VINE EN TRANSPORT PÚBLIC  O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT
per tal de millorar el medi ambient

Te recomanam la xarxa de transports  TIB

TEATRE LLOSETA. 24 de març a les 20.00 h

VENDA D’ENTRADES LLOSETA

Sala d’actes del port de Pollença 26 de març a les 12.00 h
Dins la 3ª Primavera cultural pollencina

VENDA D’ENTRADES POLLENÇA

SHEILA BLANCO - cantant

Sheila neix a Salamanca on estudia piano clàssic i bel canto al conservatori professional. Es llicencia en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pontifica i després de finalitzar els seus estudis es trasllada a Madrid.

Durant uns anys combina el seu treball com a periodista a ràdio i tv amb la música fins que el 2009 decideix aparcar els mitjans i bolcar-se de ple a cantar, tocar i compondre mentre continua estudiant.

En aquests anys en què continua formant-se a nivell musical i escènic. Coneix la banda argentina Toch, integrada pels germans Juan Pablo i Andrés Theaux i Martín Elena. És amb Toch amb qui comença a tocar al circuit de sales madrilenyes guanyant el premi a millor banda novell de la Sala El Juglar i amb ells arregla i grava el seu primer disc d’estudi: Sheila Down, projecte autoeditat que fusiona pop, rock, folk i jazz, influències molt presents a la trajectòria de Sheila.

Estudia expressió corporal amb Arnold Taraborrelli, s’interessa per diferents tècniques vocals modernes com l’speech level singing i el voice craft i cursa el postgrau d’Especialització i rehabilitació de la veu professional parlada i cantada a la Universitat d’Alcalá de Henares on és alumna d’Ignacio Cobeta, Roxana Coll, Concha Doñaque, Pepa Castro i Sara Matarranz.

El 2010 es converteix en la vocalista del quintet de jazz&blues Larry Martin Band juntament amb el mateix Larry Martin, Richie Ferrer, Enrique García i Domingo Sánchez. Amb ells recorre gran part del territori nacional i internacional cantant en festivals i sales mítiques de jazz i durant el seu camí graven Everything must change, darrer treball d’estudi del mític baterista madrileny abans de la seva mort el 2013. Posteriorment, la formació es converteix en Speak Jazzy, amb dos nous fitxatges, el baterista Antonio Calero i el pianista Miguel Ángel López i graven A song for you, un disc homenatge al desaparegut Larry Martin.

Són anys d’immersió total al jazz per a Sheila i els conjuga amb la seva tasca com a docent, conformant la seva pròpia metodologia en tècnica vocal moderna i assessorant tant professionals del cinema, del teatre o de la música com a persones aficionades al cant.

Un altre dels projectes dels quals Sheila forma part des dels seus anys a Salamanca és Duette, un duet format al costat del pianista Pablo Ruiz, que neix dins l’espectacle de varietats Gran Cafè Teatre de La Vega i amb què, després de gravar un disc homònim per al Museu Casa Lis, encara segueix oferint recitals.

Ha col·laborat i gravat amb la banda Patáx, amb Natural Funk, així com amb altres artistes com Javi Montes, Joe Eceiza, Jorge Marazu, Toni Brunet, Paco Ortega, Rebeca Jiménez, Pastora Soler, Raphael, Rebeca Rods, Alexandre Sanz, Rosa López , Ivanga Blue, Dani Diges, Mauri Sanchis, Eduardo Laguillo o Pedro Ruy Blas i ha pertangut al cor Black Light Gospel Choir ia la companyia de teatre infantil Sin Fin.

El 2016 fitxa per Warner com una de les mentores del programa de tv A capela (Movistar Plus) i col·labora al programa de ràdio Anda ya! (Els 40).

Sheila actualment prepara l’enregistrament del disc del seu projecte poètic-musical Cantant a les poetes del 27 en què, cantant i tocant el piano, ha musicalitzat els poemes d’un grapat de poetes dones d’aquesta generació literària. Al seu torn és la vocalista del trio de jazz Puro Gershwin amb què ha publicat un disc homònim amb el pianista Federico Lechner i els guitarristes Chema Saiz, Israel Sandoval i Marcos Collado i és la vocalista de la Mad Sax Big Band. Així mateix col·labora a La Voz Kids (Antena 3) com a vocal coach des de la primera edició i als programes de ràdio La Finestra amb Carles Francino i Sofà Sonoro amb Alfonso Cardenal de Cadena Ser.

Els seus “bioclassics” de Beethoven, Bach, Mozart, etc. on ha posat text a partitures que formen part de la història de la música han fet la volta al món amb millions de visualitzacions a les xarxes socials. Nascuts en un programa de ràdio, tenen molt a veure amb el caràcter de Sheila perquè es tracta de recuperar allò clàssic i donar-li un toc de frescor.

Als Bioclassics , Sheila fa una petita presentació de cada compositor, donant alguns pinzellades sobre la seva vida i una breu contextualització abans de interpretar el corresponent BIOCLASSIC.

FRANCESC BLANCO – piano

Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ainhoa Arteta, Sabina Puértolas, Ketevan Kemklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Klaus Mertens, Daniel Kirch, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Montserrat Martí-Caballé, Luis Santana, Cecilia Lavilla-Berganza, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, David Cervera, Joan Garcia Gomà, Guiomar Cantó, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, José Manuel Sánchez, Antoni Lliteres, Joan Laínez, Inma Hidalgo, Joan Miquel Muñoz, Andrea Jiménez, Marta Bauzá, Margarita Rodríguez, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.