VINE EN TRANSPORT PÚBLIC  O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT
per tal de millorar el medi ambient

Te recomanam la xarxa de transports  TIB

13 de març 21h Conservatori de Felanitx

Julian Prégardien – tenor

Neus Estarellas – piano

Viatge d’hivern-Viatge pel món (Winterreise-Weltreise)

ENTRADES ONLINE

PROGRAMA

Der Wegwiser F. Schubert

On the Great Road Verdina Shlonsky (1905-1990 Israel-Ukraine)

Der stürmische Morgen F. Schubert

Sevdikçe Ya??yorum Muammer Sun (1932-2021 Turkey)

Der Leiermann F. Schubert

Alto aria from Yunus Emre oratorio Ahmad Adnan Saygun (1907-91 Turkey)

Ma Ihtiyali Ya Rifaqi Gaswan Zerikly (1954- Syria)

Die Krähe F. Schubert

Der Lindenbaum F. Schubert

Arrunango Antonio Estevez (1916-88 Venezuela)

Estrelita Manuel Ponce (1882-1948 Mexico)

Moreno Osha Andre Tanker arr. Desmond Waithe (1941-2003 Trinidad & Tobago)

Täuschung F. Schubert

Rückblick F. Schubert

Eriri Ngeringe Joshua Uzoigwe (1946-2005 Nigeria Igbo)

Mo le J’Iyanyo – Mo ja’we gbegbe Akin Euba (1935-2020 Nigeria Yoruba)

Gefrorne Tränen F. Schubert

Das Wirtshaus F. Schubert

Jhara, jhara (Monsoon) Vanraj Bhatia (1927-2021 India)

Irrlicht F. Schubert

Cherry Alley Yoshinao Nakata (1923-2000 Japan)

?? ??? (Because you are here) Sun-Ae Kim (1920-2007 Korea)

Gute Nacht F. Schubert

Julian Prégardien – tenor
Julian Prégardien és un dels artistes vocals clàssics més destacats del nostre temps. La seva claredat de veu, la profunda comprensió del text i les seves habilitats com a narrador d’històries el converteixen en un recitalista especialment dotat. Les activitats artístiques de Julian se centren especialment en recitals de cançons romàntiques i projectes de música de cambra. Està donant recitals per tot Europa i recentment ha creat un nou projecte anomenat “Will the Miller” sobre els cicles de cançons de Franz Schubert i Wilhelm Müller: Die schöne Müllerin i Winterreise. Amb motiu del 200 aniversari de la composició de “Müllerin” està produint diversos formats únics, el més destacat és “Miller*in’ Vienna” a l’octubre de 2023, així com una obra radiofònica, un documental, una pel·lícula de concerts i un Enregistrament de cd en coproducció amb l’emissora alemanya SWR.

A l’escenari de concerts, els més destacats de la seva temporada són les invitacions de la Wiener Philharmoniker i la Gewandhausorchester Leipzig per cantar el paper de l’Evangelista a les dues Passions de Johann Sebastian Bach, el seu paper debuta com a Monteverdis Orfeo al Château de Versalles i com a Don Ottavio a Mozartwoche Salzburg com a així com el Rèquiem de Mozarts amb la Royal Concertgebouw Orchestra i Klaus Mäkelä, la Cleveland Orchestra i Franz Welser-Möst i al Teatro San Carlo di Napoli en una posada en escena de Romeo Castellucci juntament amb Raphael Pichon i Ensemble Pygmalion. Més aparicions en concerts el portaran a Estocolm, París, Nova York, Basilea i a Händel Festival Halle i als prestigiosos festivals d’Aix en Provence i Salzburg.

Julian Prégardien va néixer a Frankfurt el 1984 i va rebre la seva primera formació musical als cors de la catedral de Limburg. Va estudiar veu a Friburg amb Reginaldo Pinheiro i amb Susanna Eken a l’acadèmia vocal del festival d’òpera d’Aix-en-Provence i a Copenhaguen. Va ser membre del conjunt de l’Òpera de Frankfurt del 2009 al 2013. Com a cantant d’òpera, ha actuat al Festival d’Aix-en-Provence, a les Òperes Estatals d’Hamburg i de Baviera i a l’Opéra Comique de París. El 2018 va debutar al Festival de Salzburg com Narraboth a Salomé de Richard Strauss (director: Romeo Castellucci) amb la Filharmònica de Viena dirigida per Franz Welser-Möst. El 2019 va seguir el seu debut com a Tamino en una nova producció de Die Zauberflöte de Mozart a l’Òpera Estatal de Berlín sota la batuta d’Alondra de la Parra. Com a cantant concertista des de fa més d’una dècada es presenta a les principals sales europees, centrant-se especialment en l’exigent paper de l’Evangelista de Johann Sebastian Bach. Ha enregistrat tant la Passió de Sant Joan com la de Sant Mateu amb el Cor de la Ràdio Bavaresa i el Concerto Köln. El 2022 s’ha publicat un nou enregistrament de la Passió de Sant Mateu juntament amb Ensemble Pygmalion i Raphael Pichon a Harmonia Mundi.

