luis García Sánchez
ROMA Dir.: Adolfo Aristaráin
EL SEXO LO CAMBIA TODO Dir.: Luiz CarLos Lacerda
MÁS PENA QUE GLORIA Dir.: Víctor García León
FUGITIVAS Dir.: Miguel Hermoso
PLENILUNIO Dir.: Imanol Uribe
YERMA Dir.: Pilar Távora
SOLAS Dir.: Benito Zambrano
TRANVÍA A LA MALVARROSA Dir.: José Luis García Sánchez
LIBERTARIAS Dir.: Vicente Aranda
EL PALOMO COJO Dir.: Jaime de Armiñán
ASÍ EN EL CIELO COMO EN LA TIERRA Dir.: José Luis Cuerda
SUSPIROS DE ESPAÑA Y PORTUGAL Dir.: José Luis García Sánchez
TIRANO BANDERAS Dir.: José Luis García Sánchez
BELLE EPOQUE Dir. : Fernando Trueba
LA NOCHE MÁS LARGA Dir.: José Luis García Sánchez
PASODOBLE Dir.: José Luis García Sánchez
TELEVISIÓ
CUÉNTAME…
LA MARI II y LA MARI Dir.: Jesús Garay
PETRA DELICADO Dir.: Julio Sánchez Valdés
ANDALUCÍA, UN SIGLO DE FASCINACIÓN Dir.: Basilio Martín Patino
LA MUJER DE TU VIDA 2: LA MUJER CUALQUIERA Dir.: José Luis García Sánchez
LA SEDUCCIÓN DEL CAOS Dir.: Basilio Martín Patino
JUNCAL Dir.: Jaime de Armiñán

TEATRE
LA ASAMBLEA DE LAS MUJERES Dir.: Juan Echanove
CONVERSACIONES CON MAMÁ Dir.: Juan Echanove
FUGADAS Dir.: Tamzin Townsend
LA CASA DE BERNARDA ALBA Dir.: Amelia Ochandiano

Luís Santana – baríton

És un dels més respectats del panorama líric espanyol és especialista en Rossini i en cançó de cambra espanyola.
Ha actuat a les millors sales de concert i teatres d’Espanya. També ha realitzat concerts memorables a les principals catedrals davant els Reis d’Espanya i ha estat convidat a cantar al costat del llegendari Orfeó Donostiarra en presència de Sa Majestat la Reina Sofia.
Ha format part dels concerts Homenatges a Victòria dels Àngels, Teresa Berganza, Cristóbal Halffter, Antón García Abril i Pedro Lavirgen. Ha realitzat gires amb Nati Mistral i Paco Valladares
Ha cantat en la inauguració de “Les Edats de l’Home “de Toro i Cuellar al costat de Ainhoa Arteta, així com en la inauguració de la tardor musical Soriano i el Festival Internacional de Ubeda, Festival “Trobades amb Rosa Torrespardo “.
Juntament amb Paloma Gómez Borrero, ha realitzat actuació per totes les fundacions de Santa Teresa de Jesús, a les ciutats Roma, Milan, Nàpols, Pescara, Torino, Catània, Com, Parma, Bologna, Modena, Toulon, París, Viena, Lisboa,
Kíev, Lviv, Donetks, Odessa, Londres, Moscou, Sofia, Bucarest, Frankfurt, Berlín.
Ha interpretat diversos rols d’òpera com Malatesta, Fígaro, Sharpless, Germont, Belcore, Tinent Morales, Enrico, Marcello, Pin, Tio Salvaor, Dandini, Taddeo, entre d’altres.
L’han dirigit les batutes més prestigioses, ha compartit escena amb els més grans cantants espanyols i estrangers, i compositors de la talla d’Antón García Abril, Cristobal Halffter, Miquel Ortega, Miquel Manzano, Juan Duran, Javier Centeno, Santiago Baez, David Rivas, Ernesto Monsalve, Manuel Comesaña, Manuel Millan, Jesus Legido, Victor Carvajo, i un llarg etc …. Han escrit per a la seva veu.
En l’actualitat té un recital amb el periodista Luis del Olmo sobre Miguel Hernández, i amb motiu del 120 aniversari de Federico García Lorca prepara una gira juntament amb Ian Gibson.
En el seu afany de recuperació de músiques perdudes ha fet al costat d’Antonio López la integral de veu i piano d’Antonio José i Federico García Lorca, així com la integral de cançons de Zorrilla i Campoamor.
Ha gravat dos discos, un sobre temes de la seva Castella de l’Ànima, i un altre de cançons amb textos de Santa Teresa de Jesús.
Posseeix la medalla d’or “Artista Prokofiev” de la casa natal del compositor, així com la medalla de plata dels amics de l’Òpera de Lleida.

FRANCESC BLANCO – piano
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ainhoa Arteta, Sabina Puértolas, Ketevan Kemklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Klaus Mertens, Daniel Kirch, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Montserrat Martí-Caballé, Luis Santana, Cecilia Lavilla-Berganza, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, David Cervera, Joan Garcia Gomà, Guiomar Cantó, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, José Manuel Sánchez, Antoni Lliteres, Joan Laínez, Inma Hidalgo, Joan Miquel Muñoz, Andrea Jiménez, Marta Bauzá, Margarita Rodríguez, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.