No, Mozart no va escriure cap òpera titulada els tres porquets, encara que podria haver-ho fet, ja que les primeres versions del conte daten el segle XVIII. Agafant aquesta antiga faula amb animals personificats, hem inclòs dins l’argument una quinzena d’àries i escenes d’òperes de W. A. Mozart. Podrem escoltar fragments de les òperes Don Giovanni, La flauta màgica, Le nozze di Figaro i La Clemenza di Tito.

L’original i creativa faula dels 3 porquets ens transmet una excel.lent moralitat perfectament vàlida avui en dia: la del valor de la feina planificada i ben feta a través de la utilització del propi enginy. Ens trobam davant un conte clàssic que Disney popularitzà els anys 30 on tots vàrem aprendre que l’obligació va abans que la diversió.

Euroclàssics en la seva cinquena producció operística per a escolars se suma a l’equip de  Disset Teatre, creadors de Les fades de la bella dorment (Premi al millor espectacle de titelles i objectes de la fira Feten 2011), que assumeixen la direcció de l’espectacle. Presentam una producció amb tres cantants acompanyats d’un piano en una òpera-faula cantada i parlada en català on els nins intervindran activament dins l’espectacle.

L’espectacle s’adaptarà a la possibilitat de representar-ho tant a la pròpia escola com a teatres amb uns preus assequibles. Més informació a partir de setembre de 2012.

Fitxa artística Sílvia Fluixà i  Inma Hidalgo – sopranos Álvaro Chaves i Roger Berenguer – tenors Joan Miquel Muñoz – bariton Producció, direcció musical i piano: M. Victòria Cortès i Francesc Blanco Direcció: Disset Teatre (Carme Serna, Mariaje López, Juanma Palacios i Pep Pérez).

www.dissetteatre.com