VINE EN TRANSPORT PÚBLIC  O COMPARTEIX EL TRANSPORT PRIVAT
per tal de millorar el medi ambient

Te recomanam la xarxa de transports  TIB

28 de juny a les 20h Can Tàpera. Fundació sa Nostra

Trio Tríptic

Catalina Reus, violí

Rosa Cañellas, violoncel

Dina Nedéltcheva, piano

ENTRADES

Obres de Frédéric Chopin en commemoració del 185 aniversari de la seva estada a Mallorca

PROGRAMA

Sonata en sol menor Op. 65 per a violoncel i piano

Trio en sol menor Op. 8 per a violí, violoncel i piano

CURRÍCULUM VITAE
El Trio Triptic es va formar l’any 1999 a Palma de Mallorca.

Està format per Catalina Reus al violí, Rosa Canyellas al violoncel i Dina Nedéltcheva al piano.

Obtenen el Primer Premi del Concurs Art Jove de les Illes Balears l’any 2000 i també el Segon Premi al Concurs de Música de Cambra de Vinarós.

El 2008 reben el Tercer Premi al Concurs de Cambra Montserrat Alavedra de Terrassa, així com la Medalla de Honor al Concurs de Trio María Canals de Barcelona.

El Trio Triptic ha actuat al Teatre Principal de Menorca, al Festival de Música clàssica del Palau March, Festival internacional de Deià, Auditori de Vic, entre d’altres.

Catalina Reus, violí

Inicià els estudis de violí amb Bernat Pomar, mestre que l’ensenyà a estimar la música i la pedagogia. Obtingué el Títol Superior amb Matrícula d’Honor i el Premi de final de carrera al Conservatori Superior de les Illes Balears amb Agustín León Ara i Ricardo Duato. Amplià estudis a l’Escola Superior de Música de Catanunya i a la Universität Mozarteum Salzburg.
Ha rebut classes dels membres del Quartet Casals, Serguei Fatkouline, Paul Roczek, Vartan Manoogian i Quartet Ysaie entre d’altres.
Col·laboradora de Carles Santos. Ha treballat des de l’any 2017 fins al 2022 de cap de violins segons de la Franz Schubert Filharmonia, amb la qual puntualment també ha fet de concertino. Amb aquesta orquestra ha treballat amb músics com Anne Sophie Mutter, Patricia Kopatchinskaja, Maria Joao Pires i Sabine Meyer entre molts altres.
El seu interès per la pedagogia l’ha portat a realitzar nombrosos cursos amb professors especialitzats com Mimi Zweig, Kato Havas i deixebles de Suzuki entre d’altres.
Recentment, ha finalitzat el màster de violí barroc a l’ESMUC amb els professors Emilio Moreno, Alba Roca i Manfredo Kraemer.
El seu interès per la música de cambra fa que sempre estigui treballant en diferents formacions i repertoris que van des d’estrenes de músiques dels nostres dies fins a la interpretació històricament informada (HIP) amb violí històric.
És professora del Conservatori de Música de Vic, membre de la recent Orquestra del Miracle liderada per Juan de la Rubia. També forma part del projecte YOCPA liderat per la Fundació Centre Internacional de la Música Antiga CIMA fundada per Jordi Savall l’any 1997. Actualment col·labora amb “Le Concert des Nations”, l’Orquestra Barroca Catalana i l’orquestra Simfònica del Vallès.
Toca amb un violí David Bagué de l’any 2012.

