VINE EN TRANSPORT PÚBLIC  O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT
per tal de millorar el medi ambient

Te recomanam la xarxa de transports  TIB

27 de juny a les 19:30 Auditori del Conservatori

Juan Jesús Rodríguez – baríton

Ana María Perez Navarrete – dansa

Francesc Blanco – piano

Entrada: 10 € a pagar a la taquilla del Conservatori el dia del concert

PROGRAMA
I PART
OMBRA MAI FU G. F. Händel (veu i dansa)
APRILE F. P. Tosti
L’ULTIMA CANZONE F. P. Tosti
PARLAMI D’AMORE C. A. Bixio (veu i dansa)
VALS Matilde Escalas
PRELUDI DE LES SÍLFIDES (piano i dansa)
DI PROVENZA G. Verdi
EL CIGNE C. Sanit Saens (piano, violoncel i dansa)
ERI TU G. Verdi

II PART
LUCHE LA FE F. Moreno Torroba
TRISTESSE Matilde Escalas
QUIXOTE G. F. Telemann (dansa)
BORRICO (LINDA TAPADA)
ESMERALDA (dansa)
LOS CANTOS ALEGRES R. Soutullo i J. Vert

JUAN JESÚS RODRÍGUEZ (Baríton)
PREMI ÓPERA XXI AL MILLOR CANTANT MASCULÍ EL 2024
PREMI “Millor Veu Masculina” del Tutto Verdi International Awards 2023

La crítica especialitzada ho assenyala com una de les 10 millors veus verdianes del moment.

Un dels més destacats barítons verdians del món, Juan Jesús Rodríguez realitza una enlluernadora carrera internacional, havent obtingut clamorosos èxits en teatres d’òpera tan importants com el Metropolitan Opera House, Deutsche Oper de Berlín, Teatre San Carlo de Nàpols, Maggio Musicale Fiorentino , Òpera de Los Angeles, Teatre Regio di Torino, Teatre Massimo di Palermo, Òpera de Roma, Teatre Reial, Gran Teatre del Liceu, ABAO Bilbao Òpera, Palau de les Arts, Teatre de La Maestranza, Òpera d’Oviedo, Òpera de Pek , Tòquio, Hamburg, Marseille, Munic, Bregenzer Festspiele, etc.
Entre els seus compromisos per a la present temporada hi ha el Gran Teatre del Liceu (Il Trovatore), l’Òpera de Marsella (Giovanna d’Arc), Òpera d’Oviedo (Ernani), ABAO Bilbao Òpera (Il Trovatore), Teatre de La Zarzuela (Luisa Fernanda), Opera de Marsella (Nabucco) i Royal Opera House Coven Garden (La Traviata).

Des del seu debut l’any 1994 amb l’òpera Yvegny Onieguin a Madrid, Juan Jesús Rodríguez desenvolupa una important carrera internacional interpretant els principals rols de baríton en nombrosos teatres d’òpera del món, com el Metropolitan de Nova York, Sant Carlo de Nàpols, Maggio Musicale Fiorentino, Regio di Torino, Massimo di Palermo, òpera de Roma, Teatre Reial, Liceu, Euskalduna, Palau de les Arts, Mestrança, Campoamor, Òpera de Pequín, Tòquio, Hamburg, Marseille entre d’altres.

Entre els seus rols més representatius es troben; Rigoletto, Conte di Luna (Trovatore), Germont(traviata), Yago(Otello), Nabucco, Macbeth, Rodrigo (D:Carlo), Rodrigue (D.Carlos), Renato(Ballo in Maschera), Ezio(Attila), Ford (Falstaff), Miller (Luisa Miller), Alfio (Cavalleria Rusticana) Tonio (Pagliacci), Enrico (Lucia di Lammermoor) i Riccardo (I Puritani), Vespri Siciliani.

Al llarg de la seva carrera professional ha participat en importants esdeveniments de la lírica espanyola com a l’Obertura del Liceu de Barcelona, igual que a l’Obertura del Teatre Reial de Madrid amb la òpera Divines Paraules de García Abril al costat del tenor Plácido Domingo ia Gala amb motiu dels 40 anys de carrera del tenor Alfredo Kraus, al costat del tenor, al Teatre de la Zarzuela de Madrid.