Els enregistraments de recitals de Julian inclouen Winterreise, Schwanengesang i Dichterliebe per a Alpha Classics, An die Geliebte i Schubertiade per a Myrios Classics, Father and Son per a Challenge records i Orpheus per a cpo. Entre els seus socis artístics per a recitals de cançons es troben Daniel Heide, Els Biesemans, Eric le Sage, Kris Bezuidenhout, Lars Vogt, Martin Helmchen i Michael Gees. Ha creat diversos projectes juntament amb el seu pare Christoph. Ja fa 15 anys que fan el seu recital Duo a moltes de les sales de recitals i festivals més prestigiosos d’Europa. Altres aspectes destacats de la seva connexió artística única van ser els concerts de Mozarts Idomeneo juntament amb Kent Nagano i el Concerto Köln, un recital de Monteverdi juntament amb Anima Eterna Brugge i un recital d’orquestra juntament amb l’Orchestre de Chambre de Paris i Lars Vogt.

El 2017, Julian Prégardien va ser nomenat professor al departament vocal de la Universitat de Música i Teatre de Munic. És membre de la Xarxa Schumann i director artístic de l’Acadèmia Brentano d’Aschaffenburg, Alemanya. Ha comissariat tota una temporada de recitals i música de cambra a Zuric el 2016/2017, va ser Artista Residència al Mozartfest Würzburg el 2019 i a la Filharmònica de Colònia el 2020/2021.

Neus Estarellas – piano

La pianista mallorquina és una apassionada de les avantguardes, la música contemporània i la multidisciplinarietat. Flexibilitat, curiositat, energia, motivació i entusiasme fan de Neus Estarellas una demandada pianista i intèrpret per a projectes molt diversos.

Neus actua com a solista i músic de cambra/ensemble en llocs com l’Elbphilharmonie Hamburg, el Festival Éclat Stuttgart, el Palau de la Música Barcelona, el Festival Resonant Bodies Nova York, el Festival Wien Modern, el Festival de música contemporània a Aarhus-Dinamarca, el Festival Achtbrücken Köln, Auditori Reina Sofia, Studio Hoos a La Haia, Theaterhaus Stuttgart, SaxFestival Poznán, Sampler Series Barcelona, Stadttheater Gießen, Fondation Bullukian Lió, Villa Elisabeth Berlin, Tafelhalle Nürnberg i el Festival Made in Stuttgart.
El seu interès per instruments singulars com el teremí i el toy piano, la performance i el teatre musical la condueixen a fer concerts escènics sota la direcció de dramaturgs com Heiner Goebbels, Patrick Schimanski o Isabelle Kranabetter; i performances al festival Wittener Tage für Neue Kammermusik i als museus ZKM Karlsruhe i Futurium Museum Berlin.

Neus Estarellas és membre de l’ensemble de música contemporània berlinès LUX:NM i col·labora amb molts altres com Ensemble Ascolta Stuttgart, Garage Ensemble a Colònia, Crossing Lines Barcelona i Ensemble Modus Novus Madrid. Una gran part de la seva carrera la dedica a treballar estretament amb compositors com Mathias Spahlinger, Beat Furrer, Bernhard Lang, Eno Poppe, Mathias Maierhof, Luis Codera, Peter Ablinger o Maximilian Marcoll. Així mateix, Neus ha estat guardonada més d’una vintena de vegades a diferents certàmens com el Karlsruher Wettbewerb für Zeitgenössische Musik, DAAD, Premi Primer Palau Barcelona, Premi de Música de Manresa, Arjau, Art Jove, Concurs Rotary Club Palma de Mallorca, Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera i Concurs internacional de Piano Ciutat de Palma entre d’altres. També ha realitzat enregistraments per a Catalunya Ràdio, ORF (ràdio Àustria), SWR (ràdio del sud-oest d’Alemanya), Ràdio Nacional d’Espanya, HR (Ràdio d’Hessen) i DeutschlandRadio.

Els pianistes Nicolas Hodges i Kirill Gerstein, l’Ensemble Modern de Frankfurt, les residències artístiques a la Cité Internationale des Arts París ia Frankfurt LAB, i les fundacions Alfred Toepfer Stiftung i Kunststiftung Baden-Württemberg han tingut una influència especial en el seu desenvolupament professional. Neus ha estudiat a Frankfurt, Stuttgart i Palma de Mallorca.

Neus Estarellas dirigeix l’aula de música contemporània per a piano a la Hochschule für Musik de Nürnberg, i és professora de la Hochschule für Musik Theater und Medien Hannover i del Conservatori Superior de les Illes Balears.