Rosa Cañellas, violoncel
Rosa Cañellas realitza estudis de violoncel a Espanya amb els professors Carmen Valcarce, Marçal Cervera i Àngel García Jermann; i amb Christoph Richter i Alexander Hülshoff a la Universitat de Folkwang der Künste, Essen. Allà cursa un màster de violoncel barroc amb el professor Markus Möllenbeck, un altre màster de viola de gamba amb el professor Rainer Zipperling a la Hochschule für Musik und Tanz Köln, i un darrer de música de cambra a la mateixa universitat.
Guanyadora dels concursos: “Art Jove 2005”, 1r Premi “Miquel Ballester i Serra 2005” (solista), “Premi Ciutat de Manresa”, “Concurs de Cambra Montserrat Alavedra” (amb el Trio Tríptic). Així com segon premi del concurs alemany “12. Biagio Marini Wettbewerb” (amb l’Ensemble Festina Lent).
Realitza concerts amb nombroses agrupacions de música de cambra i orquestres com: Trio Elysium, Camerata Deià, Europäisches Barockorchester Le Chardon etc…
Com a membre de l’orquestra alemanya L’Arte del mondo, ha realitzat concerts arreu del món i col·laborat amb solistes com Menahem Pressler, Viktoria Mullova, Daniel Müller-Schott, Daniel Hope etc…
Compagina l’activitat concertística amb la pedagògica, on rep una formació rellevant de la gran pedagoga Maria Casado.
Des de l’any 2021 és professora titular de violoncel al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.
Dina Nedéltcheva, piano
La jove pianista búlgara ha ofert recitals a Bulgària, Espanya, Bèlgica, Àustria, França, Alemanya i els EUA. Ha actuat al Festival de Passau (Munic), Festival “Pau Casals”, Festival Internacional de Música clàssica de Deià, Festival Chopin de Valldemossa, Festival “Rafael Orozco” de Còrdova, Festival “Fesmon” (Moncada, València), Sala Maria Cristina de Màlaga, Festival de West Palm Beach (Florida), entre d’altres.
Ha guanyat nombrosos concursos nacionals i internacionals de piano entre els quals cal destacar el Concurs Marisa Montiel (Linares), Rotaract Club (Palma de Mallorca), Concurs “Eugenia Verdet” (Catalunya), 1r premi i premi a la millor interpretació de música espanyola al VII Concurs de Piano “Ciutat de la Línia”, 2n premi al Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, Concurs Internacional de piano Ciutat de Sant Sebastià, Concurs Nacional Ciutat d’Albacete, Concurs Mozart de Salzburg.
La seva trajectòria musical va començar als quatre anys a Bulgària de la mà de Stela
Oslekova. Va concloure els seus estudis, amb Matrícula d’Honor, al Conservatori Superior de Música de Badajoz amb el professor Ángel Sanzo, amb Ireneusz Jagla i Mariana Gurkova.
Va cursar estudis de postgrau a la Universität Mozarteum (Salzburg) sota la tutela de Peter Lang i Pavel Gililov. Ha participat a classes magistrals impartides per Paul Badura-Skoda, Joaquín Soriano, Pascal Rogé, Karl-Heinz Kämmerling i Alícia de Larrocha, entre d’altres.
Dina Nedéltcheva ha estat convidada per la JONDE a participar en diverses trobades de música de cambra i ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, l’Orquestra d’Extremadura i col·labora habitualment amb l’Orquestra Nacional d’Espanya (ONE). Com a solista, ha interpretat el concert de Ravel a Sol Mayor al costat de l’Orquestra Jove de la Simfònica de Galícia a l’Auditori de Lleó, així com el Concert a Mi menor de Chopin sota la batuta del mestre Vicente Alberola.
D’altra banda és membre fundador del Trio Tríptic, amb el qual n’ha obtingut diversos premis: el 1r al Concurs Art Jove (Illes Balears), 2n a Joventuts Musicals de Vinarós (Castelló), Concurs de Música de Cambra de Manresa, 3r al Concurs de Música de Cambra de Terrassa i Medalla d’Honor al Concurs Internacional de Música de Cambra (Trio) Maria Canals de Barcelona.
A més de la seva tasca com a concertista desenvolupa una intensa tasca pedagògica. L’any 2012 funda la seva pròpia escola de música, Musicalen, Centre de música, a Palma de Mallorca, de la qual n’és directora i professora de piano. Des del 2014 és també professora del Reial Conservatori Superior de Música de Madrid (RCSMM).