Gran amant i ferm defensor del repertori espanyol ha encarnat els barítons principals de Zarzuela i òperes espanyoles al Teatre Nacional de la Zarzuela com; Marina, La Tabernera del Port, Lluïsa Fernanda, La Dolors, El Soto del Parral, La Revoltosa, La Llegenda del Petó, Black el pallasso, Caseriu, …entre altres.

Al llarg de la seva carrera ha col·laborat amb reconeguts directors d’orquestra com ara; Zubin Mehta, Gómez Martínez, López Cobos, Lorin Maazel, Luisotti, Renzetti, Marco Armiliato així com directors d’escena de la mida de McVicar, Deflo, John Fox o Gian Carlo del Mònaco.
Així mateix ha compartit escenari amb molts cantants d’òpera emblemàtics com Alfredo Kraus, Plácido Domingo, Eva Marton, Dolora Zajick entre molts altres.

De les seves darreres actuacions caldria destacar l’Òpera d’Hamburg amb “La Taviata”, Tel Aviv amb “Don Carlo” dirigida per Daniel Oren, Metropolitan de New York amb “Cyrano de Berjerac” al costat del tenor Roberto Alagna coincidint amb la commemoració dels 50 anys del Lincoln Center.

Entre els seus últims i propers compromisos es troben el Teatre de La Zarzuela, Teatre Cervantes de Màlaga, Bayerische de Munic, ABAO Bilbao Òpera, Deutsche Oper de Berlín, etc…

Compagina la seva carrera de cantant amb la docència impartint classes particulars i classes magistrals de cant per tot el territori.

ANA PÉREZ NAVARRETE – ballarina i coreògrafa

Natural de Còrdova, inicia estudis de dansa amb Maruja Caracuel, Mª Gloria Fernández, Valeri Kirianov i Valentina Letova.
Titulada superior de dansa a l’especialitat de coreografia i tècniques d’interpretació pel Conservatori Superior d’Art Dramàtic i Dansa de Sevilla.
Perfecciona els seus estudis de dansa a la Royal Academy of Dancing de Londres ia la Càtedra de Dansa d’Alicia Alonso a Madrid, així com a l’Escola internacional Carmen Roche, on també es forma en dansa espanyola amb el mestre Paco Pozo i en dansa contemporània amb Ramon Oller i Toni Fabre. Premiada al Concurs Internacional Prix Carpeaux i al II Concurs Internacional de Saragossa, atorgat per l’Associació de Professionals de la Dansa.
Inicia la seva carrera professional com a ballarina principal al Gran Teatre de Còrdova amb el ballet Les sílfides al costat de Valeri Kirianov. En aquest mateix teatre també interpreta altres clàssics com Pas de quatre, Llac dels cignes i Paquita, entre d’altres.
Forma part de la companyia Ballet Clàssic Mediterrani dirigida per l’afamat ballarí Fernando Bujones a Madrid, on interpreta obres com Ballader, Nápoli, Tuscania o Jazz Swing en qualitat de ballarina solista i compartint escenari amb Fernando Bujones, Agnes Letestu, José Carlos Martínez, Joaquín de Llum i Francesco Nappa.
Posteriorment, funda i dirigeix la companyia Dansa en Veu, portant la dansa i la lírica, al costat del baríton internacional Juan Jesús Rodríguez, per tot el territori espanyol amb gran èxit, destacant les seves actuacions al Teatre de la Mestrança de Sevilla, Teatre Principal de Maó de Menorca o l’Auditori de Ferrol.
Col·labora com a ballarina solista en diferents òperes representades al Teatro Real de Madrid, entre les quals destaquen les produccions de “Turandot” del Covent Garden de Londres, “Les Golondrinas”, coreografiada per Arnold Taraborelli, per la qual va ser nominada als premis MAX i Cenerentola coreografiada per Alexandre Stepkine.
Així mateix, forma part del ballet a les produccions del Teatre de la Zarzuela de Madrid ia les seves gires pels principals teatres d’Espanya interpretant obres com El rey que va rabió, Un dia a la Zarzuela i La bruja, dirigides per Luis Olmos i El barberillo de Lavapiés dirigit per Calixto Bieito i coreografiat per Ramón Oller.
Pel que fa a teatre musical ha estat ballarina de la companyia Stage per a El fantasma de l’òpera programat al teatre Lope de Vega de Madrid i ha estat ballarina i actriu principal del musical Todo para todos dirigit per Maite Marín.
Com a coreògrafa destaquen les peces d’àries i napolitanes Ombra mai fú (Xerxes), Chanson de Kleinzach (Les Contes D´Hoffmann) o Parlami d’amore.
Coreografia el famós Intermezzo de Cavalleria Rusticana i va participar com a ballarina principal d’aquesta òpera representada al Teatre Baluard de Pamplona amb motiu de la seva 25a temporada.
Ha participat en nombrosos festivals i teatres importants com el Festival de Cap Roig de Girona i Festival Iberoamericà de La Rábida a Huelva al costat de la soprano Ainhoa Arteta, el baríton Juan Jesús Rodríguez i el pianista Marco Evangelisti així com al Passeig de Saló de Palència al costat de l’Orquestra Filharmònica de la ciutat.
Recentment ha estrenat amb gran èxit l’espectacle “Redunión”, basat en una idea original seva, i creat i dirigit per Maite Marín, que inclou coreografies de diferents estils i on deixa constància de la seva gran versatilitat com a artista.
Actualment treballa amb la companyia Indigo Jazz en gira amb l’espectacle “Alma mía”

