VINE EN TRANSPORT PÚBLIC O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT

per tal de millorar el medi ambient

Te recomanam la xarxa de transports TIB

2 de juny a les 20.00 h Bodega Dalt Turó, Campos

ENTRADES DALT TURÓ

3 de juny a les 18.30 h Bodega Son Vich de Superna

ENTRADES SON VICH DE SUPERNA

SONYA GODARSKA – soprano

VRATISLAV KRITZ – baríton

FRANCESC BLANCO – piano

PROGRAMA

I

Je veux vivre “Romeo et Juliette”                   C. Gounod

Non piu andrai “Le nozze di Figaro”   W.A. Mozart

Deh Vieni non tardar “Le nozze di Figaro” W. A. Mozart

Deh Vieni alla finestra “Don Giovanni” W. A. Mozart

La ci darem la mano “Don Giovanni” W. A. Mozart

Mallorca (piano solo) I. Albéniz

Samostatn? vládnu já ària de Karolína “Les dues vídues” B.Smetana

Ària de Purkrabí “Jakobin”  B.Smetana

II

Ària de la lluna “Russalka” A. Dvorak

Meine Lippen, sie küssen so heiss “Giuditta” F. Lehar

Lippen Schweigen “Die lustige Witwe”          F. Lehar

Je marche sur …. Obeissons “Manon “ J. Massenet

Summertime “Porgy & Bess” G. Gershwin

Sonya Godarská – soprano

Sonya Godarská va néixer a Poprad, Eslovàquia. Des de la seva infància s’ha relacionat amb la música. Els seus inicis musicals estan associats sobretot a tocar el piano. Es va graduar amb èxit a l’Escola Elemental d’Arts a Poprad. Va guanyar el Concurs internacional M. Schneider-Trnavský i el Sr. Novák Competició tocant a quatre mans. Durant més de 10 anys, va assistir al cor infantil Poprad. Va estudiar la Universitat de Barcelona Química i tecnologia a Prag. Els seus dos anys posteriors es queda a Noruega i la va inspirar per tornar a la música. En un cor noruec, eun pianista nord-americà li va recomanar que estudiàs cant clàssic. Després de la seva tornada a Praga, va obtenir l’admissió a Praga el curs de cant clàssic del Conservatori de Praga. Des del 2009, ha estat estudiant de forma privada amb MgA. Jaroslava Maxová.
Va guanyar el segon lloc al concurs de cantants de Praga. Ella va participar amb èxit al Singing International Antonin Dvo?ák
La competició com a semifinalista i finalista a Vissi d’Arte Concurs a la competició de Praga i Pustina. Ha realitzat diversos recitals en solitari, ha cantat diverses vegades per a diversos caps d ‘art estats.
Durant els seus estudis ha cantat Laura en l’opereta The Beggar Estudiant de C. J. Millöcker i Pamina a l’òpera de Mozart La flauta màgica. Sovint actua com a convidada al Teatre Nacional de Prag al programa „Opera nas baví“.
A l’estiu del 2019 debutarà com a Pamina a Bèlgica i Holanda.
Com a convidada, realitza regularment actuacions al Teatre Nacional Liberec, el teatre per a òpera i ballet a Usti nad Labem i el Teatre Nacional de Moràvia-Silèsia a Ostrava.

VRATISLAV KRÍŽ – BARÍTON

Originari de la República Txeca, Vratislav Kriz és graduat al Conservatori de Praga.

Solista emèrit del Teatre Nacional de Praga, Vratislav ha actuat com a baríton principal en nombroses òperes mundials, com ara el paper de:
Rodriguez, Marquès de Posa (G. Verdi: Don Carlos),
Lord Enrico Ashton (Donizetti: Lucia di Lammermoor),
Don Giovanni (Mozart: Don Giovanni),
Escamillo (Bizet: Carmen),
Comte d’Almaviva (W.A.Mozart: Le Nozze di Figaro),
Marcello (G. Puccini: La Boheme)
També ha cantat a nombroses òperes txeques com
Starek (L. Janacek: Jenufa),
Premysl (B. Smetana: Libuse),
Kalina (B. Smetana: Tajemstvi),
i com a solista convidat a la producció de Tristany i Isolda de Richard Wagner a l’Òpera Estatal de Praga.

Vratislav Kriz és un fundador de l’agència de producció musical CROCE, que organitza òperes a l’aire lliure i concerts de música clàssica a la República Txeca.

FRANCESC BLANCO – piano
Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears (Auditorium i Teatre Principal de Palma, solista a les temporades de l’Orquestra Simfònica de Balears en 1994, 1997 i 2000, i a gairebé tots els festivals de música clàssica de Balears: Festival d’Hivern, Concerts a l’Herba, Festival Internacional de Deià, Festival Internacional Antoni Lliteres, Festival Internacional d’Eivissa, Clásicos del Siglo XX de la Fundació March, Cel.la F. Chopin de Valldemossa, Serenates d’Estiu de Son Servera, Setmana de Música de Felanitx, Concerts de Primavera d’Inca), Catalunya (Auditori de Caja Madrid, Cripta Gaudí, Auditori d’Horta-Guinardó, Ajuntament i Mercat de Música de Vic) , Itàlia (Associació F. Chopin de Caserta i Gira per Umbria), Àustria (Mozarteum i Schloss Leopoldskron de Salzburg) i Alemanya (gira amb la Deutsch-Französische Kammerorquester), Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics. Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”. Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.
Ha produït i participat a nombrosos concerts pedagògics: el 2001 “El carnaval dels animals” de C. Saint-Saëns. El 2004 el montatge de l’espectacle “Pere i el llop”de Prokofieff i des de 2006 les produccions d’òpera en català “La Flauta Màgica” i “Les noces de Figaro” de Mozart així com “El barber de Sevilla” de Rossini, “Hansel i Gretel” de Humperdicnck i “El cas dels 3 porquets” de Mozart han aconseguit un gran èxit entre els escolars de Balears. Ha guanyat diversos premis com a solista de piano i en música de cambra arreu de Balears.
Ha treballat amb cantants com Ainhoa Arteta, Sabina Puértolas, Ketevan Kemklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Klaus Mertens, Daniel Kirch, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Montserrat Martí-Caballé, Luis Santana, Cecilia Lavilla-Berganza, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, David Cervera, Joan Garcia Gomà, Guiomar Cantó, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, José Manuel Sánchez, Antoni Lliteres, Joan Laínez, Inma Hidalgo, Joan Miquel Muñoz, Andrea Jiménez, Marta Bauzá, Margarita Rodríguez, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.
En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualment d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.