VINE EN TRANSPORT PÚBLIC O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT
per tal de millorar el medi ambient
Te recomanam la xarxa de transports TIB
Recital lírico-poètic amb la lectura de fragments de L’espera de la letargia amb obres líriques de Mompou, García Abril, Fauré, Schubert, Carme Fernández i Xavier Gelabert.
Repertori
INSTANTS DE SILENCI
In itinere,
A. García Abril, Agua me daban a mí
Imagin un món on l’equilibre
F. Schubert An die Musik D547
Sonen veus renegades emparant la nit
F. Schubert, Gute Nacht
Inesborrable com la lletra compassada
F. Schubert, Ganymed
Verticals és l’aire que ens ofega
F. Schubert, Der König in Thule
Camps de repòs
F. Schubert Du bist die Ruh D776
Retenir amb la força de l’alenada
G. Fauré, Les berceaux
Cau el crepuscle
F. Mompou, Pastoral
T’enyor secretament
A. García Abril, A pie van mis suspiros
Nua resta la terra
A. García Abril, No por amor
Alena la salabror de l’hivern,
F. Mompou, Damunt de tu
Nua resta la terra
C. Fernández Blau és l’enyor
T’he buscat dins la obscuritat
Xavier Gelabert T’he buscat dins la obscuritat
MARIA TERESA FERRER – POETA
Formentera 1979. Lletrada, poeta i activista cultural, va començar a escriure poesia quan estudiava a l’Institut i guanyà el premi Marià Villangómez (1997). El 2001 la Fundació ACA la seleccionà perquè participàs al quart volum de Solstici d’estiu, destinat a donar a conèixer la poesia jove de Balears, on publicà i recità versos vivencials en què el pas del temps, la immigració, el terrorisme i el paisatge interior eren els temes essencials. El 2003 va aparèixer l’Homenatge als infants d’Àfrica, també editat per la Fundació ACA amb Metges del Món. Va escriure amb el poeta Biel Pons els poemes que formen el disc compacte Clam.
Ha participat en nombroses antologies (Poetes de les Pitiüses, Versos per la llengua, etc.), i l’any 2019 ha publicat el llibre de poemes L’espera de la letargia, on es percep l’essència formenterera amb un llenguatge ple de termes marins, camperols propis de l’illa i amb una mirada fonda sobre el desencant, el desamor, la crítica social, la destrucció del territori, les fosses comunes de la guerra i el refugiats sirians.
Té poemes musicats per Xavier Gelabert, Projecte Mut, Andreu Valor, Joan Murenu i Ramon Mayol.
La seva activitat de dinamitzadora cultural va molt lligada al seu mester poètic. Des de l’any 2002 organitza a Formentera l’Encontre de Joves Poetes dels Països Catalans. És la presidenta de l’Obra Cultural Balear de Formentera, entitat des de la qual es fa anualment la Trobada de Poetes: Formentera, Pont de Poesia, així com tot tipus d’actes culturals.
La soprano Vega Escribano és titulada superior de cant pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Els seus professors han estat Charo Vallés i David Menéndez.
Ha perfeccionat la seva tècnica i interpretació Ana Luisa Chova, Eduardo López Banzo, Cristina Miatello, Joseba Carril, David Mason, Richard Levitt, Nancy Argenta, Gerd Turk, Maribeth Dayme, Wolfram Rieger, etc.
Durant el seu aprenentatge va formar part de l’Acadèmia de Música Antiga de la Universitat de Salamanca com a becària. Amb les seves formacions ha realitzat innombrables concerts i enregistraments per a RNE i Verso.
Com a solista ha cantat en diversos escenaris i festivals repertori que va des del barroc primerenc a l’òpera i música de cambra del segle XX (Palau de la Música de València, Teatre Principal de Palma, Ateneu de València, Teatre Calderón de Valladolid, Auditori de la USAL, Teatre Liceu de Salamanca, Festival de Música de Lekeitio, Festival de Música Antiga de Caimari, Heures d’Orgue de la Catedral de Versalles, etc) sota la batuta de Frederic Maria Sardelli, Gabriel Garrido, Jacques Ogg, Bernardo García- Bernalt, etc.
Aquesta temporada l’hem poguda escoltar a la 37ª temporada d’òpera del Teatre Principal de Palma en el paper de Prosperina a l’Orfeo de Monteverdi dirigida per Federico Maria Sardelli i Yves Lenoir
FRANCESC BLANCO – piano
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ainhoa Arteta, Sabina Puértolas, Ketevan Kemklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Klaus Mertens, Daniel Kirch, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Montserrat Martí-Caballé, Luis Santana, Cecilia Lavilla-Berganza, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, David Cervera, Joan Garcia Gomà, Guiomar Cantó, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, José Manuel Sánchez, Antoni Lliteres, Joan Laínez, Inma Hidalgo, Joan Miquel Muñoz, Andrea Jiménez, Marta Bauzá, Margarita Rodríguez, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.