VINE EN TRANSPORT PÚBLIC  O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT
per tal de millorar el medi ambient

Te recomanam la xarxa de transports  TIB

9 de juny a les 20h Teatre Principal Inca

La música de Berlanga

Pablo García-Berlanga – piano

ENTRADES

Si la música funciona bé en algunes de les meves pel·lícules, serà per un fenomen aliè a les meves sensibilitzacions. Als músics que han treballat amb mi sempre els he donat unes idees més literàries que musicals. Luis García Berlanga

El present projecte vol homenatjar la seva figura a través de la música de les seves pel·lícules. En l’imaginari col·lectiu està ben present la cèlebre “Americans, us rebem amb alegria” fita musical del cinema berlanguià. Però si continuem escoltant amb atenció al llarg de la seva filmografia, podem trobar meravellosos moments musicals. Pablo García-Berlanga, nebot-net del director, vol posar en valor aquesta música tan especial, que serà acompanyada per les imatges creades expressament per a aquest projecte pels artistes plàstics valencians ceballos&sanabria. Serà un concert a piano que repassarà els millors moments de la música de les pel·lícules de Berlanga.

PROGRAMA
Maestro Tokó
(Pepe Martí Alegre, tío materno de Berlanga)
Alma dolorida
Esa pareja feliz (1951) Jesús García Leoz
Tema pareja feliz – Marcha Florit
Bienvenido Mr. Marshall (1952) Jesús García Leoz
Cabecera – El pueblo de noche – Españolada
Calabuch (1956) Francesco Lavanigno / Guido Guerrini Intro y escena final
Plácido (1961) Miguel Asíns Arbó Foxtrot
Las cuatro verdades (1962) Miguel Asíns Arbó Tanguillo del organillo
El verdugo (1963) Miguel Asíns Arbó Foxtrot
La boutique (1967) Astor Piazzolla Carátula – Escena final
La vaquilla (1984) Miguel Asíns Arbó Pasodoble – Marcha de Sos del Rey Católico – Suspiros Austrohúngaros
Blasco Ibáñez (1996) Bernardo Fuster / Luis Mendo Carátula
París Tombuctú (1999) Bernardo Fuster / Luis Mendo Instrumental

El pianista Pablo García-Berlanga destaca per la creativitat que desprenen els seus interpretacions i programes. La seva inquietud artística l’ha encaminat a desenvolupar un repertori que abasta des del barroc fins a la música contemporània, incloent sempre composicions inèdites o desconegudes.
Actua a nivell internacional en prestigiosos auditoris com Carnegie Hall de Nova York, KIOI Concert Hall de Tòquio o Palau de les Arts de València, i en festivals com Ensems, o Festival de Wallonie. Destaquen també les seves aparicions a Geòrgia, Itàlia, Suïssa o Alemanya. Les seves interpretacions més notables inclouen una gira per El Salvador en què interpreta el Concert en sol de Ravel, Les Noces de Stravinsky a València i concerts
al Festival Cocteau al Bijloke de Gant. El 2020 participa en la integral de sonates de Beethoven del Palau de la Música de València.
Debuta com a clavecinista al XXII Festival Internazionale del’700 Musicale Napoletano (2022).
Pau és Associate of the Royal Academy of Music (ARAM) per la seva excel·lent carrera i la seva contribució al camp específic de l’acompanyament vocal. A més, ha estat guardonat amb el Christian Carpenter Piano Prize, el primer premi al II Concurs Internacional de Música de Cambra de Cofrents ia l’IBLA Grand Prize.
Entre la seva discografia destaca Sons de Llevant i Luciérnagas, amb Plaerdemavida Ensemble; Keyworks, el seu primer àlbum en solitari i La música de Berlanga.
Format al Conservatori Superior de Música de València i el Koninklijk Conservatorium Brussel, Pablo s’especialitza en acompanyament vocal a la Royal Academy of Music de Londres i la Flanders Operastudio estudiant amb mestres de la talla d’Adolfo Bueso, Aleksandar Madzar, Carole Presland, Terence Charlston o Malcolm Martineau. És llicenciat en Història i Ciències de la Música per la Universitat de la Rioja.
Actualment compagina la seva activitat artística amb la seva tasca docent com a catedràtic de repertori amb piano per a veu al Conservatori Superior de Música de València.