FRANCESC BLANCO – piano

Nascut a Palma de Mallorca el 1970.Va començar els estudis de piano al Conservatori de Balears i el 1993 finalitzà el Grau Superior de piano amb les màximes qualificacions al Conservatori de València, després d’estudiar amb Emili Muriscot a Palma i amb Ramon Coll al Conservatori del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursà estudis de perfeccionament amb Imre Rohmann durant dos anys al Mozarteum de Salzburg. Ha realitzat nombrosos concerts tant com a solista o en distintes agrupacions de cambra, posant esment els darrers anys al repertori per a piano a quatre mans i dos pianos actuant a les Illes Balears, Catalunya, Itàlia, Àustria i Alemanya, Festival de primavera de Sofia (Bulgaria), Festival Carniola i Festival Tartini d’Slovènia.

Ha enregistrat per a Ràdio Nacional, Catalunya Música i TVE-Balears i com a integrant del duet Blanco-Cortès ha editat dos Compact-Disc. El primer per al segell ONA Digital, amb primers enregistraments mundials d’obres de Tintorer, Samper, Mas Porcel i Guinovart i el segon amb obres per a piano sol i la primera edició mundial de l’integral per a piano a quatre mans de F. Chopin per a segell Unió Músics.

Ha enregistrat un CD amb primers enregistraments mundials de la música pianística de Pere Tintorer per a segell Unió Músics. La reedició de la discogràfica La ma de Guido el 2004 d’aquest CD va ser candidat al premi al millor intèrpret de música clàssica als “Premios de la música de la Academia de las Artes y las Ciencias de la música”.

Ha actuat com a solista amb la Camerata “Sa Nostra”, Vlaamsee Academy, Orquestra Simfònica de Balears, Deutsch-Französische Kammerorquester i Kammerphillarmonie Baden-Württemberg, interpretant obres per a piano i orquestra de Bach, Mozart, Chopin, Saint-Saens, Poulenc i Bartok.

Ha treballat amb cantants com Ainhoa Arteta, Sabina Puértolas, Ketevan Kemklidze, Eduardo Aladrén, Markus Schäfer, Klaus Mertens, Daniel Kirch, Zoran Todorovich, Ana María Sánchez, Enric Martínez-Castignani, Montserrat Martí-Caballé, Luis Santana, Cecilia Lavilla-Berganza, Assumpta Mateu, Lluís Sintes, Vicenç Esteve, David Cervera, Joan Garcia Gomà, Guiomar Cantó, Maia Planas, Montse Melero, Ulrich Wand, Frédérique Sizaret, Marisa Roca, Waltraud Mucher, José Manuel Sánchez, Antoni Lliteres, Joan Laínez, Inma Hidalgo, Joan Miquel Muñoz, Andrea Jiménez, Marta Bauzá, Margarita Rodríguez, Josep Miquel Ribot, Fanny Marí, Tomeu Bibiloni, Joana Llabrés, Antonio Aragón, etc.

En el terreny docent, ha estat professor de piano, de música de cambra i actualmen d’acompanyament de cant del Conservatori Professional de Música de Mallorca des de 1996 i també profesor del Conservatori Superior de Música i Dansa de les illes Balears de 2005-09.